Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bowers & Wilkins Nautilus Ultra high-end hangsugárzó fekete

39.999.990Ft
Menny.:pár
Gyártó:
Elérhetőség: Rendelhető

Az ár egy párra vonatkozik!

A hangzás, amit a Nautilus hangsugárzó nyújt, éppen annyira különbözik más hangdobozok hangjától, mint a külseje. Mind a forma, mind a hangzás az egyenesen és spirál formában elvékonyodó csövek alkalmazásának eredménye, melyeket az egyes hangszórók mögött keletkező kóbor hanghullámok felfogása érdekében hangelnyelő bélés borít, így a hallgatóhoz eljutó hangok a lehető legtisztább minőségben szólalnak meg. A Nautilus kialakítása és teljesítménye forradalmi újítás volt, és a mai napig egyedülálló.

Nem értékelt
Szállítási díj: Ingyenes
Termék címkék:
high-end Nautilus

Leírás és Paraméterek

Ikon. Legenda. Inspiráció.

“Nem az a legjobb hangsugárzó, amely a legtöbbet adja, hanem az amely a legkevesebbet veszi el.” John Bowers, Worthing, Anglia, 1966

                                                                                                   


Valódi hang

A Bowers & Wilkins története egy ember vízióival kezdődött. John Bowers hitte, hogy a tökéletes hangsugárzó olyan a fülnek, mint a tökéletesen sima üvegtábla a szemnek. Nem adhat hozzá és nem vehet el a zenéből, hanem felfedi az eredeti felvétel minden apró részletét.

Ez volt Bowers álma: a “valódi hang”. Ez az álom az, melyet azóta is követünk.

Törekvés a tökéletességre A tökéletességre való törekvés emberi tulajdonság. Mi tartja a fotóst a sötétszobában, miután már megcsinálta a képet? Miért próbál a zenész órákon keresztül? Mi hajtja előre a Bowers & Wilkins- t a tökéletes hangsugárzó utáni kutatásban? A hivatásunk szenvedélye.

     


     


NAUTILUS

Mi történik, ha megkérjük a világ legzseniálisabb akusztikus mérnökeit, hogy tiszta lappal indulva készítsék el a tökéletes hangsugárzót? A válasz a Nautilus™. Több, mint öt év intenzív fejlesztés után, kétségbe vontunk minden konvenciót, újrafogalmaztuk az alapelveket

és újrafejlesztettünk minden komponenst. Az eredmény? Nem csupán egy extravagáns hangsugárzó, hanem dizájn ikon- ez formálja az elképzeléseinket mind a mai napig.

     


     

Elkeskenyedő tölcsérek

A hangsugárzó tervezők folyamatosan beleütköznek a hang elszíneződésének problémájába: nem kívánt hangok, melyek a hangszóró hátoldaláról indulnak, rezonanciát okoznak a kabinetben és keverednek a hangszóró elejéről kiinduló hangokkal. Az elkeskenyedő tölcsérekkel mi megtaláltuk a megoldást. A hátul megjelenő hanghullámokat elvezetik, elnyelik és csillapítják addig, míg virtuálisan meg nem szűnnek.

     


    

Spirális kamra

A Nautilus erőteljes mélyhangszórójának hátoldaláról kiinduló hanghullámokat egy spirális alakba feltekert elkeskenyedő tölcsér vezeti el. A tesztjeink kimutatták, hogy a hanghullámok a spirális tölcséren való áthaladáskor nem okoznak interferenciát vagy visszaverődést.

Mikor létrehozunk valami újat és megalkuvást nem ismerőt, mint a Nautilust, nem segít pár órai tanulmány. Ma azok az újítások és ötletek, melyeket a Nautilushoz fejlesztettünk ki továbbra is jelen vannak minden hangsugárzó családban amit azóta bemutattunk. Az autókban lévő rendszerek spirális kamráitól kezdve a 600-as sorozat tölcséres magassugárzóig, mindenütt megtalálhatóak a Nautilus nyomai.

       

A Nautilus sztori bővebben: https://aymara.hu/a-nautilus-sztori

Műszaki adatok

 

Nautilus

   

Meghajtó egységek

1x ø25 mm (1in) alumínium dóm

 

magassugárzó

 

1x ø50 mm (2in) alumínium dóm

 

felső középsugárzó

 

1x ø100 mm (4in) alumínium/

 

polimer rétegelt szerkezetű

 

alsó középsugárzó

 

1x ø300 mm (12in) alumínium

 

kónuszos mélysugárzó

Frekvenciatartomány (-6dB)

10Hz és 25kHz

Méretek

Magasság

1210 mm (47.6in)

Szélesség

430 mm (16.9in)

Mélység

1105 mm (43.5in)

Nettó súly

Hangfal

44.5kg (98lb)

Talp

42kg (92lb)

Teljes

86.5kg (190lb)

Standard színek

Éjkék, fekete, ezüst

Youtube videók

Csatolt dokumentumok

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!