Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

AudioQuest William Tell Zero szerelt hangfalkábel 2.0m pár

1.104.000Ft
Hossz
Menny.:szett
Gyártó:
Elérhetőség: Rendelhető
Készre szerelt William Tell Zero hangsugárzókábel
Nem értékelt
Szállítási díj: Ingyenes

Leírás és Paraméterek

Az úttörő Mythical Creature sorozatunkhoz szorosan kapcsolódik a Folk Hero sorozat, amely két modellből áll - Robin Hood és William Tell-, amelyek vagy Solid Perfect-Surface Copper+ vagy Solid Perfect-Surface Silver vezetőkkel kaphatók. Míg a Mythical Creatures a kábelművészet jelenlegi állása elleni mindent elsöprő támadás, addig a Folk Heroes ugyanezt a technológiát használja kevesebb vezetékkel.
Az AudioQuest kipróbált és bevált technológiáinak szilárd alapjára építve a Garth Powell és Bill Low alkotta tervezőcsapat kifejezetten a hangszórókábelek tervezésének egyik legnehezebb problémájának megoldására összpontosított: az erősítő forrásimpedanciája és a hangszóró terhelési impedanciája közötti eltérésre. A hangszórókábel jellemző impedanciájának kiküszöbölésével (ZERO technológia) jelentősen csökken az áramtömörítés és a jel/áram tranziens torzítása. Az eredmény a dinamikus kontraszt, a tranziens válasz és a basszushangzás, amelyek látszólag erőfeszítés nélkül adódnak vissza, mivel a kábel nem akadályozza elektromosan a zenét.
A Mythical Creatures sorozat nagyobb nyomtávú kábeleihez hasonlóan a William Tell és a Robin Hood kétféleképpen használható: vagy a ZERO modellt alkalmazva Full-Range, vagy a ZERO modellt egy dedikált BASS kábellel kombinálva, teljesen optimalizált BiWire kombinált kábellé alakítva. Nagyobb testvéreikhez hasonlóan a William Tell és a Robin Hood is rendelkezik szabadalmaztatott közös módusú zajvisszaverő technológiánkkal. A Mythical Creatures-szel együtt ezek a legújabb AudioQuest hangszórókábelek jelentősen felülmúlják a korábbi technológiát a rádiófrekvenciás zajok szabályozásában és elvezetésében.
RF/ND-TECH (SZABADALMAZTATOTT RÁDIÓFREKVENCIÁS FÖLDZAJ-LEVEZETÉS) MINIMALIZÁLJA AZ ÁRAMKÖRÖK HIBÁS VISELKEDÉSÉT AZ INDUKÁLT RF-ZAJ MEGSZÜNTETÉSÉVEL
Bár a kábel földelt vezetékei szerves részét képezik az alkatrész jelátvitelének, egyben antennaként is működnek. Így ki vannak téve az indukált rádiófrekvenciás (RF) zajnak. Az RF-zaj egy parazita jel, amely jellemzően közvetlenül a rendszer legérzékenyebb audio/video áramköreihez kapcsolódik. Az AudioQuest RF-on-ground zajszűrése (RF/ND-Tech) nagymértékben csökkenti a keletkező torzítást és a jel elfedését, és a rádiófrekvenciák lehető legszélesebb sávszélességében (tartományában) példa nélküli zajszűrési szintet eredményez. Egyedülálló áramköri topológiánk közös módusú fázisszűrő tömböt használ, amely lineáris zajszűrést biztosít a kábel teljes hosszában (US Patent # 8,988,168).
TÖMÖR, TÖKÉLETES FELÜLETŰ RÉZ+ (PSC+) VEZETÉKEK
A tömör vezetők megakadályozzák a szálak közötti kölcsönhatást, amely a dinamikus torzítás egyik fő forrása. A rendkívül tiszta PSC+ tömör réz minimalizálja a szemcsehatárok okozta torzítást, és a felületi aszimmetria irányának szabályozásával elősegíti a döntő fontosságú rádiófrekvenciás zajszűrést.
ZÉRÓ-TECHNOLÓGIA (NINCS MEGHATÁROZOTT KARAKTERISZTIKUS IMPEDANCIA) A TÖMÖRÍTETLEN ÁRAMÁTVITEL ÉS A LINEÁRIS ZAJSZŰRÉS ÉRDEKÉBEN.
A kábel és a csatlakoztatott forrás és terhelés közötti karakterisztikus-impedancia eltérések kiküszöbölésének egyetlen teljes módja, ha a kábel nem rendelkezik rögzített karakterisztikus-impedancia értékkel. A ZERO-Tech ezt úgy éri el, hogy megszünteti a szigetelés (dielektrikum) és a kábel vezetői közötti kölcsönhatást, ami lehetővé teszi a tömörítetlen áramátvitelt. A minden szempontból fontos tranziens áram korlátlan, és az RF zajszűrés linearizált (oktávról oktávra következetes).
72v dielektromos előfeszítésű rendszer Level-X rádiófrekvenciás csapdával (DBS)
Minden szigetelés egyben dielektrikum is, amelynek elektromos tulajdonságai befolyásolják a jel integritását. Ha a szigetelés nem előfeszített, a dielektromos bevonódás (abszorpció és az energia nemlineáris visszaengedése a jeláramba) különböző frekvenciák és energiaszintek esetén eltérő mértékű időkésleltetést (fáziseltolódást) okoz, ami jelentős problémát jelent a nagyon időérzékeny, több oktávos hangok esetében. Az AudioQuest több szabadalommal védett DBS erős, stabil elektrosztatikus mezőt hoz létre, amely telíti és polarizálja (rendezi) a szigetelés molekuláit. Ez minimalizálja a nemlineáris időkésleltetéseket, ami azt eredményezi, hogy a "feketébb" háttérből tisztább hang jön ki. A DBS akkumulátorcsomagban lévő Level-X RF-csapda (az AudioQuest Niagara sorozatú hálózati termékekhez kifejlesztett technológia) "kihúzza" az RF-zajt a kábelből, megakadályozva, hogy az RF beszivárogjon az elektronikába. A DBS Pack akkumulátorok élettartama körülbelül 10 év. Használja a tesztgombot az állapot ellenőrzéséhez.
IRÁNYÍTHATÓSÁG
Minden húzott fémszál vagy vezeték nem szimmetrikus, tehát irányított szemcseszerkezetű. Az AudioQuest úgy szabályozza az ebből eredő RF impedancia-változást, hogy a zaj elvezetésre kerüljön onnan, ahol torzítást okozna. A helyes irányt minden AudioQuest audiokábelben használt fémvezetők minden egyes tételének meghallgatásával határozzuk meg. Adott esetben a csatlakozókon egyértelműen nyilak vannak jelölve a kiváló hangminőség biztosítása érdekében. Az AQ kábel legtöbb modelljénél a nyilak nemcsak a zajszűrés részeként a fémirányúságot optimalizáló irányt jelzik, hanem az árnyékolás és a GND nem szimmetrikus rögzítését is jelzik a teljes rendszer teljesítményének optimalizálása érdekében.
WILLIAM TELL BI-WIRING
Ha lehetséges, a hangszóró magas és mély "feléhez" külön kábeleket vezetni jelentősen csökkenti a torzítást. A Bi-Wiring a basszus energiával járó nagy mágneses mezőket távol tartja a magas hangú kábeltől, így a finom felső frekvenciák kevésbé mágnesesen zavart utat járhatnak be, mintha úszás közben kivenné a hullámokat a vízből. Az AudioQuest RF/ND-Tech (szabadalmaztatott RF-Canceling Ground-Noise Dissipation) az RF energiát az erősítő kimenetétől távolabb vonzza. Megfelelően megvalósítva a Bi-Wiring mindig is költséghatékony módja volt a jobb teljesítmény elérésének ugyanannyi vagy kevesebb pénzért. Az RF/ND-Tech segítségével a Bi-Wiring előnye sokkal drámaibb. Mivel az RF/ND-Tech annyira hatékony, a BASS modell kábelei csak 10KHz-re és az alatti tartományokra valók; ne használjon BASS kábelt teljes tartományban vagy magas tartományban. A William Tell BASS kábel ideális a William Tell ZERO vagy SILVER ZERO kábelekkel. A BASS és a ZERO kábeleket az erősítőnél összekötött Bi-Wire COMBO általában a legkényelmesebb. Tri-Wiring esetén használjon BASS kábeleket a Midrange és Bass bemeneteken. Vigyázat! Két ZERO kábellel ne használjon Bi-Wire kábeleket. A párhuzamosan összekötött ZERO kábelek nagyon magas frekvenciájú rezonanciacsúcsot (csengést) és ebből adódóan rossz hangzást hozhatnak létre. Csak egy ZERO plusz egy BASS kábelt használjon (akár COMBO-ként csatlakoztatva, akár nem). A második legjobb az egyetlen ZERO az AQ Bi-Wire jumperekkel.
SZÉNALAPÚ LINEARIZÁLT ZAJSZŰRŐ RENDSZER (NDS)
Napjaink környezetét telített rádiófrekvenciás zajok uralják, amelyeket rendkívül nehéz kiszűrni vagy visszaszűrni. A műholdakból, mobiltornyokból, Bluetooth-ból stb. származó zaj frekvenciái olyan rendkívül keskenyek, hogy a hagyományos árnyékolás, illetve a soros vagy sönt-szűrő teljesen alkalmatlan. A nagy felbontású hangot meghatározó felharmonikusokat és térbeli jeleket hordozó alacsony szintű jelek nagy részét elfedik az indukált rádiófrekvenciás zajok. Az AQ átfogó linearizált zajszűrő rendszere több árnyékolást és egy szénalapú lineáris ellenállású hálózatot kombinál, amely ennek a zajnak a nagy részét hővé alakítja. A "linearizált" alatt azt értjük, hogy a rendszer rendkívül széles sávszélességben egyformán hatékony, nem pedig csak kiválasztott frekvenciákon, ahogy az elterjedtebb. A fennmaradó rossz energiát az irányított jel- és árnyékolóvezetőkön keresztül hatékonyan elvezetjük az érzékeny erősítő áramkörökből.
FOLK HERO HIDEGEN HEGESZTETT VÉGZŐDÉSEK
A Folk Hero kábeleket hidegen hegesztik az AudioQuest rendkívül tiszta vörösréz villákhoz vagy banánokhoz. A csupasz rezet egy tiszta ezüstből készült üstbe merítik (akasztják), ahelyett, hogy egy alacsonyabb minőségű oldatban dörzsölnék. Az AudioQuest hangszóró kitörések és dugóházak nem fémek, hogy ne indukáljanak RF zajt a vezetékekbe.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!