Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

WiiM Mini Wifi/AUX/BT zenelejátszó, webrádió

34.830Ft
Menny.:db
Gyártó:
Elérhetőség: Rendelhető

A mindössze 68 mm átmérőjű és 22,5 mm vastag apró hálózati (Wi-Fi) zenelejátszó gyakorlatilag mindent tud, amit manapság elvárhatunk. Burr-Brown DAC-jának (TI PCM5121) köszönhetően 24 bites zenefájlokat is lejátszik akár 192 kHz-es mintavételezési frekvenciával, kiváló minőségben (THD+N/0,0025%). Optikai digitális kimenetén dekódolás nélkül is továbbküldhetők az adatok egy még komolyabb DAC és erősítő felé. Bár Ethernet-csatlakozóval nem rendelkezik, belső antennás Wi-Fi kártyája támogatja a 802.11a/b/g/n/ac szabványokat, mind a 2,4 GHz-es, mind az 5 GHz-es frekvenciákat. Nemcsak hálózatról, hanem Bluetooth-on keresztül is zenélhetünk a segítségével, sőt, analóg bemenettel is rendelkezik. A Linkplay A97 platformnak köszönhetően számos más gyártó lejátszójával is multiroom-rendszerbe köthető.
 

Nem értékelt
Szállítási díj: Ingyenes

Leírás és Paraméterek

WiiM Mini

WiiM Mini hifirendszerben

Habár sem a készülék, sem a hivatalos weboldala nem árulja el, de a WiiM Mini gyártója a Linkplay. Ez a cég fejleszti az egyik legnépszerűbb platformot számos zenelejátszó-gyártó készülékeihez. Többek között a Marshall, a Harman Kardon, a JBL, a Yamaha, az Arylic és az iEast is ilyen alaplap köré épített zenelejátszókat kínál – hogy csak néhány nagyobb nevet említsünk. A közös alap garantálja, hogy bár teljesen eltérő kinézetű, hangminőségű és szolgáltatásokkal rendelkező termékek készülhetnek, mindegyik használható egy közös multiroom-rendszerben, így összekapcsolhatók a tökéletes szinkronban történő lejátszáshoz (például házibulikban vagy amikor reggel több helyiségben mozgunk, mindenhol ugyanaz a zene szólhat). Mindegy, hogy melyik gyártó logóját viseli a vezérléshez használt mobilapp, minden más gyártó Linkplay platformra épülő lejátszóját is kezeli (bár firmware-t frissíteni csak a saját eszközein tud). Mivel a WiiM lejátszó mögött maga a chipset gyártója áll, biztosak lehetünk benne, hogy ez a készülék kapja meg elsőként a szoftveres javításokat és fejlesztéseket minden más Linkplay-alapú zenelejátszó közül.

WiiM Mini beállítás   WiiM Mini alkalmazás

A Linkplay platform is folyamatosan fejlődik, 2022-ben jelent meg 24-bites zenefájlokat (pl. ALAC, APE, FLAC, WAVE) is natívan feldolgozó A97-es modul, amit a WiiM Mini is használ. Természetesen, az összes ismert egyéb veszteségesen vagy veszteségmentesen tömörített zenei formátum is támogatott, pl. MP3, AAC, WMA, OGG, és az Amazon Music, BBC Radio, Deezer, Napster, Pandora, QQMusic, Qobuz, Radio Paradise, Spotify (Premium is), TIDAL (Hifi is), TuneIn, vTuner, iHeartRadio szolgáltatások is elérhetőek (földrajzi régióktól függően).

A WiiM Mini elsődleges feladata, hogy a hozzá csatlakoztatható aktív hangfalakon, analóg vagy digitális erősítőn, esetleg fülhallgatón keresztül megszólaltassa a számítógépünkön vagy NAS-on tárolt zenéket (például DLNA-szerveren keresztül), valamint elérhetővé tegye az online zenetárak és internetrádiók tartalmait, legyen szó ingyenes vagy fizetős szolgáltatásokról. Jelenleg például a TIDAL és az Amazon Music már 24 bites, 192 kHz-es tartalmakat is kínál, így elméletileg a CD-lemezeknél akár ezerszer jobb hangminőséget is élvezhetünk egy ilyen adatokat feldolgozó zenelejátszóval. Az aktuális firmware már támogatja a szünetmentes lejátszást (gapless playback) is! A következő firmware-frissítésekben (lásd a gyártó Roadmap-jét) további funkciók várhatók, például:

 • Különböző equalizer-beállítások a vonalbemenethez, a Bluetooth-hoz és a hálózati lejátszáshoz
 • TIDAL My Mix funkció támogatása
 • MQA formátum lejátszása
 • Mono hangkimenet pl. kültéri hangszórókhoz
 • Parametrikus hangszínszabályzás
 • 24-bites hangfeldolgozás multiroom csoportba kötve is (ehhez stabil és gyors WiFi-hálózatra is szükség lesz)

WiiM App tartalom

Lehetőségünk van arra is, hogy ha a hangminőség nem elsődleges szempont, Bluetooth-on keresztül streameljünk zenét telefonról, tabletről vagy akár Bluetooth-fejhallgatót támogató TV-készülékről és egyéb eszközökről. Így a WiiM Mini úgy használható, mint egy Bluetooth-os hangszóró vagy fejhallgató, csakhogy saját hangszóróval nem rendelkezik. Bluetooth-on keresztül legfeljebb 16 bites, 44,1 kHz-es, azaz szabványos CD-minőségű zene továbbítható a WiiM Minire.

A WiiM Mini analóg vonalbemenetére sztereó hangforrást (például CD-lejátszó vagy TV) is csatlakoztathatunk. A készülék digitalizálja a hangot (16 bit/48 kHz), és nemcsak saját kimenetein tudja lejátszani, hanem multiroom zenerendszerünk bármely másik lejátszóján is, ami szinkronban van vele. Így például élvezhetjük a focimeccs hangját akkor is, ha nem a TV-vel egy helyiségben tartózkodunk, de van egy másik Linkplay-alapú zenelejátszó a szobában, konyhában vagy fürdőszobában mellettünk.

A lejátszó megjelenik a számítógép-hálózatunkon mint szabványos AirPlay (2) lejátszó, így az Apple eszközeiről közvetlenül is elérhető, illetve más AirPlay 2-es lejátszóval is egy csoportba rendezhető. Szabványos DLNA média-renderer eszközként is elérhető a WiiM Mini, így Windows, Android és egyéb operációs rendszerek, programok által is támogatott lejátszó, amire zenét streamelhetünk. Annak érdekében, hogy szinkronban szóljon például egy más sebességgel adatokat feldolgozó AirPlay 2 lejátszóval, a beépített mikrofonja segítségével a Mini képes megmérni az elcsúszást a másik lejátszó hangjához képest, és ahhoz igazodva szólal meg.

Ha a zenelejátszást hangvezérléssel szeretnénk irányítani, az Apple Siri és az Amazon Alexa hangasszisztensek használhatók a WiiM Minivel. Android, iOS, Windows és macOS operációs rendszerekhez ingyenesen letölthető a WiiM Home alkalmazás (linkek az oldal alján). A lejátszás webböngészőn keresztül is vezérelhető, bár nem minden funkció érhető el, ami a mobilalkalmazásokban megtalálható.

WiiM Mini automatizmusok   WiiM Mini multiroom

Ha okosotthon-rendszerben szeretnénk használni a WiiM Minit (vagy bármely más hasonlóan újabb Linkplay-alapú zenelejátszót), a legújabb Linkplay firmware remek lehetőségeket biztosít ehhez. Az okosotthon vezérlőközpontja tetszőleges zenefájl vagy stream lejátszását vezérelheti a publikus HTTP API-nak köszönhetően. Egyedi szolgáltatás – más platformokon még nem találkoztunk ilyennel –, hogy lehetőségünk van „bejelentések” bejátszására, függetlenül attól, hogy a lejátszónk éppen mit csinál. A gyakorlatban ez úgy működik, hogy elindítunk például a NAS-unkról egy zenei album lejátszását a WiiM Home mobilappal. Szól a zene a beállított hangerővel, egyik szám a másik után. A megfelelő HTTP parancs kiküldésével – amit szinte bármilyen okosotthon-vezérlőközpont képes megtenni – bármilyen hangfájl vagy stream az alábbi módon kerül lejátszásra:

 • lehalkul az éppen játszott szám, de folytatódik a lejátszása,
 • a normál hangerővel lejátszásra kerül a kijelölt hangfájl vagy stream, miközben a hátterében szól az eredeti zene,
 • visszaáll a korábbi hangerőre a „bejelentés” előtt játszott zene.

Tehát a vezérlőközpontnak nem kell azzal törődnie, hogy éppen egy hosszabb lejátszási lista vagy Spotify zenefolyam szól az adott zenelejátszón, egy HTTP paranccsal közölhet velünk bármit, ami után változatlanul folytatódik a korábban a felhasználó által indított zenelejátszás.

WiiM Mini csatlakozások

A WiiM Mini fontosabb paraméterei:

 • Tápellátás: 5V / 1A USB-C kábelen keresztül USB-portól
 • Fizikai méretek: 68 × 68 × 22,5 mm
 • Vonalbemenet: 3,5 mm-es sztereó jack aljzat, 1Vrms
 • Vonalkimenet: 3,5 mm-es sztereó jack aljzat, 2Vrms
 • Optikai kimenet: max. 24-bit / 192kHz
 • DAC chip: Texas Instruments (néhai Burr-Brown) PCM5121
 • Fizikai gombok száma: 3 érintőgomb (hangerő +, hangerő -, Play/Pause)
 • Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac 2,4 GHz, 802.11a/n/ac 1×1 5 GHz.
 • Bluetooth: v5.2

A csomag tartalma:

 • WiiM Mini lejátszó
 • Kezelési útmutató
 • USB-C tápkábel
 • 3,5 mm-es jack – sztereó RCA kábel analóg erősítőhöz való csatlakoztatáshoz
 • 3,5 mm-es jack – 3,5 mm-es jack kábel analóg aktív hangszóróhoz való csatlakoztatáshoz
 • Optikai kábel digitális erősítőhöz való csatlakoztatáshoz

A WiiM termékek összehasonlítása:

Wiim Mini WiiM Pro WiiM Pro Plus WiiM Amp Wiim Ultra
Audio erősítés - - -  TI TPA3255 Amplifier IC
Fő cél Erősítőhöz vagy hangsugárzóhoz csatlakoztatva streaminghez Erősítőhöz vagy hangsugárzóhoz csatlakoztatva streaminghez Erősítőhöz vagy hangsugárzóhoz csatlakoztatva streaminghez Passzív hangsugárzóhoz csatlakoztatva streaminghez Erősítőhöz vagy hangsugárzóhoz csatlakoztatva streaminghez
Párosítás egy mélynyomóval - - - Igen Igen
USB-port (tárolás/hangkimenet) - - - Igen Igen
Ethernet - Igen Igen Igen Igen
DAC IC TI PCM 5121 TI PCM 5121 AKM 4493SEQ ESS 9018 K2M ES9038QM2 
Analóg kimenet SNR 106 dB 106 dB 121 dB 98 dB 121 dB
THD+N (analóg kimenet) -92dB (0.0025%) -92dB (0.0025%) -113dB (0.00023%) -92dB (0.002%) -115dB (0.00018%)
Analóg bemenet (ADC) Fix 48kHz, 16 bit Fix 48kHz, 16 bit 192kHz, 24 bit -ig 192kHz, 24 bit -ig 192kHz, 24 bit -ig
Chromecast Audio - Igen Igen Igen Igen
Csoport a Nest hangszórókkal és a kijelzővel - Igen Igen Igen Igen
Csoport Echo hangszórókkal és kijelzővel Igen Igen Igen Igen Igen
Alexa Multiroom UHD-val - Igen Igen Igen Igen
Csoport HomePodokkal Igen Igen Igen Igen Igen
Alexával működik Igen Igen Igen Igen Igen
Működik a Google-lal - Igen Igen Igen Igen
Együttműködik a Sirivel Igen Igen Igen Igen Igen
Csoportosítás WiiM vagy Linkplay eszközökkel Igen Igen Igen Igen Igen
AirPlay 2 Igen Igen Igen Igen Igen
Roon Ready - Igen Igen Igen Igen
DLNA Igen Igen Igen Igen Igen
Spotify Connect és TIDAL Connect Igen Igen Igen Igen Igen
Gapless lejátszás Igen Igen Igen Igen Igen
PEQ (parametrikus EQ) Igen
10 sávos grafikus EQ Igen Igen Igen Igen Igen
Linkplay zenei streaming platform Igen Igen Igen Igen Igen
CPU Dualcore A7 Quad Core A53 Quad Core Amlogic A113X Quad Core A53 Quadcore A53
DRAM 128 MB 512 MB 512 MB 512 MB 512 MB
Flash 128 MB 512 MB 512 MB 512 MB 512 MB
Audió bemeneti csatlakozások AUX 3.5mm jack Vonalbemenet, Optikai Vonalbemenet, Optikai Sztereó RCA / Optikai / HDMI ARC / USB-A Line-in, optikai, HDMI-ARC, Phono (MM), USB 
Audió kimeneti csatlakozások AUX 3.5mm jack, Optikai Vonalkimenet, Optikai, Koaxiális Vonalkimenet, Optikai, Koaxiális Hangsugárzó csatlakozások/ Subwoofer Line-out, optikai, koax, mélynyomó, fejhallgató
Előlapi kijelző Igen - színes/érintőkijelzős

WiiM Home App

Download on the App Store             Get it on Google Play            Download APK Android 

Eszköz- és tartalomszabályozás egy alkalmazásban

Most minden eddiginél kényelmesebb, hogy egyetlen alkalmazásban vezérelheti készülékét és zenéjét. A WiiM Home alkalmazásban megtalálhatja az összes kedvenc zenei szolgáltatását, vezérelheti a készülék EQ-ját, beállíthatja az ébresztéseket, szinkronizálhatja a zenét több eszközzel, személyre szabott rutinokat hozhat létre, létrehozhat, és még sok minden mást.


WiiM Home App WiiM Home App WiiM Home App WiiM Home App WiiM Home App  

Minden kedvenc tartalma egy alkalmazásban

A WiiM Home alkalmazással könnyedén böngészheti az összes kedvenc zenei szolgáltatását anélkül, hogy különböző alkalmazásokat kellene váltogatnia. Támogatunk számos vezető zenei streaming szolgáltatást, mint például a Spotify, iHeartRadio, Tidal, Amazon Music, Qobuz Napster, Deezer, és még sok mást, ami még jönni fog.

Hangszinkronizálás többszobás hanggal vagy sztereó párosítással

Szeretne egy egész házra kiterjedő hangrendszert vezetékek nélkül? Nem probléma.
Csatlakoztassa készülékét WiiM eszközeinkhez, és hozzon létre szinkronizált hangélményt.

Zenés riasztás testreszabása

Ébredjen fel vagy aludjon el kedvenc zenéjének, rádióállomásának vagy podcastjának hallgatása közben. Élvezze a frissítő pihenést. Testre szabhatja ébresztőjét, hogy lassan állítsa be a hangerőt az ébresztő alvásidőzítő a jobb alvás és reggelek érdekében.

Automatizálja a zenehallgatás élményét

Automatizálja a reggeli zenehallgatást, az ebédszünetet, a hétvégét, az otthoni edzést stb. a kedvenc zenéivel, a világhírekkel, a kedvenc sportcsapatának meccseredményeivel és még sok mással együtt személyre szabott rutin létrehozásával. Azt is megadhatja, hogy honnan hallgatja és milyen hangerővel.

 

Műszaki adatok

Méretek (szé.x mé.x ma.) 69mm × 69mm × 24mm
Súly 40g
Audió kodekek

MP3, AAC, ALAC, APE, FLAC, WAV, WMA, OGG

Wi - Fi A kétsávos Wi-Fi támogatja a 802.11 a/b/g/n/n/ac 2,4 GHz-es és 5 GHz-es hálózatot.
Bluetooth Bluetooth 5.2, SBC és AAC kodek, BT vevő és adó (SW frissítéssel)
Vonalbemenet

1Vrms

Vonalszintű kimenet

Line in -től Line out-ig:

Teljesítmény kimenet=2Vrms

THD+N arány=0.009%
SNR=102dB
Áthallás=-106dB
Dinamika tartomány=96dB

BT-től Line out-ig:

Teljesítmény kimenet=2Vrms

THD+N arány=0.009%
SNR=102dB
Áthallás=-106dB
Dinamika tartomány=96dB
SPDIF

Line in-től SPDIF out-ig:

Teljesítmény kimenet=-3dBFS

THD+N arány=0.005%
SNR=102dB
Áthallás=-103dB
Dinamika tartomány=97dB

BT -től SPDIF out-ig:

Teljesítmény kimenet=0dBFS

THD+N arány=0.005%
SNR=297dB
Áthallás=-364dB
Dinamika tartomány=213dB
Tápegység

5V,1A

LED Három színű állapotjelző LED - piros, zöld és fehér.
Gomb Kapacitív érintés - lejátszás/szünet, hangerő+, hangerő-

Youtube videók

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!