Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Új Indiana Line Diva 3 és Diva 5 hangsugárzók

Indiana Line Diva 3 és Diva 5 hangsugárzók - új fejezet a márka történetében

Indiana Line Diva 5

Az Indiana Line bemutatja legfejlettebb hangsugárzóit - a Diva 3 könyvespolcos és a Diva 5 álló hangsugárzót. A modellekbe beépített teljesen új technikai megoldások rendkívül univerzális, természetes és magával ragadó hangzást, valamint eredeti megjelenést eredményeznek. Ennek köszönhetően a Diva 3 és a Diva 5 hangsugárzók jól működnek a legkülönbözőbb típusú audió rendszerekben, valamint kivételes hangzásukkal és stílusukkal lenyűgözik a hallgatót.

A Diva 3 és Diva 5 modelleket figyelmesen, a legapróbb részletekre is odafigyelve tervezték. A könyvespolcos Diva 3 egy 2-utas kivitelű, míg az álló Diva 5 egy fejlett 2,5-utas kialakítású modell. Mindkét hangsugárzó bass-reflexes kabinettel rendelkezik, a reflexnyílás pedig az előlapon található, amely lehetővé teszi, hogy a hangsugárzókat nagyon közel lehessen elhelyezni a falhoz. 

Enyhén megdöntött előlap

A hangsugárzók jellegzetes, enyhén megdöntött elülső résszel rendelkeznek. Az előlap enyhén hátradől, alul sekélyebb, felül pedig mélyebb a hangfal tetejénél. Az előlap vastagsága állandó - a Diva 3 modell esetében 25 mm, a Diva 5 esetében pedig 30 mm vastag. Ez a kialakítás hozzájárul mind a hangszóró fokozott mechanikai stabilitásához, mind a nem kívánt rezgések megelőzéséhez, ami átlátható hangzást tesz lehetővé.

Indiana Line Diva 3

Curv membránok

A mély- és mély/középsugárzó Curv fantázianevű membránok, tartós, szőtt polipropilénből készültek. Ezeket kifejezetten és kizárólag az Indiana Line Diva hangsugárzókhoz fejlesztették ki. Ez az anyag ötvözi a természetes anyagú membránok előnyeit a merev membránok előnyeivel (nagy dinamika, precizitás és széles, egyenletes frekvenciaválasz). Semleges és pontos hangvisszaadást biztosít, különösen a mély hangoknál. Ez kiváló irányíthatóságot és optimális csillapítást eredményez széles frekvencia-tartományban, miközben a torzítás szintje minimális marad.

Dual-Wave felfüggesztésű hangszórók

Az új Diva sorozat mély- és mélyközép tartományú meghajtói a szabadalmaztatott Dual-Wave surround rendszert használják. Ez a membrán pontosan megtervezett felső felfüggesztése - pereme, amely hozzájárul a hangszóró lineáris működési tartományának kiterjesztéséhez és a basszushangok torzulásának jelentős csökkentéséhez. Ezenkívül jobb hangzást eredményez, különösen az ütős, vonós és akusztikus hangszerek esetében. A Dual-Wave felépítése hasonlít a professzionális színpadi hangszórókban általánosan használt úgynevezett harmonika felfüggesztésre. Ezenfelül tovább- fejlesztették a mély/középsugárzó alumínium kosarának kialakítását is. Simább bordázattal rendelkezik, ami csökkenti a membrán mögötti légellenállást, és következésképpen minimalizálja a rezonanciákat. A mágnesrendszereket FEA (végeselemes analízis) módszerrel optimalizálták, ami stabil viselkedést és alacsony torzítást eredményez még a legnagyobb jelamplitúdóknál is.

Számítógéppel optimalizált keresztváltók

A Diva 3 és Diva 5 hangsugárzók keresztváltóit a legújabb számítógépes technikák segítségével optimalizálták, és a kapott eredményeket több órás hallgatási tesztek során aprólékosan ellenőrizték. A magassugárzó szűrőszekciójában kizárólag légmagos tekercseket és fóliakondenzátorokat használnak. A vasmagos tekercsek, ha vannak a keresztváltóban, magas szilíciumtartalmú vasból készült laminált maggal rendelkeznek, ami minimalizálja az ilyen elemekből származó torzítást. A keresztváltó egyes komponenseit úgy választották ki, hogy a feldolgozott frekvenciák lehető legszélesebb tartományában alacsony teljesítményveszteséget, alacsony torzítási szintet és kiegyensúlyozott frekvenciaválaszt érjenek el. A minimum 4 ohm impedanciával az új Diva hangsugárzók gyakorlatilag bármilyen erősítővel működhetnek egy audiórendszerben.

Sokoldalú hangzás

Az új Indiana Line hangsugárzók nem csak jól néznek ki, hanem kivételes hangminőséget is biztosítanak. Tiszta, dinamikus, mégis természetes és zenei hangzást. A kristálytiszta magas hangok tökéletesen harmonizálnak az erős, természetes középtartományokkal és a mély, jól kontrollált basszusokkal. Ennek köszönhetően a Diva 3 és Diva 5 modellek nem félnek a kihívásoktól. Tökéletesen illeszkednek a különböző hangrendszerekhez és bármely, még a legigényesebb zenei műfajokhoz is.

Magassugárzó gumi előlappal

Mindkét modell az előző sorozatban már bizonyított magassugárzót használja .A Radial Vent technológiának (radiális csillapító kamra) köszönhetően nincsenek a közvetlenül a dóm mögött elhelyezett kamrákra jellemző rezonanciák, ami lehetővé teszi a természetes hangzású, színtelen szopránhangok reprodukálását. Új, kulcsfontosságú elem a magassugárzó előlapjának gondosan kidolgozott kialakítása. Ezt alumínium öntvényből készült és megfelelően kialakított gumi veszi körül. Ez biztosítja a megfelelő magashangok szórását és hatékonyan csökkenti a rezgéseket. Emellett segít kiszélesíteni a hangszínpadot és jobban betölteni a teret.

Diva 3 és Diva 5 - kivitel és elérhetőség

Az Indiana Line Diva 3 és Diva 5 modelleket két színváltozatban kínálják - teljesen fekete vagy tölgyfa színben, fehér előlappal. Mindegyikhez fekete, mágnesesen rögzíthető rács tartozik, a z álló modell pedig alumínium lábakkal van felszerelve, gumiból készült rezgéscsillapítókkal. A hangsugárzók előlapjai matt lakkozásúak, a kabinetek pedig PVC-furnérral borítottak. Az új Indiana Line hangszórók kialakítása lehetővé teszi, hogy könnyedén illeszkedjenek bármely belső tér dekorációjába.

Színek