Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

AudioQuest Thunderbird Bass szerelt hangfalkábel 2.0m pár

1.531.900Ft
Hossz
Menny.:szett
Gyártó:
Elérhetőség: Rendelhető
A ThunderBird BASS az RF/ND-Technológiával egy ideális kábel egy kettős vagy hármas kábelezésű hangsugárzó Mély és Közép bemenetéhez, ha a ThunderBird ZERO Full-Range kábellel együtt használják a magas hangok bemenetén.
Nem értékelt
Szállítási díj: Ingyenes

Leírás és Paraméterek

A Mythical Creatures hangszórókábel-sorozat bevezetésével az AudioQuest jelentősen túllépte még a saját nagyon magas színvonalát is.
Ugyanaz a csapat - az AudioQuest alapítója, William Low és a Power Products igazgatója, Garth Powell -, amely az AudioQuest AC tápkábelek úttörő új sorozatáért is felelős, egyszerűen a valaha készült legátláthatóbb, legmélyebbre ható hangszórókábeleket alkotta meg. A Mythical Creatures sorozat - a ThunderBird, a FireBird és a Dragon - nem pusztán egy fokozatos fejlődés; bevezetésük a hangszórókábelek tervezésének kategóriájában előrelépést jelent.


A jól ismert AQ-technológiák szilárd alapjára építve Garth és Bill kifejezetten a hangszórókábel-tervezést sújtó egyik legbosszantóbb probléma megoldására összpontosított: az erősítő forrásimpedanciája és a hangszóró terhelési impedanciája közötti eltérés.
A probléma megoldására tett minden korábbi kísérlet a hangszórókábel jellemző impedanciájának a hangszórók névleges impedanciájához közelebbi értékre való áthelyezését választotta. Minden ilyen kísérlet kudarcot vallott, mivel a hangszóró impedanciája a frekvenciával változik, az erősítő kimeneti impedanciája pedig egészen más.


A Mythical Creatures hangszórókábel karakterisztikus impedanciájának kiküszöbölésével jelentősen csökken az áramtömörítés és a jel (áram) tranziensének torzítása. Az eredmény a dinamikus kontraszt, a tranziens válasz és a basszuscsapkodás, amelyek látszólag erőfeszítés nélkül adódnak vissza.


Ezek az új Mythical Creatures ZERO hangszórókábelek kétféleképpen használhatók: vagy ideális Full-Range kábelként, vagy egy dedikált BASS kábellel kombinálva egy páratlan teljesítményű BiWire kábelösszeállításban. A ThunderBird, FireBird és Dragon BASS kábelek szabadalmaztatott közös módusú zajvisszaverő technológiánkat tartalmazzák, ami hallhatóan drámai többlet okot ad a BiWire használatára, ha lehetséges.
Mindegy, hogy az AudioQuest új Mythical Creatures hangszórókábeleit Full-Range vagy BiWire kábelként használja, a gyönyörű hangzás eredménye az erősítő hangja, amely a munkáját végzi, anélkül, hogy akár az áramsűrítés, akár a rádiófrekvenciás zajok zavarnák.
Megjegyzés: Gyakran személyes preferenciák függvénye a választás, hogy a hangszórókábeleket lapkakapoccsal vagy banándugóval zárja-e le. Az AudioQuest ásó- és banáncsatlakozók ugyanazt az alapfémet, ugyanazt a kiváló bevonatot és fém-fém illesztéseket nem használnak, ami azonos minőségű alkatrészeket eredményez. Az egyes végerősítőkön használt EU-konform, elszigetelt kötőpólusok azonban gyakran megnehezítik, ha nem lehetetlen nagy nyomatékkal vagy nyomással meghúzni a spade füleket. Ezekben az alkalmazásokban az AudioQuest banáncsatlakozója a jobb választás, és lehet, hogy az egyetlen választás. További információkért kattintson ide.


RF/ND-TECH (SZABADALMAZTATOTT RÁDIÓFREKVENCIÁS FÖLDZAJ-LEVEZETÉS) MINIMALIZÁLJA AZ ÁRAMKÖRÖK HIBÁS VISELKEDÉSÉT AZ INDUKÁLT RF-ZAJ MEGSZÜNTETÉSÉVEL
Bár a kábel földelt vezetékei szerves részét képezik az alkatrész jelátvitelének, egyben antennaként is működnek. Így ki vannak téve az indukált rádiófrekvenciás (RF) zajnak. Az RF-zaj egy parazita jel, amely jellemzően közvetlenül a rendszer legérzékenyebb audio/video áramköreihez kapcsolódik. Az AudioQuest RF-on-ground zajszűrése (RF/ND-Tech) nagymértékben csökkenti a keletkező torzítást és a jel elfedését, és a rádiófrekvenciák lehető legszélesebb sávszélességében (tartományában) példa nélküli zajszűrési szintet eredményez. Egyedülálló áramköri topológiánk közös módusú fázisszűrő tömböt használ, amely lineáris zajszűrést biztosít a kábel teljes hosszában (US Patent # 8,988,168).


TÖMÖR, TÖKÉLETES FELÜLETŰ RÉZ+ (PSC+) VEZETÉKEK
A tömör vezetők megakadályozzák a szálak közötti kölcsönhatást, amely a dinamikus torzítás egyik fő forrása. A rendkívül tiszta PSC+ tömör réz minimalizálja a szemcsehatárok okozta torzítást, és a felületi aszimmetria irányának szabályozásával elősegíti a döntő fontosságú rádiófrekvenciás zajszűrést.


72v dielektromos előfeszítésű rendszer Level-X rádiófrekvenciás csapdával (DBS)
Minden szigetelés egyben dielektrikum is, amelynek elektromos tulajdonságai befolyásolják a jel integritását. Ha a szigetelés nem előfeszített, a dielektromos bevonódás (abszorpció és az energia nemlineáris visszaengedése a jeláramba) különböző frekvenciák és energiaszintek esetén különböző mértékű időkésleltetést (fáziseltolódást) okoz, ami jelentős problémát jelent a nagyon időérzékeny, több oktávos hangok esetében. Az AudioQuest több szabadalommal védett DBS erős, stabil elektrosztatikus mezőt hoz létre, amely telíti és polarizálja (rendezi) a szigetelés molekuláit. Ez minimalizálja a nemlineáris időkésleltetéseket, ami azt eredményezi, hogy a "feketébb" háttérből tisztább hang jön ki. A DBS akkumulátorcsomagban lévő Level-X RF-csapda (az AudioQuest Niagara sorozatú hálózati termékekhez kifejlesztett technológia) "kihúzza" az RF-zajt a kábelből, megakadályozva, hogy az RF beszivárogjon az elektronikába. A DBS Pack akkumulátorok élettartama körülbelül 10 év. Használja a tesztgombot az állapot ellenőrzéséhez.


ZÉRÓ-TECHNOLÓGIA (NINCS MEGHATÁROZOTT JELLEMZŐ-IMPEDANCIA) A TÖMÖRÍTETLEN ÁRAMÁTVITEL ÉS A LINEÁRIS ZAJSZŰRÉS ÉRDEKÉBEN.
A kábel és a csatlakoztatott forrás és terhelés közötti karakterisztikus-impedancia eltérések kiküszöbölésének egyetlen teljes módja, ha a kábelnek nincs rögzített karakterisztikus-impedancia értéke. A ZERO-Tech ezt úgy éri el, hogy megszünteti a szigetelés (dielektrikum) és a kábel vezetői közötti kölcsönhatást, ami lehetővé teszi a tömörítetlen áramátvitelt. A minden szempontból fontos tranziens áram korlátlan, és az RF zajszűrés linearizált (oktávról oktávra következetes).


THUNDERBIRD BI-WIRE

Ha lehetséges, a hangszóró magas és mély "feléhez" külön kábelek vezetése jelentősen csökkenti a torzítást. A Bi-Wiring a basszus energiához kapcsolódó nagy mágneses mezőket távol tartja a magas hangú kábeltől, így a finom felső frekvenciák kevésbé mágnesesen zavart utat járhatnak be, mintha úszás közben a hullámokat kivennénk a vízből. Az AudioQuest RF/ND-Tech (szabadalmaztatott RF-Canceling Ground-Noise Dissipation) az RF energiát az erősítő kimenetétől távolabb vonzza. Megfelelően megvalósítva a Bi-Wiring mindig is költséghatékony módja volt a jobb teljesítmény elérésének ugyanannyi vagy kevesebb pénzért. Az RF/ND-Tech segítségével a Bi-Wiring előnye sokkal drámaibb. Mivel az RF/ND-Tech annyira hatékony, a BASS modell kábelei csak 10KHz-re és az alatti tartományokra valók; ne használjon BASS kábelt teljes tartományban vagy magas tartományban. A ThunderBird BASS kábel ideális a ThunderBird ZERO-val. A Bi-Wire COMBO a BASS és a ZERO kábelek összekötésével az erősítőnél általában a legkényelmesebb. Tri-Wiring esetén használjon BASS kábeleket a Midrange és Bass bemeneteken. Vigyázat! Ne használjon Bi-Wire két ZERO kábelt. A párhuzamosan összekötött ZERO kábelek nagyon magas frekvenciájú rezonanciacsúcsot (csengést) és ebből adódóan rossz hangzást hozhatnak létre. Csak egy ZERO plusz egy BASS kábelt használjon (akár COMBO-ként csatlakoztatva, akár nem). A második legjobb az egyetlen ZERO az AQ Bi-Wire jumperekkel.


SZÉNALAPÚ LINEARIZÁLT ZAJSZŰRŐ RENDSZER (NDS)

Napjaink környezetét telített rádiófrekvenciás zajok uralják, amelyeket rendkívül nehéz kiszűrni vagy visszaszűrni. A műholdakból, mobiltornyokból, Bluetooth-ból stb. származó zaj frekvenciái olyan rendkívül keskenyek, hogy a hagyományos árnyékolás, illetve a soros vagy sönt-szűrő teljesen alkalmatlan. A nagy felbontású hangot meghatározó felharmonikusokat és térbeli jeleket hordozó alacsony szintű jelek nagy részét elfedik az indukált rádiófrekvenciás zajok. Az AQ átfogó linearizált zajszűrő rendszere több árnyékolást és egy szénalapú lineáris ellenállású hálózatot kombinál, amely ennek a zajnak a nagy részét hővé alakítja. A "linearizált" alatt azt értjük, hogy a rendszer rendkívül széles sávszélességben egyformán hatékony, nem pedig csak kiválasztott frekvenciákon, ahogy az elterjedtebb. A fennmaradó rossz energiát az irányított jel- és árnyékolóvezetőkön keresztül hatékonyan elvezetjük az érzékeny erősítő áramkörökből.


MYTHICAL CREATURE HIDEGEN HEGESZTETT VÉGZŐDÉSEK
A Mythical Creature kábelek az AudioQuest rendkívül tiszta vörösrézből készült villás vagy banándugós kábelekhez vannak hidegen hegesztve. A csupasz rezet egy tiszta ezüstből készült üstbe merítik (akasztják), ahelyett, hogy egy alacsonyabb minőségű oldatban dörzsölnék. Az AudioQuest hangszóró kitörések és dugóházak nem fémek, hogy ne indukáljanak RF zajt a vezetékekbe.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!