Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Silent Angel Bonn NX HIGH END Audio Switch ezüst

1.459.000Ft
Elektronika
Menny.:db
Gyártó:
Elérhetőség: Rendelhető

A Silent Angel kompromisszumok nélküli szemléletet követ az elektronikus áramkörök tervezése és kivitelezése során. Az izoláció, a zajszűrés és zajcsökkentés megőrzi a forrás integritását, és tiszta audio jelet továbbít a csatlakoztatott komponensek irányába. Mint minden Silent Angel termék esetében, a cél az volt, hogy az eszköz stabil feszültségen működjön, pontosan időzített csomagokat küldjön tovább és minimalizálja az esetlegesen fellépő kimeneti zajokat.

A Bonn NX mindazoknak a kutatásoknak, fejlesztéseknek és az azokból szerzett tudásnak és tapasztalatoknak a kiteljesedése, amit a Silent Angel az elmúlt évek során az Audio szintű hálózati switch-ek tervezésekor megtanult: a jelenlegi tudásuk szerint elérhető legmagasabb hangminőséget nyújtja. Beépített exkluzív tápegység, OCXO nagy pontosságú órajel modul, külső clock és tápegység csatlakoztatási lehetőség teszi teljessé.

Nem értékelt
Szállítási díj: Ingyenes

Leírás és Paraméterek

Silent Angel BONN NX high end audio switch – Ultra pontos órajel a jitter, az elektromos zaj, a tápzaj és a hálózati késleltetés példátlan mértékű csökkentése révén

PURISTA MEGKÖZELÍTÉS, ULTRA HANGMINŐSÉG

A Silent Angel BONN NX alapjaiban javít a hangminőségen, ezáltal új szintre emelve a zenehallgatási élményt.

BONN NX: EGY HÁLÓZATI SWITCH AZ AUDIOFILEKNEK

A Silent Angel kompromisszumok nélküli szemléletet követ az elektronikus áramkörök tervezése és kivitelezése során. Az izoláció, a zajszűrés és zajcsökkentés megőrzi a forrás integritását, és tiszta audio jelet továbbít a csatlakoztatott komponensek irányába. Mint minden Silent Angel termék esetében, a BONN NX esetében is az volt a cél, hogy az eszköz stabil feszültségen működjön, pontosan időzített csomagokat küldjön tovább és minimalizálja az esetlegesen fellépő kimeneti zajokat. A fejlesztők azt tapasztalták, hogy még a legkisebb mértékű tökéletesítés is képes némileg javítani a hangminőségen, a sok kis fejlesztés alkalmazásával pedig azok összegzett hatása miatt ténylegesen felszabadítható a nagy felbontású streaming hálózatokban rejlő valós, rejtett potenciál. A Bonn NX mindazoknak a kutatásoknak, fejlesztéseknek és az azokból szerzett tudásnak és tapasztalatoknak a kiteljesedése, amit a Silent Angel az elmúlt évek során az Audio szintű hálózati switch-ek tervezésekor megtanult: a jelenlegi tudásuk szerint elérhető legmagasabb hangminőséget nyújtja.

EGYEDÜLÁLLÓ ÉS FEJLETT KONSTRUKCIÓ

A 8 db vastagon aranyozott Gigabit Ethernet port pozíciója átgondolt kiosztást követ: helyüket úgy határozták meg, hogy ezzel is minimalizálják a lehetséges jelinterferenciát.

A kategóriavezető, radartechnológiai minősítésű belső kapcsolóüzemű tápegység kizárólag a zajérzékeny akusztikai berendezéseknél alkalmazott technológiával készült.

TÖKÉLETESEN IDŐZÍTETT ADATÁTVITEL

A TCXO (hőmérséklet-kompenzált kristályoszcillátor) jelentősen csökkenti a hálózati késleltetési problémákat és a jitter hatásokat.

A BONN NX vadonatúj vázkialakítást kapott, amely két réteg különböző, gondosan kiválasztott anyagból áll: a belső réteg horganyzott acélból készült, míg a külső réteg vastag, kiváló minőségű alumíniumötvözet. Ez a különleges felépítés egyszerre maximalizálja az árnyékolást és szabályozza az örvényáramok kialakulását, miközben csillapítja a rezgéseket és a zajokat. A karcsú, modern dizájn-nak köszönhetően a BONN NX megjelenése esztétikus – funkcionalitását tekintve pedig tökéletes berendezéssé és egyúttal egy tetszetős művészeti alkotássá válik.

TOVÁBBFEJLESZTÉSI OPCIÓK

 • A 12V-os DC tápcsatlakozó révén megkerülhető az egyébként kiváló minőségű belső kapcsolóüzemű tápegység és ezzel lehetővé válik egy külső lineáris tápegységhez (Forester F2) történő csatlakoztatá, ami jelentős hangminőség javulást eredményez.

 • Az aranyozott földelő csatlakozó terminál további zajcsökkentési lehetőséget biztosít.

 • A LED állapotkijelző kikapcsolható

 • A kategóriavezető órajel-vevő modul lehetővé teszi külső órajel generátor (Genesis GX) csatlakoztatását.

Órajel és tápegység

 • TCXO órajel (25MHz): Megszünteti az idegen, oda nem illő külső frekvenciákat, és egy tiszta, pontos órajelet generál. Nagy pontosságú, rendkívül alacsony fáziszajú jelkimenetet tesz lehetővé, amely a Silent Angel Ethernet switch rendszereinek órajelforrásaként funkcionál.

 • Tápforrás áramkör a TCXO órajelhez: Többlépcsős tápszűrő technológiát használ, eltávolítja a áthallást és a zajt a különböző frekvenciákon (10MHz, 100MHz, 1GHz), és tisztított táppal látja el a TCXO modult.

 • Tápforrás áramkör a switch rendszerhez: Ultra-alacsony zajszintű feszültségszabályozó áramkör, amely képes a széles dinamika tartományú teljesítmény feldolgozására. Rendkívül hatékony áramköri kialakítással és gyors válaszidővel rendelkezik. A Texas Instruments TPS56623x sorozatára épül, amely minden terhelés mellett fenntartja az alacsonyabb értékű ingadozást

 • Exkluzív, testre szabott Silent Angel tápegység: széles dinamikatartományú AC-DC tápegység modul. Stabil, alacsony zajingadozású, biztonságos védelmi áramkör, alumínium hűtőbordával fedve.

 • Opcionálisan lineáris tápegységhez is csatlakoztatható. DC csatlakozó külső 12V-os egyenáramú lineáris tápegységhez.

 • Külső órajel bemenet (aranyozott, 25MHz-es csatlakozás).

 • Belső/külső órajel választó kapcsoló.

Rezgéscsillapított izolációs lábak

A tömör, nagy tisztaságú rozsdamentes acélból készült Silent Angel izolációs lábak csillapítják és csökkentik a belső és külső forrásokból származó mechanikus energiát és elektromos zajt, statikus elektromosságot stb. Ennek eredménye a jobb dinamika és a finom részletek nagyobb felbontással történő megjelenítése.

Radartechnológiai minősítésű kapcsolóüzemű tápegység

A kategóriavezető belső tápegység támogatja a rendkívül pontos rendszerfunkciók ellátását

Zajcsökkentés

Nagy áteresztő képességű EMI-abszorber küszöböli ki az elektromos zajt.

Aranyozott LAN-portok

A legtisztább és legstabilabb jelet továbbítja a csatlakoztatott eszközök számára, vastagon aranyozott RJ45-ös csatlakozókkal.

Aranyozott földelőcsatlakozó

Dedikált csatlakozást kínál a földeléshez a hálózati zaj csökkentése érdekében

Kapcsolható LED állapotjelzők

A felhasználó által működtethető kapcsoló a portok állapotfényeinek bekapcsolásához vagy kikapcsolásához – mindeközben a készülék bekapcsolt állapotban marad és szól a zene.

TCXO – órajel

A nagy pontosságú órajel csökkenti a hálózati késleltetési problémákat és a jittert.

HD ZENEI STREAMINGHEZ TERVEZVE

A Silent Angel BONN NX high end audio switch használata révén egy dedikált HiFi zóna jön létre, és ezáltal az audio berendezések hatékonyan elszigetelhetőek a többi digitális eszköz adatforgalmától. Ez a megoldás kiküszöböli a zajt és rendkívül pontos időzítésű adattovábítást tesz lehetővé: ez az elszigetelt “hálózati ökoszisztéma” megvalósítás az audio lánc számára kiküszöböli a hálózati interferenciákból eredő hangminőségromlást, illetve a PC-k és más csatlakoztatott eszközök sávszélesség-igényes tevékenysége miatt jelentkező késleltetési problémákat.

Exkluzív óra modul, TCXO

A Silent Angel által használt TCXO (hőmérséklet-kompenzáló kristály oszcillátor) pontosabb, mint a legtöbb hálózati switch-ben található clock. Ez csökkenti a késleltetési problémákat és a jitter hatásokat.

Jitter hatás javítása

A torzítás a nagyfrekvenciás hálózati csomagok továbbítása során gyakorta fellépő, a hangra nézve romboló hatású „melléktermék”. A Bonn NX 369ps-re csökkenti a jittert, míg a legtöbb hálózati switch esetében ez az érték tipikusan 705ps.

Hi-Res zenei alkalmazásokhoz optimalizálva

A BONN NX-et Roon infrastruktúrára optimalizálták: támogathat például egy Rhein Z1-ből álló hálózatot, ahol az Roon Core szerverként működik, vagy például a Munich M1-et Roon Ready lejátszóként/Roon Bridge-ként.

A BONN NX-et a nagy felbontású streaming szolgáltatások, mint például a Tidal, Qobuz, Spotify stb. használatához is optimalizálták, csakúgy, mint a NAS-on (Network Attached Storage) tárolt zenei gyűjtemények lejátszására. Számos elismert gyártó, pl. QNAP, Synology, WD termékeivel működik együtt zökkenőmentesen.

TOVÁBBI FEJLESZTÉSEK

Tápegység

Ha a Bonn NX-et a Silent Angel Forester F2 lineáris tápegységéhez csatlakoztatja (amely dupla 12V egyenáramú kimenettel rendelkezik), azzal tovább javíthatja a switch tápellátását, stabilitását és ennek köszönhetően a hangminőséget.

Külső clock bemenet

A Silent Angel fejlesztett egy referencia szintű órajel generátort, a Genesis GX-et, amely egy audiofil Word Clock. A Genesis GX segítségével a BONN NX-et és rendszerének további órajel vezérelhető elemeit a következő szintre emelheti.

Műszaki adatok

MŰSZAKI ADATOK:

Tápfeszültség bemenet:

IEC (AC) 100-240V, 50/60Hz
DC 12V/1A (5,5 mm x 2,5 mm-es csatlakozó)

Ethernet-port: 8 darab aranyozott 1GbE RJ45 port
Clock bemeneti kapcsoló: 1 db(külső/belső)

BNC 25MHz-es külső Word Clock bemenet: 1 db (a Silent Angel Genesis GX külső master clock-nak fenntartva)
Silent Angel speciális TCXO órajel modul

LAN-port LED-kijelző kapcsoló: 1 db
– A LAN port LED be/ki állapotának vezérlése

Földelő port: 1 db
Ha a switch-et egy földelő dobozhoz csatlakoztatja, a jelminőség még tisztább és pontosabb lesz, interferencia nélkül

LED kijelző AC tápellátás LED (zöld): 1 db
DC tápellátás LED (zöld): 1 db

LAN-port állapotjelző LED: 9 db
– Világít, ha látrejött a kapcsolat, villog, ha aktív
– Zöld: 1000Mbps; sárga: 100Mbps
Működési hőmérséklet: (0 ~ 30 °C)
Méretek: (Sz) x 63 (H) x 250 (D) mm
Tömeg: 6,4 kg

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!