Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Pro-Ject Automat A2 prémium automata lemezjátszó /fekete/

449.990Ft
Elektronika
Fekete
Menny.:db
Gyártó:
Elérhetőség: Rendelhető

Az A2 automata lemezjátszón, hogy a 45 RPM-es lemezeknél mostantól kiválaszthatod a 7" (kislemezek) vagy 12" (LP-k) lemezek kezdési pontját. A Pro-Ject 78 fordulat/perc opciót is hozzáadta a rendszerhez, így lehetővé téve, hogy újra előássad régi sellak gyűjteményed. A Pro-Ject-re jellemző módon a motor elektronikusan vezérelt a pontosabb és stabilabb lejátszási sebesség érdekében. Nyomd meg a start gombot, és a hangkar automatikusan a lemez kezdő barázdájához siklik. Amint a lejátszás kezdetét veszi, az automatika kicsatlakozik a rendszerből. Ráadásul, mivel az automatika teljesen mechanikus vezérlésű, nincs szüksége további elektronikára, valóban nem befolyásolja vagy rontja a hangminőséget lejátszás közben!

Főbb jellemzők:

 • Megújult szubsasszi
 • Masszív MDF váz, 8 rétegű festéssel
 • Új, alumínium öntvény felső lemez a mechanika számára
 • Új 8,3 colos, ultra könnyű alumínium hangkar
 • 33/45/78 RPM sebesség választás elektronikusan szabályozott DC motorral
 • Új, ellensúly nélküli követési erő szabályozás
 • Ultra-alacsony súrlódású 4-pontos kardán szerkezetű alumínium hangkar csapágyazás
 • Új, csillapított ellensúly
 • Ortofon 2M Red hangszedővel
 • Új, szilikon csillapítású alumínium lábak
 • Csillapított lemeztányér
 • Connect It E összekötő kábel 
 • Made in Germany
Nem értékelt
Szállítási díj: Ingyenes
Termék címkék:
A2 automata lemezjátszó pro-ject

Leírás és Paraméterek

AUTOMAT A2 technológia

Újdonság az A2 automata lemezjátszón, hogy a 45 RPM-es lemezeknél mostantól kiválaszthatod a 7" (kislemezek) vagy 12" (LP-k) lemezek kezdési pontját. A Pro-Ject 78 fordulat/perc opciót is hozzáadta a rendszerhez, így lehetővé téve, hogy újra előássad régi sellak gyűjteményed. A Pro-Ject-re jellemző módon a motor elektronikusan vezérelt a pontosabb és stabilabb lejátszási sebesség érdekében. Nyomd meg a start gombot, és a hangkar automatikusan a lemez kezdő barázdájához siklik. Amint a lejátszás kezdetét veszi, az automatika kicsatlakozik a rendszerből. Ráadásul, mivel az automatika teljesen mechanikus vezérlésű, nincs szüksége további elektronikára, valóban nem befolyásolja vagy rontja a hangminőséget lejátszás közben!

Váz és szubsasszi a megfelelő anyagból

Az új, 8 rétegű matt fekete festésű MDF váz Ausztriában készül és rendkívül masszív alapot biztosít a finommechanikai szubsasszi számára, valamint drasztikusan csökkenti az üres tereket, ezzel csökkentve a nemkívánatos rezonanciákat is. Az A2 olyan alvázszerkezetet alkalmaz, amelyben a hangkar, a tányércsapágy és a motor egy külön úszó vázra van szerelve. Ez még jobban elcsatolja a legkritikusabb lemezjátszó elemeket, és különösen nagy előnyökkel jár, ha a hangszórók közel vannak a lemezjátszóhoz.
Az új lemezjátszóhoz a Pro-Ject egy teljesen új, alumínium öntvény felső részt is tervezett, hogy kiválthassa a jól ismert német automata mechanikában használt műanyag alkatrészek jelentős részét, ezzel a klasszikus feketeerdei lemezjátszó szerkezet az elmúlt fél évszázad legjelentősebb fejlesztésén is átesett.

Továbbfejlesztett hangkar és kardáncsapágy

Az A2 továbbfejlesztett, egy 8,3 colos, ultrakönnyű alumínium cső hangkart kapott, ami tökéletesen illeszkedik az Ortofon 2M Red hangszedőjéhez. Ez az összeállítás megőrzi a szupergyors reakciót és minden tranziens részletet, finom mikró dinamikával, miközben az új 2M Red testet és zenei melegséget ad hozzá. A hangkar csapágy alumíniumból vázat kapott, benne 4 tűs kardánszerkezetű, saját gyártású acél csúcsgolyós csapágyakkal.
Tömeg nélküli követési erő beállítás
Az A2 új rendszert használ a tűnyomás beállítására. A csillapított ellensúly a kar rendszer egészét masszívabbá teszi, miközben hatékonyan csillapítja a nemkívánatos rezonanciákat is. A követési erő beállítása közvetlenül a hangkarcsapágyon lévő tárcsa elforgatásával történik. Ez a rendszer gyors, pontos és hatékony, mivel a súlypontot közvetlenül a csapágy középpontján tartja. A rugóalapú csúszásgátló szintén közvetlenül a hangkar talapzatán állítható be.

Továbbfejlesztett automatika

A Pro-Ject egy új, alumíniumból öntött felső részt fejlesztett a teljes alváz és az automata mechanizmus számára. Igyekeztek csökkenteni a műanyag alkatrészek számát az eredeti német automata dizájnban. Ez az elmúlt fél évszázad lejelentősebb fejlesztéséhez vezetett, ami az eredeti koncepciót megőrizve, jelentősen fejlesztette a szerkezet minőségét, és ezzel a hangot is. Az új alumínium öntvény felsőrésznek és a masszív alváznak köszönhetően az egész vázszerkezet hatékonyabb és jobban elszigeteli a nemkívánatos rezonanciát.

Miért ultra-könnyű tömegű hangkar?

A HiFi világban mindig is nagy érdeklődés övezte a könnyű hangkarok és engedékenységű MM hangszedők illetve a nehéz hangkarok és alacsony engedékenységű MC hangszedők összehasonlítását. Mindkét megközelítésnek vannak előnyei és hátrányai, ám az automatikus lemezjátszók esetében ultrakönnyű hangkarokra van szükség. Az automata mechanikának olyannak kell lennie, mint a mechanikus óráknak: kicsinek és pontosnak. Egy nehéz kar erősebb és durvább mechanikát eredményezne, mivel sokkal nagyobb tömegeket kellene mozgatni. A Pro-Ject mérnökei sok évtizedes tapasztalattal a hátuk mögött képesek a maximumot kihozni a könnyű hangkarokból és MM hangszedőkből, így biztosítva, hogy az A2 sokkal jobban szól, mint amit egy automata lemezjátszótól valaha is reméltél.

Miért szubsasszis?

Az automata lemezjátszók számos apró, mechanikus alkatrész rejtenek magukban, ami azt jelenti, hogy több üregre, több helyre van szükség a vázban, hogy elférjenek. Ám az üreges tereket a lemezjátszók világában inkább kerülni szokás, hiszen azok könnyen nemkívánatos rezonanciák forrásaivá válhatnak. A szubsasszi azonban leválasztja a hangkart a fő váz rezonanciáiról. Ez azért is fontos, mert az automata lemezjátszók megannyi mechanikus eleme maga is rezgések forrása lehet, illetve puszta jelenlétükkel is nehezebbé teszik a rezgések csillapítását. Az A2 a sok évtizednyi hagyományt és tapasztalatot friss fejlesztésekkel ötvözni, hogy orvosolja azokat a tulajdonságokat, amelyek eddig visszatartották az automata lemezjátszókat az audiofil piacról.

Pro-Ject tervezési filozófia

A Pro-Ject dizájnjait és ötleteit figyelembe véve sok időt töltöttünk az A2 letisztult formanyelvén. A német audioipar ikonikus dizájnjaival kapcsolatban hasonlóságokat fedezhet fel. Ma úgy gondoljuk, hogy ez a minimalista megközelítés ismét nagyon korszerű. Végül az A2 a "Connect it E" fonókábelünkkel érkezik. Ez egy részben kiegyensúlyozott, alacsony kapacitású kábel, kiváló árnyékolással, amely egyedülálló ebben az árkategóriában.

 

TESZTEK

 • AUDIO-Stereoplay - by: Christian Möller
  A device that immerses their listener in the music from the very first second
  Great design, high-quality workmanship, precise technology and superior sound make it a recommendation for any automatic fan.

 • Mint magazin - by: Bernhard Rietschel
  Even bone-stock, the Pro-Ject already plays excellently.
  The Pro-Ject takes us into the action today for significantly less money and always puts a smile on our faces with clean highs and snappy punches.

 • AV-Plus - by: Heikki Kivelä
  The main asset is its steady, sure-footed and smooth sound.
  The stereo image is suitably wide and accurate, and there’s not even a hint of wobble to be detected with the ear.

Műszaki adatok

MŰSZAKI ADATOK

 • Sebesség: 33, 45, 78 RPM (elektronikus sebességszabályozás)

 • Működési elv: szíjhajtásos, teljesen automata

 • Lemeztányér: csillapított alumínium

 • Nyávogás: 33: +/-0,14%; 45: +/-0,12%

 • Sebességtartás: 33: +/-0,27%; 45: +/-0,22%

 • Jel/zaj viszony: 74dB

 • Hangkar: ultrakönnyű 8,3 colos alumínium

 • Effektív karhossz: 211mm

 • Túlnyúlás: 19,5mm

 • Csomag tartalma: 15V DC / 0,8A tápegység, porvédő fedő, kislemez adapter, feltmat, összekötő kábel

 • Teljesítményfelvétel: 1,5W

 • Méretek: 430 x 150 x 365 mm

 • Súly: 7,3 kg (csomagolással: 10 kg)

Youtube videók

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!