Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bemutatkozik a Bowers & Wilkins Panorama 3 soundbar!

Bemutatkozik a Bowers & Wilkins Panorama 3 soundbar!

A Bowers & Wilkins bemutatja a Panorama 3 soundbart, mely egyetlen egységből, tökéletes, magával ragadó hangélményt biztosít.

Worthing, Egyesült Királyság, 2022 március 3: A Bowers & Wilkins, a híres brit audiomárka bemutatja a Panorama 3 elnevezésű, teljesen új, korszerű soundbarját. Az elegáns Panorama 3-at úgy tervezték, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a legmodernebb, magával ragadó térhangásból, ezen felül minden az egyben megoldás, amely kiemelkedő, helyiséget betöltő hangzást kínál filmekkel, TV-műsorokkal, játékokkal és kedvenc zenéivel.

               Panorama 3     Panorama 3

A filmek hangjainak gazdag öröksége

Több mint 40 éve a művészek, zeneszerzők és hangstúdiók világszerte a Bowers & Wilkins hangsugárzóiban bíznak, hogy segítsenek nekik olyan filmzenék létrehozásában, amelyek egy egész generációt formáltak. Az olyan világhírű filmektől kezdve, mint A Jedi visszatér és Az elveszett frigyláda fosztogatói, egészen az olyan eposzokig, mint A Gyűrűk Ura és a Bosszúállók, a Bowers & Wilkins hangsugárzók döntő szerepet játszottak minden egyes ikonikus filmzene megalkotásában.

Így nem meglepő, hogy a Bowers & Wilkins akusztikai mérnökeinek ugyanaz a csapata határozza meg az új Panorama 3, a márka első Dolby Atmos soundbarjának a hangminőségét, így a nagyszerű hangzás garantált.

              Panorama 3     Panorama 3

A kiválóság erős hagyatéka

A Bowers & Wilkins 2009-ben mutatta be az első soundbarját, a Panorama-t. A Panorama nevét a filmművészet aranykorának két ikonikus filmtechnológiájáról kapta - a Panavision és a Cinerama, valamint új koncepciót határozott meg a soundbarok tervezésében. A legtöbb riválisával ellentétben, a hangsugárzót egy kompromisszumok nélküli prémium termékként tervezték, amely a lehető legjobb hangminőséget kínálja egyetlen hangsugárzóból, külső mélynyomó vagy egyéb kiegészítő nélkül. 2013-ban frissítettük ezt a sikeres eredeti alapfeltevést a továbbfejlesztett Panorama 2-vel, amely a még jobb hangzás érdekében továbbfejlesztett meghajtóegységeket, valamint a könnyebb csatlakoztathatóság érdekében HDMI-bemeneteket tartalmazott.

Az új Panorama 3 a két elődjének bevált örökségére épül. Az említett modellekhez hasonlóan kifejezetten úgy tervezték, hogy egyetlen elegáns komponensből nagyszerű hangzást kínáljon, és ne legyen szükség külső mélynyomóra. A mindössze 65 mm magas, 140 mm mély és 1210 mm széles készülék, elegáns kialakítása és alacsony profilja révén a riválisokhoz képest megkönnyíti a telepítést, a beállításokat és az együttélést.

A vékony arányok ellenére a Panorama 3 13db különálló meghajtóegységgel rendelkezik, amelyek 3.1.2 konfigurációban vannak elhelyezve. Az eredmény egy olyan helyiséget betöltő, erőteljes hangzás, amelyet egyetlen egydobozos rivális sem tud elérni.

            Panorama 3      Panorama 3

Magával ragadó térbeli hangzás

A Panorama 3 az első olyan Bowers & Wilkins soundbar, amely valódi Dolby Atmos felfelé irányuló meghajtóegységekkel rendelkezik. Ezeket az 50 mm-es meghajtóegységeket a Bowers & Wilkins kifejezetten a térbeli hangsávok kiváló hangzásához tervezte, és gondosan a soundbar tetejébe illesztette, hogy hangzás optimális legyen. A hangszórókat egy kifinomult Dolby Atmos dekóder és processzor kíséri, hogy nagyszerű hangzást biztosítsanak a térbeli hangsávoktól kezdve a TV-, film-, játék- és zenei streamekig. Ugyanez a dekóder kezeli a Dolby Digital és a Dolby TrueHD hangfolyamokat is, amikor elérhető.

Az Atmos felfelé irányuló iker meghajtóegységek kiegészítik a Panorama 3 előre néző meghajtóegységek sorát, amely klasszikus bal, közép, jobb (LCR) konfigurációban van elhelyezve, minden egyes szettet két 50 mm-es középsugárzó alkot, melyekhez egy elcsatolt 19 mm-es titánium dóm magassugárzó társul. A mélyhangokért a ház nagy részét alkotó, jelentős akusztikai térfogatba szerelt dupla 100 mm-es mélysugárzók felelnek, amelyek mély, kiterjedt basszust biztosítanak, külső mélysugárzó használata nélkül.

A Panorama 3 kategóriájának legerősebb soundbarjai közé tartozik, összesen 400 W-os összteljesítményével: 40W minden egyes magassugárzóra, 40W minden egyes középsugárzó párra, 40W minden egyes mélysugárzóra és 40W minden egyes Dolby Atmos Elevation meghajtóegységre.

A telepítés és a beállítás rendkívül egyszerű a Panorama 3-mal. Alacsony profiljának köszönhetően könnyen elhelyezhető egy bútorra a TV előtt anélkül, hogy a képernyő aljába belelógna: azonban alternatívaként egy fém falikonzolt is tartalmaz a doboz, ha inkább a falra szeretné felszerelni a készüléket. A csatlakoztatás is egyszerű: mindössze egy ARC/eARC HDMI-csatlakozásra van szüksége ahhoz, hogy a Panorama 3-t összekapcsolja a tévével, és megossza a hangot más forrásokból, például set-top-boxból vagy játékkonzolból. A HDMI csatlakoztatása után a Panorama 3 hangerő- és bekapcsolási funkcióit a TV vagy a műholdas/kábeles doboz távirányítójával vezérelheti. A régebbi tévékészülékekhez optikai digitális bemenet is rendelkezésre áll: ha így csatlakoztatjuk, a Panorama 3 képes megtanulni a tévé távirányítójának legfontosabb parancsait a zökkenőmentes felhasználói élmény biztosítása érdekében.

Streaming nagy felbontásban

A márkától - amelynek ilyen gazdag múltja van a sztereó hangzás terén - elvárható, hogy a Panorama 3 a zenével kapcsolatban is kiválóan teljesítsen. A készülék az AirPlay 2 és az aptX adaptív Bluetooth funkciót is tartalmazza, így az iOS és az Android felhasználók is könnyedén streamelhetik rá kedvenc zenéiket mobilkészülékeikről. A Spotify-rajongók a Spotify Connect kényelmét is élvezhetik, amely egyszerre biztosítja a kiváló minőségű hangzást és a kényelmes, egyszerű kezelhetőséget. A nagy felbontású zenehallgatás és a legzökkenőmentesebb felhasználói élmény érdekében pedig az új Panorama 3 a Bowers & Wilkins Music App-al is használható, így a hallgatók azonnal hozzáférhetnek számos streaming szolgáltatáshoz, köztük a Deezer, Last.fm, Qobuz, Soundcloud, TIDAL és TuneIn szolgáltatásokhoz - és az elérhető szolgáltatások listája idén még tovább bővül.