Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

AudioQuest 2.0m NRG Thunder High Current Hálózati kábel

480.600Ft
Hossz
Menny.:db
Gyártó:
Elérhetőség: Rendelhető
Low-Z / zajszűrő 3 pólusú AC tápkábel
Tömör, tökéletes felületű réz (PSC), hosszú szemcséjű réz (LGC) vezetékek
Nagyáramú tömörítetlen átvitel
RF/ND-Tech (US szabadalom # 8,988,168)
NULLA (NINCS) jellemző impedancia (50Hz - 1MHz)
72VDC dielektromos előfeszítésű rendszer (US szabadalom #7,126,055)
Irányított vezetők
Nem értékelt
Szállítási díj: Ingyenes

Leírás és Paraméterek

A váltakozó áram (AC) messze nem tökéletes áramforrás. A váltóáramú áramellátási technológia jóval több mint egy évszázados, és soha nem úgy tervezték, hogy megfeleljen a mai nagy felbontású audio-video komponensek szigorú követelményeinek. A váltakozó áramú zaj már a közműforrásnál jelen van, majd ezt tovább súlyosbítja az indukált (a váltakozó áramú tápkábel által felvett) rádiófrekvenciás zaj, amely a komponensek tápegységeibe és az áramkör földelésébe kapcsolódik. Ez a "maszkhatás" révén torzítást és alacsony szintű jelveszteségeket okoz. Továbbá a teljesítményerősítőknek hatalmas tranziens áramtartalékokra lehet szükségük, hogy a tápegységek reagáljanak, majd stabilizálódjanak a dinamikus hangátmenetek során. A legtöbb váltakozó áramú tápkábel és tápkondicionáló-regenerátor, bár bizonyos mértékig hasznos, egyszerűen nem felel meg a feladatnak.
A teljesítményerősítők igazi kihívást jelentenek bármely váltakozó áramú tápforrás számára, mivel a tranziens áramigény (bár rövid ideig tart) az átlagos (RMS) áramfelvétel többszöröse lehet. A teljesítményerősítők abban is különböznek az összes többi alkatrésztől, hogy az áramfelvétel dinamikus, nem állandó, és a hangerővel és az audiojel tartalmával változik. Bár sok váltakozó áramú tápkábel alacsony egyenáramú ellenállással rendelkezik, hogy lehetővé tegye e követelmény egy részét, a váltakozó áramú kábel jellemző impedanciája ugyanúgy felelős a kompromisszumok nélküli teljesítmény biztosításáért. Sok prémium kategóriás váltóáramú kábel szűkíti vagy tömöríti a hang tranziensét, mivel jellemző impedanciájuk korlátozza a tranziens áramot.
NAGY TISZTASÁGÚ VEZETŐK - HOSSZÚ SZEMCSÉJŰ RÉZ (LGC) ÉS TÖKÉLETES FELÜLETŰ RÉZ (PSC)
A tömör, nagy tisztaságú, hosszú szemcséjű réz (LGC) és a nagy tisztaságú, tökéletes felületű réz (PSC) vezetők gondosan kidolgozott kombinációja megakadályozza a szálak kölcsönhatását, amely a fület fárasztó átmeneti intermodulációs torzítás fő forrása. Az LGC simább és tisztább hangzást tesz lehetővé, mint a hagyományos OFHC (oxigénmentes-nagy vezetőképességű) réz. Az OFHC, OCC, 8N és más prémium rézekhez képest a bámulatosan sima és tiszta Perfect-Surface réz tovább csökkenti a durvaságot és jelentősen növeli a tisztaságot.
AZ RF/ND-TECH (SZABADALMAZTATOTT RÁDIÓFREKVENCIÁS FÖLDZAJ-LEVEZETÉS) AZ INDUKÁLT RÁDIÓFREKVENCIÁS ZAJ MEGSZÜNTETÉSÉVEL MINIMALIZÁLJA AZ ÁRAMKÖRÖK HIBÁS VISELKEDÉSÉT.
A váltakozó áramú földelővezetékek védelmet nyújthatnak az elektromos rövidzárlat ellen, de antennaként is működnek. Így ki vannak téve az indukált rádiófrekvenciás (RF) zajnak. Ez az RF-zaj megkerüli az alkatrész-tápegységeket, és általában közvetlenül a rendszer legérzékenyebb audio/video áramköreihez csatlakozik. Az AudioQuest RF/ND-Tech nagymértékben csökkenti ezt a torzítást, és a rádiófrekvenciák lehető legszélesebb sávszélességén (tartományán) példa nélküli mértékű zajszűrést eredményez. Egyedülálló áramköri topológiánk közös módusú fáziskiegyenlítő tömböt használ, a szabadalmaztatott dielektromos anyagokkal együtt, amelyek további differenciális lineáris szűrést biztosítanak. Amerikai szabadalom # 8,988,168.
TÖMÖRÍTETLEN NAGY (VÁLTOZÓ) ÁRAMÁTVITEL - THUNDER
A 20 amper RMS áramkapacitással @ 125VAC 50/60Hz (16 amper RMS @ 220-240VA 50/60Hz), a Thunder/High (Variable) Current ellenáll a folyamatos (átlagos) RMS névleges értékének sokszorosát kitevő tranziens áramcsúcsoknak. Ezáltal a Thunder/High (Variable) Current ideálisan alkalmas a váltakozó áramú tápegységek, teljesítmény-visszatáplálók, váltakozó áramú leválasztó transzformátorok és váltakozó áramú akkumulátortartályos készülékek széles választékához, valamint bármely teljesítményerősítőhöz, mélynyomóhoz, hangszóróhoz, vevőegységhez vagy integrált erősítőhöz.
72v dielektromos előfeszítésű rendszer Level-X rádiófrekvenciás csapdával (DBS)
Minden szigetelés egyben dielektrikum is, amelynek elektromos tulajdonságai befolyásolják a jel integritását. Ha a szigetelés nem előfeszített, a dielektromos bevonódás (abszorpció és az energia nem lineáris visszaengedése a jeláramba) különböző frekvenciák és energiaszintek esetén eltérő mértékű időkésleltetést (fáziseltolódást) okoz, ami jelentős problémát jelent a nagyon időérzékeny, több oktávos hangok esetében. Az AudioQuest több szabadalommal védett DBS erős, stabil elektrosztatikus mezőt hoz létre, amely telíti és polarizálja (rendezi) a szigetelés molekuláit. Ez minimalizálja a nemlineáris időkésleltetéseket, ami azt eredményezi, hogy a "feketébb" háttérből tisztább hang jön ki. A DBS akkumulátorcsomagban lévő Level-X RF-csapda (az AudioQuest Niagara sorozatú hálózati termékekhez kifejlesztett technológia) "kihúzza" az RF-zajt a kábelből, megakadályozva, hogy az RF beszivárogjon az elektronikába. A DBS Pack akkumulátorok élettartama körülbelül 10 év. Használja a tesztgombot az állapot ellenőrzéséhez.
IRÁNYÍTOTTSÁG
Minden húzott fémszál vagy vezeték nem szimmetrikus, tehát irányított szemcseszerkezetű. Az AudioQuest úgy szabályozza az ebből eredő RF impedancia-változást, hogy a zaj elvezetésre kerüljön onnan, ahol torzítást okozna. A helyes irányt minden AudioQuest audiokábelben használt fémvezetők minden egyes tételének meghallgatásával határozzuk meg. Adott esetben a csatlakozókon egyértelműen nyilak vannak jelölve a kiváló hangminőség biztosítása érdekében. Az AQ kábel legtöbb modelljénél a nyilak nemcsak a zajszűrés részeként a fémirányúságot optimalizáló irányt jelzik, hanem az árnyékolás és a GND nem szimmetrikus rögzítését is jelzik a teljes rendszer teljesítményének optimalizálása érdekében.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!