Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

AudioQuest 2.0m NRG Firebird High Current Hálózati kábel

1.780.900Ft
Hossz
Menny.:db
Gyártó:
Elérhetőség: Rendelhető
Low-Z / zajszűrő 3 pólusú AC tápkábel
Tömör, tökéletes felületű ezüst (PSS)/tökéletes felületű réz+ (PSC+) vezetékek
Kompressziómentes nagyáramú átvitel
RF/ND-Tech (US szabadalom # 8,988,168)
ZERO: Nincs jellemző impedancia
Dielektromos előfeszítésű rendszer Level-X rádiófrekvenciás zajcsapdával
Irányított vezetők
Nem értékelt
Szállítási díj: Ingyenes

Leírás és Paraméterek

A váltakozó áram (AC) messze nem tökéletes áramforrás. A váltóáramú áramellátási technológia jóval több mint egy évszázados, és soha nem úgy tervezték, hogy megfeleljen a mai nagy felbontású audio-video komponensek szigorú követelményeinek. A váltakozó áramú zaj már a közműforrásnál jelen van, majd ezt tovább súlyosbítja a rádiófrekvenciás zaj, amelyet a váltakozó áramú tápkábel indukál (felvesz) és a komponensek tápegységeihez és az áramkör földeléséhez csatlakozik. Ez a "maszkhatás" révén torzítást és alacsony szintű jelveszteségeket okoz. Továbbá a teljesítményerősítőknek hatalmas tranziens áramtartalékokra lehet szükségük, hogy a tápegységek reagáljanak, majd stabilizálódjanak a dinamikus hangátmenetek során. A legtöbb váltakozó áramú tápkábel és tápkondicionáló-regenerátor, bár bizonyos mértékig hasznos, egyszerűen nem felel meg a feladatnak.
A teljesítményerősítők igazi kihívást jelentenek bármely váltakozó áramú tápforrás számára, mivel a tranziens áramigény (bár rövid ideig tart) az átlagos (RMS) áramfelvétel többszöröse lehet. A teljesítményerősítők abban is különböznek az összes többi alkatrésztől, hogy az áramfelvétel dinamikus, nem állandó, és a hangerővel és az audiojel tartalmával változik. Bár sok váltakozó áramú tápkábel alacsony egyenáramú ellenállással rendelkezik, hogy lehetővé tegye e követelmény egy részét, a váltakozó áramú kábel jellemző impedanciája ugyanúgy felelős a kompromisszumok nélküli teljesítmény biztosításáért. Sok prémium kategóriás váltóáramú kábel szűkíti vagy tömöríti a hang tranziensét, mivel jellemző impedanciájuk korlátozza a tranziens áramot.
TÖMÖR, TÖKÉLETES FELÜLETŰ EZÜST (PSS) ÉS TÖMÖR, TÖKÉLETES FELÜLETŰ RÉZ+ (PSC+) VEZETÉKEK
A tömör vezetők megakadályozzák az elektromos szálak közötti kölcsönhatást, a torzulás fő forrásait. A felület minősége azért kritikus, mert a vezető sínvezetőnek tekinthető mind a vezetőn belüli mezők, mind a vezetőn kívülre terjedő mágneses mezők számára. Az AudioQuest összes Perfect-Surface fémének elképesztően sima és tiszta felülete szinte teljesen kiküszöböli a zörejeket, és a kevésbé jó minőségű anyagokhoz képest jelentősen növeli a tisztaságot. A PSS és PSC+ vezetők méretének gondos megválasztása biztosítja, hogy a FireBird teljesítménye közel azonos legyen az összes PSS Silver használatával, de sokkal alacsonyabb költséggel.
AZ RF/ND-TECH (SZABADALMAZTATOTT RÁDIÓFREKVENCIÁS FÖLDZAJ-LEVEZETÉS) AZ INDUKÁLT RF-ZAJ MEGSZÜNTETÉSÉVEL MINIMALIZÁLJA AZ ÁRAMKÖRÖK HELYTELEN VISELKEDÉSÉT.
A váltakozó áramú földelővezetékek védelmet nyújthatnak az elektromos rövidzárlat ellen, de egyben antennaként is működnek. Így ki vannak téve az indukált rádiófrekvenciás (RF) zajnak. Ez az RF-zaj megkerüli az alkatrész-tápegységeket, és általában közvetlenül a rendszer legérzékenyebb audio/video áramköreihez csatlakozik. Az AudioQuest RF/ND-Tech nagymértékben csökkenti ezt a torzítást, és a rádiófrekvenciák lehető legszélesebb sávszélességén (tartományán) példa nélküli mértékű zajszűrést eredményez. Egyedülálló áramköri topológiánk közös módusú fáziskiegyenlítő tömböt használ, a szabadalmaztatott dielektromos anyagokkal együtt, amelyek további differenciális lineáris szűrést biztosítanak. US szabadalom # 8,988,168.
TÖMÖRÍTETLEN ÁRAMÁTVITEL
Bár sok váltakozó áramú tápkábel alacsony egyenáramú ellenállással rendelkezik a nagy áramigény kielégítése érdekében, a kábel jellemző impedanciája is döntő fontosságú az optimális teljesítmény szempontjából. A legtöbb váltakozóáramú kábeltől eltérően, amelyek beszűkítik vagy tömörítik a hang által kiváltott tranzienseket, az AudioQuest váltakozóáramú kábelek az alacsony egyenáramú ellenállás és a NULLA (NULLA) jellemző impedancia kombinációjával igény szerint tömörítetlen nagyáramú tranzienseket biztosítanak.
72v dielektromos előfeszítésű rendszer Level-X rádiófrekvenciás csapdával (DBS)
Minden szigetelés egyben dielektrikum is, amelynek elektromos tulajdonságai befolyásolják a jel integritását. Ha a szigetelés nem előfeszített, a dielektromos bevonódás (az energia elnyelése és nem lineáris visszaengedése a jeláramba) különböző frekvenciák és energiaszintek esetén eltérő mértékű időkésleltetést (fáziseltolódást) okoz, ami jelentős problémát jelent a nagyon időérzékeny, több oktávos hangok esetében. Az AudioQuest több szabadalommal védett DBS erős, stabil elektrosztatikus mezőt hoz létre, amely telíti és polarizálja (rendezi) a szigetelés molekuláit. Ez minimalizálja a nemlineáris időkésleltetéseket, ami azt eredményezi, hogy a "feketébb" háttérből tisztább hang jön ki. A DBS akkumulátorcsomagban lévő Level-X RF-csapda (az AudioQuest Niagara sorozatú hálózati termékekhez kifejlesztett technológia) "kihúzza" az RF-zajt a kábelből, megakadályozva, hogy az RF beszivárogjon az elektronikába. A DBS Pack akkumulátorok élettartama körülbelül 10 év. Használja a tesztgombot az állapot ellenőrzéséhez.
IRÁNYÍTOTTSÁG
Minden húzott fémszál vagy vezeték nem szimmetrikus, tehát irányított szemcseszerkezetű. Az AudioQuest úgy szabályozza az ebből eredő RF impedancia-változást, hogy a zaj elvezetésre kerüljön onnan, ahol torzítást okozna. A helyes irányt minden AudioQuest audiokábelben használt fémvezetők minden egyes tételének meghallgatásával határozzuk meg. Adott esetben a csatlakozókon egyértelműen nyilak vannak jelölve a kiváló hangminőség biztosítása érdekében. Az AQ kábel legtöbb modelljénél a nyilak nemcsak a zajszűrés részeként a fémirányúságot optimalizáló irányt jelzik, hanem az árnyékolás és a GND nem szimmetrikus rögzítését is jelzik a teljes rendszer teljesítményének optimalizálása érdekében.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!