Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

AudioQuest Niagara 3000 Hálózati tápszűrő

1.499.000Ft
Menny.:db
Gyártó:
Elérhetőség: Rendelhető
A Niagara 3000 rendelkezik a szabadalmaztatott AC földzaj-levezetésünkkel, az iparág legszélesebb sávszélességű linearizált AC-szűrőjével és egyedülálló passzív/aktív tranziens teljesítménykorrekciós áramkörünkkel. A Niagara 3000 több mint 55 amper csúcsáramú pillanatnyi áramtartalékkal büszkélkedhet, és kifejezetten a mai áramszegény teljesítményerősítőkhöz tervezték. Sok "nagyáramú kivezetésekkel" rendelkező váltakozóáramú termék csupán minimalizálja az áramsűrítést; a Niagara 3000 korrigálja azt.
Nem értékelt
Szállítási díj: Ingyenes

Leírás és Paraméterek

A váltakozó áramú tápellátás tudománya nem egyszerű; összpontosítást igényel, és az ördög a részletekben rejlik. Valójában a levegőben és a váltakozó áramú vezetékeken továbbított rádiójelek nagymértékű növekedése, a túlterhelt közművezetékekkel és a nagy felbontású audio/video komponensek egyre növekvő igényeivel kombinálva, a közművek váltakozó áramú tápellátását kissé elavult technológiává tette.
Ami a váltakozó áramot (AC) illeti, egy olyan évszázados technológiára támaszkodunk, amelyet izzólámpákhoz és elektromos motorokhoz fejlesztettek ki - egy olyan technológiára, amelyet minden bizonnyal soha nem arra szántak, hogy a mai prémium audio/video rendszerekben használt kifinomult analóg és digitális áramköröket táplálja. Ahhoz, hogy a napjainkban egyre nagyobb sávszélesség és dinamikatartomány ígéretének megfelelően megfeleljünk, rendkívül alacsony zajszintet kell elérnünk a frekvenciák nagyon széles tartományában.
Továbbá, a mai teljesítményerősítők a pillanatnyi csúcsáramigényt még szerény hangerőn történő meghajtás esetén is megterhelik. Bár a hangszoftverek nagy részének dinamikája jelentősen megnőtt, az ezek reprodukálására használt hangszórók gyakran nem hatékonyabbak, mint két-négy évtizeddel ezelőtt. Ez nagy követelményeket támaszt az erősítő tápegységével, valamint az azt tápláló váltakozó áramú forrással szemben.
Rendszereink érzékeny alkatrészeinek jobb váltakozó áramra van szükségük - ez a tény számos váltakozó áramú tápegység kondicionáló, leválasztó transzformátor, regeneráló erősítő és akkumulátoros tartalék rendszer topológiát eredményezett. Differenciális mintatesztekkel és spektrumelemzéssel bizonyítható, hogy a nagy felbontású (alacsony szintű) hangjelek akár egyharmada is elveszhet, elfedhető vagy erősen torzulhat az alkatrészeinket tápláló váltakozó áramú tápvezetékeken terjedő hatalmas zajszint miatt. Ez a zaj áramzajként és a váltakozó áramú földelésen keresztül bejut a jeláramkörökbe, tartósan torzítva és/vagy elfedve a forrásjelet.
Tekintettel arra, hogy a tét igen nagy, minden őszinte kísérletet, amely e probléma megoldására irányul, üdvözölni kell.
Ha az audio/video jel egyszer eltűnik, akkor örökre eltűnik...
Az AudioQuest számára a forrás tisztelete soha nem jelent egyszerűen prémium "audiofil minőségű alkatrészek" használatát, vagy egy szabadalmaztatott technológiára való támaszkodást - ez a közösségünkben gyakori megközelítés. Évek óta mindannyian tanúi vagyunk ugyanazoknak a végtelennek tűnő audiofil vitáknak: csövek kontra tranzisztorok; analóg kontra digitális; valóban számítanak-e a kábelek? És így tovább. Bár mi is dicsekedhetünk a sok egyedi technológiánkkal, rájöttünk, hogy az igazi audio/video optimalizálás soha nem egy titkos vagy egzotikus áramkör kérdése. Amikor a váltakozó áramú tápegységek zajszűréséről van szó, számos megközelítés hozhat értelmes eredményt. Ezek a megközelítések azonban csengést, áramtömörítést és nemlineáris torzításokat is okozhatnak, amelyek a gyógymódot rosszabbá tehetik, mint a betegséget!
A Niagara 3000 rendelkezik a szabadalmaztatott AC földzaj-levezetésünkkel, az iparág legszélesebb sávszélességű linearizált AC-szűrőjével és egyedülálló passzív/aktív tranziens teljesítménykorrekciós áramkörünkkel. A Niagara 3000 több mint 55 amper csúcsáramú pillanatnyi áramtartalékkal büszkélkedhet, és kifejezetten a mai áramszegény teljesítményerősítőkhöz tervezték. Sok "nagyáramú kivezetésekkel" rendelkező váltakozóáramú termék csupán minimalizálja az áramsűrítést; a Niagara 3000 korrigálja azt.
Bár könnyű reklámozni egy adott technológiát, egészen más dolog olyan megoldást létrehozni, amely következetes, holisztikus, funkcionális, és amely tiszteletben tartja az ellenőrizhető tudományt. Nem elég csak egy oktávnál csökkenteni a váltakozó áramú hálózati zajt és a hozzá kapcsolódó torzításokat, és így a szomszédos oktávokat és oktávrészleteket sebezhetővé tenni a zaj, a rezonáns csúcsértékek vagy a nem kielégítő zajcsökkentés számára. A következetesség a kulcs. Soha nem szabad elfogadnunk a kiváló felbontást egy oktávban, csak azért, hogy fél oktávval arrébb maszkhatásoktól, két oktávval arrébb pedig csengő leletektől szenvedjünk. Ez az AudioQuest Low-Z Power zajszűrő rendszerének fő kritériuma.
A Niagara 3000 több mint 20 év kimerítő kutatását és kipróbált AC tápellátási termékeket képviseli, amelyeket audiofilok, műsorszóró mérnökök és professzionális audioalkalmazások számára terveztek. Minden elképzelhető részletet figyelembe vettek: A Niagara 3000-ben optimalizált rádiófrekvenciás vezetékek irányítottsága, a Jet Propulsion Laboratories és a NASA által kifejlesztett kondenzátor befutási formázási technológiák, valamint a lehető legszorosabb tapadást biztosító, extrém tisztaságú rézre erős ezüstözött AC be- és kimeneti érintkezők találhatók.
Egy nagyszerű rendszer szilárd alapokra épül, és ez az alap az energiával kezdődik. Az AudioQuest Niagara 3000-rel most először tapasztalhatja meg azt a tisztaságot, dimenziósságot, frekvenciakiterjesztést, dinamikus kontrasztot és tapadást, amelyre a rendszere mindig is képes volt - ha csak a teljesítmény megfelelő lenne!
Szeretettel várjuk, hogy megtapasztalja a Niagara 3000-et, és első kézből hallja a rendkívül optimalizált energiagazdálkodás figyelemre méltó eredményeit: megdöbbentően mély csendek, lenyűgöző dinamikai szabadság, a környezeti jelzések kiemelkedő visszanyerése, valamint a hangszerek és zenészek gyönyörű körvonalazása a térben. Ha egyszer megtapasztalta, ez olyan elegánsnak, logikusnak és nyilvánvalónak tűnhet, hogy azon tűnődik, miért nem csinálták már korábban is.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!