Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Scandyna

Öt évtizednyi hangzás

A Scandyna története öt évtizedre terjed ki. A céget Peter Hasselriis alapította 1965-ben azzal a céllal, hogy kiváló minőségű, természetes hangzású hangsugárzókat gyártson az igényes közönség számára.    

Azonnali siker és a vállalat növekedése

A hifi történetének egyik legtöbbet dicsért hangszórójának, a A-25 polcsugárzó, elnyerte a vállalat első "Best Buy" címét a Consumer Report amerikai fogyasztói magazintól. Az 1970-es évek során a hangszórógyártás évi 4-5000 darabról napi 1500 darabra nőtt. 1973-ban a Scandyna 300 főt foglalkoztatott.

A Scandyna újra megjelenik

Miután a Scandyna néhány évet tanácsadóként és alkatrész-beszállítóként töltött többek között a brit KEF hangsugárzók gyártója számára, 1996-ban újra belépett a hangsugárzók piacára a nagyra értékelt Minipoddal, amelyet Simon Ghalary és Lawrence Dickie tervezett, akik mindketten jelentős szerepet játszottak az angol B&W hangsugárzó gyártó világhírű Nautilus sorozatának fejlesztésében. A radikális stílusú Minipod futurisztikus kialakításával és hangzásbeli tulajdonságaival megnyerte a kritikusokat és a fogyasztókat.

Rendezés: