Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rotel hifi

A Rotel több mint hat évtizede tervez, gyárt és szállít audio termékeket, amelyek a legmagasabb minőségi szabványok szerint készültek, rendkívüli teljesítményt nyújtanak, és kivételes értéket képviselnek.  Ez a japán családi tulajdonban lévő és családi vállalkozás a 60 éves ikonikus márka hagyományait és örökségét innovációval és a szenvedéllyel támogatja, a Rotel jelvényt büszkén viselő termékek előállításával, ugyanakkor a Rotel folyamatosan növekvő, bővülő családját építi, amelybe audiofilek, zenekedvelők, zenészek, lemezlovasok és hűséges rajongók tartoznak.

Alapítónk
A Rotel alapítója, Tomoki "Tac" Tachikawa úr Tajvanon született. Tanulmányait Japánban végezte, majd Japánban telepedett le, és a Rotel megalapítása előtt különböző vállalkozásokat és kereskedelmi cégeket alapított.

1957
A Rotel tradíció kezdete
A Rotel (eredeti nevén Roland) eredete egy olyan szerződésre vezethető vissza, amely az amerikai gyártmányú Sylvania televíziókészülékek Japánban történő forgalmazására vonatkozott. Ez az 1950-es évek elején történt, még a Sony, Panasonic, Toshiba és más márkák által gyártott japán készülékek elterjedése előtt. A forgalmazás akkoriban szervizeléssel járt, és mivel Japánban más váltakozó feszültséget használnak, mint az Egyesült Államokban, a forgalmazási jogokhoz a Sylvania termékeknek a helyi igényeknek megfelelő módosítására is szükség volt. A mérnöki munka így erőfeszítéseink korai középpontjába került.

A világhírnév felé vezető utunkat a minőségi audió komponensek gyártójaként kezdtük meg, amikor 1961-ben átszerveztük magunkat, és kiléptünk a televíziós forgalmazási üzletágból. Az 1960-as években az audió termékek OEM (eredeti berendezésgyártás) tervezése és összeszerelése lett a fő profilunk. Ugyanakkor egyre nagyobb erőfeszítéseket fordítottunk a saját márkanév alatt forgalmazott termékek tervezésére és forgalmazására. A vállalat elismertségének figyelemre méltó példája 1973-ban jött el, amikor a Consumer Reports az RX-402 vevőegységet az áhított "Best Buy" minősítéssel tüntette ki. Amit a CR nem tudott - és úgy tűnik, soha nem is tudta meg -, hogy a két második helyezett is ugyanabból a Rotel gyárból származott, még ha különböző márkanevek alatt is árulták őket!

Sok erő alakította stratégiai irányunkat ebben az időszakban, a legjelentősebb a hiper-verseny korszakában az 1970-es évek végének sztereó piacán, ahol a hangminőség helyett a minél több funkcióval rendelkező termékek voltak előnyben. Ez viszonylag gyorsan a gyanús tulajdonságokon alapuló marketingháborúvá alakult. Az összehasonlító hallgatás során hallható valódi teljesítményjavulás helyett a gyártók olyan dolgok alapján értékesítették a termékeket, mint a megkérdőjelezhető mérésekkel felduzzasztott teljesítményértékek vagy a legújabb fluoreszkáló oszlopdiagram kijelző. Mi az ellenkező utat választottuk... és soha nem néztünk vissza.
 1979-re gondosan meghatároztuk küldetésünket, és visszatértünk a gyökereinkhez. Ahelyett, hogy végtelenül hajszoltuk volna a "funkciókat", inkább olyan, sallangmentes audió komponensek tervezésére összpontosítottunk, amelyek a zenei pontosságot, a kiváló építési minőséget és a megfizethetőséget hangsúlyozták. Ezt a "vissza az alapokhoz" terméktervet a Távol-Keleten a minőségi audio komponensek megbízható és hatékony gyártásában szerzett széleskörű tapasztalatainkkal valósítottuk meg. Ezek közül a több mint 30 éves komponensek közül sokan még ma is használatban vannak!

Bár az alapvető mérnöki munkát Japánban végeztük, a kritikus hangzású alkatrészek kiválasztását és a végső hangolást egy rendkívül fontos angliai laboratóriumra bíztuk. 1982 végén ebből a mérnöki együttműködésből született meg az RA-820B, amely gyorsan a Rotel addigi legsikeresebb integrált erősítőjévé vált. Ez volt az első a termékek hosszú sorában, amelyek megalapozták a kiváló hangzásértékkel kapcsolatos hírnevünket, elnyerve a cég első Év Terméke díját a What Hi-Fi? magazintól, és számos más elismerést kapva a hírhedten kényes brit hazai sajtótól. Az ezt követő években a világ számos audio szaklapja lélegzetelállító számú, minden termékkategóriát lefedő díjat adott a Rotel komponenseknek.

A legfontosabb összetevők

Minden audio komponens szíve a tápegység, amelyben a transzformátor típusa, mérete és anyaga nagy szerepet játszik. Nem akartunk egy ilyen fontos dolgot másra bízni. Ezért fektettük be pénzt és fejlesztettük ki a know-how-t, hogy saját toroid transzformátorokat építsünk. Egy jó tápegység nélkül a tervezés többi része soha nem tudja a kívánt teljesítményt nyújtani.

Mérnökeink gondosan értékelik minden egyes új modell teljesítményigényét. Ezt az információt továbbítják a transzformátorkészítő mérnök csapatnak, amely kiszámítja a követelményeket, beleértve a feszültséget, az áramot, a fizikai méretet és a terméktípust. Ezek után a mérnökök megtervezik a transzformátorok pontos specifikációját, és megkezdik a transzformátor tervezésének és a teszteléshez szükséges minta tekercselésének folyamatát.

Minden egyes transzformátor a legszigorúbb szabványoknak megfelelő anyagok felhasználásával, egyedi igényekre szabottan készül. A transzformátor fém tekercsének anyagát szigorúan ellenőrzik, hogy meggyőződjenek arról, hogy az acélban nincsenek szennyeződések. A Rotel transzformátorokhoz használt huzalokat megbízható beszállítóktól szerzik be, akik hitelesített dokumentációt készítenek a rézanyagokról. Minden egyes transzformátormagot megépítenek, megsütnek, feltekercselnek és stressztesztelnek, hogy a tápegység biztosítsa, hogy az egyes komponensek az optimális hangteljesítményhez szükséges tiszta, torzításmentes teljesítményt szolgáltassanak

A kompromisszumok nélküli hangzás mindig a tápegységgel kezdődik, legyen szó akár CD-lejátszóról, térhatású hangprocesszorról, előerősítőről vagy végerősítőről.
1961
Hivatalosan Rotel lettünk
1981
Stratégiai szövetség
A Rotel egyesíti erőit a Bowers & Wilkins-szel, és hosszú távú kapcsolat kezdődik.
A Rotel és a B&W csoport közötti globális kapcsolat az 1980-as évek elejére nyúlik vissza, amikor is kizárólagos forgalmazás jött létre Észak-Amerikában és számos európai piacon. 
A következő 20 év során a Rotel gyakorlatilag az összes Bowers & Wilkins forgalmazót kinevezte a képviseletünkre világszerte. 2000-ben a B&W Csoport létrehozta a Rotel Europe-ot az Egyesült Királyságban, hogy a Rotel összes Észak-Amerikán kívüli értékesítési és támogatási tevékenységét összevonja. 2006-ban a Rotel és a Bowers & Wilkins vegyesvállalati megállapodást kötött a kínai Zhuhai-ban található kiterjedt gyártási és logisztikai létesítmények közös üzemeltetésére. A márkák mindig is erősen hittek abban, hogy a világszínvonalú audio termékek előállítása a legmagasabb színvonalon történik, és hogy világszerte exkluzív, de elkötelezett hifi szakkereskedői hálózatot tartanak fenn.
1982
A 800-as sorozat bemutatása

Több, mint egy üzlet
A Rotel kereskedők a legjobbak az audió iparban. Kényelmes helyiségekben, professzionális, személyre szabott kiszolgálást nyújtanak, akár újonnan ismerkedik a hangtechnikával, akár már régóta rajongója. Gyári szakembereink a Rotel hivatalos márkakereskedőivel együttműködve képzik ki munkatársaikat, hogy azok a specifikációs lapon túlmutatóan is képesek legyenek bemutatni a Rotel alkatrészek egyedülálló teljesítménybeli képességeit. Kereskedőink szenvedélyesen szeretik a hangzást, és szenvedélyesen szeretik megosztani ezt az élményt. Igény szerint telepítési szolgáltatásokat kínálnak, és a vásárlást követően első osztályú ügyfélszolgálatot nyújtanak.

Kiválóságunk hírnevét több mint 50 éve tartjuk fenn, amely a vásárlók magas szintű elégedettségén és a hűséges vásárlók egyre növekvő rajongótáborán alapul. Ha Ön új a márkánál, szeretnénk, ha Ön is rajongóvá válna. Kérjük, keresse fel a legközelebbi hivatalos Rotel-kereskedőt, és kérjen bemutatót.
1985
Az első CD lejátszónk megjelenik
1985
A családi hagyomány folytatása
A Rotel alapítójának fia, Bob Tachikawa csatlakozik a vállalathoz, és meghatározó szerepet játszik a márka növekedésében. 
Az 1980-as évek végén Bob Tachikawa csatlakozott a Rotelhez, és segítette a vállalatot a növekedés következő szakaszában. Bob, Tomoki Tachikawa fia, új korszakot nyitott a Rotel számára, és a márkát a hagyományos sztereó termékeken túl a bővülő házimozi piacra is kiterjesztette, miközben megőrizte a vállalat audió értékeit. A surround processzorok, audió/videó vevőkészülékek, többcsatornás erősítők és DVD-lejátszók nagy elismerést és kereskedelmi sikert arattak.

Az Egyesült Államokban, a Virginia Egyetemen végzett, globálisan gondolkodó Bob gyorsan a Rotel márka "arcává" vált, és elismerték, hogy ő a márka és termékeink motorja.

Ezek az értékek ma is érvényesek, mivel a Rotel még mindig a Tachikawa család tulajdonában van. A jelenlegi vezérigazgató, Peter Kao Bob Tachikawa unokaöccse, és egy nemzetközi mérnökcsapatot vezet. A legújabb Rotel modellek teljes mértékben a Rotel hangzásbeli hagyományait követik, amelyek mára már oly szilárdan megalapozottak és világszerte csodáltak.
1990
A 900-as sorozat bemutatása
1993
A Michi sorozat bemutatása
1995
Az első surround processzorunk megjelenése
Egy új korszak
Egy növekvő örökség
A Rotel tovább növekszik a 21. században.

1995-ben Peter Kao Tokióban tanult, és időnként meglátogatta nagybátyját, Tomoki Tachikawát (a Rotel alapítója) és nagybátyját, Bob Tachikawát (a Rotel vezérigazgatója). Az egyik ilyen látogatás alkalmával szóba került a Rotel gyártásának Hongkongba és Kínába történő kiterjesztésének ötlete. Egyértelmű volt, hogy a Rotelnek a Japánban és Tajvanon növekvő munkaerőköltségek miatt Kínába kell áthelyeznie a gyártást.

Az ötlet lenyűgözte Petert, és lehetőséget adott neki arra, hogy a világ más részeit is megismerje. 1996-ban Peter csatlakozott a Rotelhez, és a tokiói irodában dolgozott, hogy megismerje az üzletet és a termékeket. 1999-re Hongkongba költözött, hogy létrehozza a hongkongi irodát és a kínai gyárat, ahol ma is dolgozik.

2000
A 10-es sorozat bemutatása
2005
A Rotel új otthonra talál
A Rotel anyavállalata, a Grand Green Ltd. új egyedi gyártó- és üzemeltetési központot nyit Kínában, Zhuhai-ban.

2009
A 15-ös sorozat bemutatása
2016
Útjára indították a 14-es sorozatot, mely világszerte sikert aratott.
2018
A házimozi innováció tovább folytatódik
2019 A Michi sorozat újjászületik
2020
Bemutattuk a Ken Ishiwata által inspirált Tribute sorozatot
2022 Megjelent a Diamond sorozat


Rendezés: