Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bose

A Bose története egy kisfiúval kezdődött, akit lenyűgözött az elektronika – mindent szétszedett, hogy megértse a dolgok működését, és arról álmodott, hogy egyszer majd ő is feltalál valamit. 

A kamasz Amar Bose sikeres rádiójavító műhelyt hozott létre családja otthonában. „Táblákat helyeztünk el az összes vaskereskedésben, ahol édesapám az importált cikkeket árulta” mondta egyszer Dr. Bose egy interjúban. „A táblákon a következő állt: Rádiót javítunk. Az emberek leadták rádiójukat a boltban, én pedig otthon megjavítottam őket. A bolt 10%-os részesedést kapott a nyereségből. Édesapámmal megegyeztünk abban, hogy ha továbbra is jó jegyeket viszek haza, akkor csak heti négy napot kell az iskolában töltenem. Ő pedig leigazolja nekem a hiányzást fejfájással, vagy valami hasonló indokkal. A tanárok természetesen tudtak erről. Mindig pénteken hiányoztam, ezért hétfőn gyakran megkérdezték, hány rádiót javítottam meg.”
 

A Massachusetts Institute of Technology (MIT) tanulójaként Dr. Bose számos szabadalomra tett szert. Azonban ahelyett, hogy egy másik vállalatnál jegyeztette volna be azokat, úgy döntött, hogy megtartja őket, és megalapította saját cégét.

Rendezés: