Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Marantz SA-10 Fekete SACD lejátszó

3.199.990Ft
Elektronika
Menny.:db
Gyártó:
Elérhetőség: Rendelhető

Az új Marantz SA-10 a legújabb modell a high-end lejátszók körében, visszanyúlik a CD hajnaláig: az 1983-ban kiadott CD-63-ig. Ez volt az első high-end teljesítmény-hangolt CD lejátszó, és ez a szakértelem tovább fejlődött több, mint 30 éven keresztül. Az SA-10 -et úgy tervezték, hogy új szabványokat állítson, akár a lemezen lévő zenével, vagy egy számítógépről streamelt tartalommal, és új referenciává váljon a digitális audió világában.

Az 5 éves kiterjesztett garancia az alábbi linken regisztrált termékre érvényesíthető (a vásárlást követő 3 hónapon belül):

https://www.marantz.com/hu-hu/5ywarranty

Nem értékelt
Szállítási díj: Ingyenes

Leírás és Paraméterek

Marantz SA-10 SACD/CD lejátszó USB DAC-kal és digitális bemenetekkel

Az új Marantz SA-10 a legújabb modell a high-end lejátszók körében, visszanyúlik a CD hajnaláig: az 1983-ban kiadott CD-63-ig. Ez volt az első high-end teljesítmény-hangolt CD lejátszó, és ez a szakértelem tovább fejlődött több, mint 30 éven keresztül. Az SA-10 -et úgy tervezték, hogy új szabványokat állítson, akár a lemezen lévő zenével, vagy egy számítógépről streamelt tartalommal, és új referenciává váljon a digitális audió világában.

Ennek eléréséhez az SA-10 egy teljesen új tervezés, merítve a jó-hangzású lejátszók készítésének tapasztalataiból, de szinte minden részének újratervezésével. Ez magában foglalja egyrészt az újító, másrészt némi egyéni gondolkodást, annak érdekében, hogy elérjék a lehető legjobb teljesítményt a digitális audió formátumok széles skáláján. Az új modell a CD és SACD lemezek kivételes lejátszója, de képes lejátszani számítógépen írt nagy-felbontású lemezeket is, úgy mint képes a számítógépen tárolt zenék high-end digitál-analóg konvertálására is.

Az új, egyedi „disc transport” tervezésétől, egészen a digitális audó jel analógra történő átkonvertálásáig, az SA-10 egy teljesen „tiszta lap” elgondolás, ami az alapos kutatás-fejlesztés és a Marantz egyedileg épített lehallgató szobáiban történő bőséges hallgatásnak az eredménye. Ez a jele annak, ahogy a Marantz mindig teszi a dolgokat: miközben a cél mindig a legelegánsabb mérnöki megoldás, a végső döntés mindig a hallgatási teszt. Ez minden, amit tenni kell, egy egyszerű mondat, ami átjárja a cég minden tettén: ”Mert a zene számít”.

 

Főbb tulajdonságok

Teljesen új SACD-M3 mechanizmus a CD, SACD, és más eszközökhöz

DVD-ROM-on lévő nagyfelbontású audió anyagok lejátszása

USB bemenet a nagyfelbontású audió részére: PCM / DXD 384kHz/32bit és DSD11.2MHz.

Az USB és a digitális bemenetek szétválasztása, hogy eltávolítsa a zajt a csatlakoztatott forrásból.

Innovatív felmintavételezés DSD-re és szűrés az egyedi Marantz Musical Mastering - Stream technológiával.

Teljesen új, egyedi tervezésű 1-bites közvetlen Marantz Musical Mastering - átalakítás DSD-ről analógra.

Kiváló minőségű analóg kimeneti fokozat a Marantz HDAM-ekkel.

Jókora tápegység toroid trafóval.

Dedikált fejhallgatóerősítő teljesen diszkrét kiépítéssel.

 

A lemezzel kezdődik

Akár SACD vagy CD, vagy zenét tartalmazó adat lemezek lejátszásakor, fontos, hogy minden lejátszó a lehető legpontosabban kéri le az adatokat: ellentétben azzal, amikor a számítógép olvassa a lemezt, itt nincs idő az újra szkennelésre, amikor lejátssza a zenét - ez valós időben történik, így a „disc transport”-nak elsőre tökéletesnek kell lennie.

Sok mai CD és SACD lejátszó számítógép típusú DVD-t, vagy univerzális lemezmeghajtót használ, egyszerűen azért mert nagyon nehéz a gyártók számára tisztán SACD/CD lejátszására tervezett „zenei meghajtót” beszerezni. A Marantz megoldás? Ha nem tudod megvásárolni a polcról, tervezd meg és csináld meg: Az SA-10 lelke egy teljesen új SACD-M3 trasport mechanizmus, ami kizárólag SA-CDk, CDk és lemezen tárolt adatok lejátszására lett tervezve.

Ez az új mechanizmus nem csak a hagyományos CD és SACD legjobb hangminőségű lejátszását ígéri, hanem képes DVD-ROM- on tárolt zenei fájlok lejátszására is, ami lehetővé teszi a felhasználónak, hogy saját nagy-felbontású lemezeket lemezeket készítsen a számítógép DVD írójával. Az SA-10 le tud játszani FLAC fájlokat 32kHz -től 192kHz-ig 24-bites felbontásig, és DSD64-et meg DSD128-at, valamint ALAC (Apple Lossless), AIFF és MP3 fájlokat. Ez azt jelenti, hogy a nagy-felbontású lemezek készítése most már olyan egyszerű, mint amilyen egyszerű volt ilyen lemezek készítése CD minőségben.

CD-k, SA-CD-k és azon túl

Az SA-10 ugyanakkor sokkal több, mint egy szimpla lemez lejátszó, van egy teljesen működőképes digitál-analóg konvertere az otthoni számítógépen tárolt zenékhez, és hagyományos digitális bemenetei is a meglévő forrásokhoz.
A hagyományos bemenetek - optikai és koaxiális - kezelni tudják a fájlokat 192kHz/24bit-ig, de a lejátszó digitális bemeneti szekciójának van egy USB-B aszinkron bemenete a közvetlen számítógép kapcsolathoz, és ez kompatibilis a PCM és DXD zenei fájlokkal 384kHz/32bit-ig, és a DSD64, DSD128 és a DSD256-al.

Ez azt jeleni, hogy az SA-10 nem csak a forgalmazók által értékesített összes elérhető audió formátumot kezeli, de az ultra nagy-felbontású fájlok is elérhetővé válnak az egyes speciális üzletekből.Egyszóval, az új lejátszó jövőálló. Mi több, a digitális bemeneti szekció teljesen elszigetelt, hogy kiküszöbölje azt, hogy a forrásokról jövő bármilyen elektronikus zaj - ez akkor különösen probléma, ha a forrás számítógép - utat találjon a jelútba.

 

Több, mint csak egy DAC

A beépített DAC-kal rendelkező CD lejátszók (és erősítők) használata a számítógép audióhoz nem újdonság, de nincs DSD lehetőség azokon a készülékeken. Valóban, a Marantz temékskálának már van néhány CD/SA-CD modellje, melyet így építettek meg.
Az SA-10 azonban ennél több - egy teljesen új lemez transport mechanizmussal szolgál, így a digitál-analóg átalakítás is radikális újragondolás alá került, kihasználva az 1- bites konverzió technikai előnyeit, ami megtalálható volt a régi Marantz zászlóshajó lejátszókban, együtt a legújabb szűréssel és felkonvertálással, kihasználva ennek az egyszerű de elegáns megoldásnak az előnyét.

A DSD előnye

A Marantz már régóta híve a DSD előnyeinek, eredetileg a Super Audio CD megjelenéséhez tervezték, és egyike volt az első SA-CD lejátszó gyártóknak, az első lejátszója az SA-1 2001-ben került a piacra. Legújabban bizonyított, hogy mind az analóg és CD tartalom DSD-re konvertálva és felmintavételezve , egy DSD kompatibilis DAC-on lejátszva, hallhatóan kiváló eredményt ad.

Ebben nincs semmi új: valójában a híres Bitsream technológia a CD történetének korai szakaszában lett kifejlesztve, amiben a digitális adat egyedi bitenként van kezelve - ellentétben a hagyományos DAC-ok által használt adatcsomagokkal- ami ideális ehhez a munkához. Végül a Bitstream konverzió kiment a divatból, de a maga nemében egyedülálló TD1547, más néven DAC7 volt alkalmazva a korai Marantz lejátszókban. A zenei hangzásáért és tonális egyensúlyáért ismert DAC7 egy 1 bites DAC volt, ahogy a DSD is 1-bites formátum, ellentétben a 24 bites felbontással 296kHz-es mintavétellel, amit sok nagyfelbontású fájlban használnak, a DSD 1 bitet használ, de sokkal magasabb mintavételi frekvencián.

Így a DSD64, amit SA-CD lemezekhez használnak,1-bit, 2.8224MHz-en, és a DSD256, vagy a Quad-DSD, 11.2MHz/1-bit. Ez azt jelenti, hogy a DSD-ben rögzített zene sokkal eredetibb megjelenése az eredetileg felvett analóg hullámformának, és sokkal kevesebb processzálásra van szükség az audió eljuttatására az erősítőhöz. Vagy, ahogy a cég állítja, a „DSD, az analóg”.

Marantz Musical Mastering: MMM-Stream és MMM-konverzió

A DSD a szíve annak, ahogy az SA-10 kezeli a digitális audiót. A PCM és a DXD bemenetek fel vannak keverve DSD-re 11.2MHz-en, az MMM-Stream konvertert használva a lejátszóban, utána az elkészült nagyfrekvenciás jelet az MMM-Conversion fokozat processzálja, egy hagyományos DAC-ban, hogy létrehozza az analóg kimenetet.

A processzálás MMM-Stream része helyettesíti a túlmintavételi filtereket, amiket normálisan használnak a digitál-analóg átalakításban, és lehetővé teszi a Marantz Musical Mastering szűrés végrehajtását. Ezek a szűrők - az egyik lassú meredekséget, és nagyon rövid impulzus választ, és hosszabb utócsengést ad -alapjában véve azonosak a Marantz SA-11 lejátszóban és NA-11 hálózati zene lejátszóban találhatókkal, de sokkal magasabb túlmintavételezési aránnyal, köszönhetően a DSD11.2 felkonvertálónak.

Valójában két rendszer órát használnak a bejövő jel legpontosabb felkonvertálásához, akár lemezről, vagy a digitális bemenetről: a CD 44,1kHz és többszörösei - 88.2kHz, 176.4kHz és így tovább - fel vannak konvertálva 11.2896kHz-re, míg a 48kHz, és többszörösei, 12.288kHz-re. Ez a maximális pontosság miatt van, és hogy megelőzze a mintavétel bármilyen szükségességét, ott ahol a rendszernek konvertálnia kell, mondjuk 192kHz audiót DSD11.2-re.

Ráadásul az összes konverzió digitális jelfeldolgozással készül 32-bit floating-point pontossággal, a 24-bites módszer helyett, amit a múltban használtak.

Kombinálva ezt a túlmintavétel szűrő és a Sigma Delta Modulation utáni 1-bites jellel, lehető lesz egy tiszta DSD-szabványú jel továbbítása a konvertáló részbe, nagyon nagy frekvenciájú stream formában, amihez csak egy jó minőségű aluláteresztő szűrő szükséges, hogy eltávolítsa a felesleges magas frekveciákat és csak a legszükségesebb audiót engedje át a lejátszó kimenő fokozatára.

Akkor miért fejlesztik mindezt házon belül? A Marantz mérnöki csapat azt mondja, mint mindig, a kiterjedt hallgatási szakasz adta az okot: Nagy hangminőség különbséget találtunk, amikor a PCM jelek egy hagyományos DAC-on kívül lettek konvertálva DSD-re, és azután lettek küldve a hagyományos DAC DSD bemenetére. A konklúzió, amit találtunk az volt, hogy a jegjobb hangminőség érdekében nekünk kell a konvertálást elvégezni.

“Ez a tapasztalat vezetett bennünket oda, hogy értékeljük az összes SDM-fajta struktúrát, és optimalizáljuk a legjobb hangminőség elérésének érdekében.”

Azonos gondolkodás vezérelte a DSD-analóg szűrő tervezését is, ami a jól ismert Marantz HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Modules) -be csatolódik a kimenet fokozatban, itt kettős-differenciál beállításban használják az optimális hangminőség érdekében.

Ugyanígy, még a fejhallgató kimenet is optimalizálva van a lejátszón: mint a HDAM-ok, teljesen diszkrét összetevőkből van építve, ellentétben az egyszerűbb „ chip erősítő” technológiával, a legjobb hangminőségért.

Teljesítményre építve

Mint az PM-10 integrált erősítő partnere, az SA-10 is a legmagasabb színvonalon épül, dupla rétegű rézbevonatú NYÁK -kal , ami kiválóan tartja távol a mechanika és interferencia behatásokat, és a házzal, ami vastag, nehéz, nem mágneseződő alumínium panelekből készül. Mindegyik termék öntött alumínium lábakon áll.

Ez mind nagyon összetettnek tűnhet, úgymint tisztázni, hogy mennyi munka ment ennek a lejátszónak a tervezésére, de alapjában véve az SA-10 szívében egy digital-analóg megoldás van, ami olyan elegáns, mint innovatív, és a Marantz mérnökcsapat egy nagyon egyszerű okból fejlesztette:

-”Mert a zene számít”.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!