Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Marantz PM10 Fekete integrált erősítő

3.999.990Ft
Elektronika
Menny.:db
Gyártó:
Elérhetőség: Rendelhető

Tény, hogy ez a masszív, erőteljes integrált erősítő sokkal inkább egy szeparált high-end előerősítő és egy pár monoblock teljesítményerősítőnek készült, de mindez egy gyönyörű dobozban, és maximális teljesítményre és erős vizuális megjelenésre tervezve.

Az 5 éves kiterjesztett garancia az alábbi linken regisztrált termékre érvényesíthető (a vásárlást követő 3 hónapon belül):

https://www.marantz.com/hu-hu/5ywarranty

Nem értékelt
Szállítási díj: Ingyenes

Leírás és Paraméterek

Marantz PM10 Integrált erősítő

Az erősítők a Marantz történetének a magjai: az első termékük egy kiváló minőségű előerősítő volt, amit az akkor új LP formátumok lejátszására terveztek. És a történet egészen az úttörő Audio Consolette-ig nyúlik vissza, amit Saul B Marantz kezdett gyártani 1952-ben, és ami később a Marantz első valódi terméke lett, mint Model 1 előerősítő- nem meglepő, hogy a társaság legújabb Premium Series modellje a PM-10 integrált erősítő, az új szabványokhoz és az összes mai zenei formátumhoz épült.

Tény, hogy ez a masszív, erőteljes integrált erősítő sokkal inkább egy szeparált high-end előerősítő és egy pár monoblock teljesítményerősítőnek készült, de mindez egy gyönyörű dobozban, és maximális teljesítményre és erős vizuális megjelenésre tervezve.

Egy integrált erősítő kettős monoblock kialakítással, egy normál méretű dobozban tette lehetővé egy sztereó kapcsolóüzemű erősítő használatát. Mi a célja? Felfedni minden zenei részletet az LP-kről, a legújabb nagy-felbontású audió fájlok számára, és azon túl, minden szükséges erővel és irányítássál meghajtani a legigényesebb hangsugárzókkat, lehetővé téve számukra a legjobb teljesítmény elérését.

Főbb jellemzők

Az új referencia osztályú integrált erősítő

Négy kapcsolóüzemű erősítő csatorna bridge módban(csatornánként kettő) a maximális meghajtás érdekében.

Igazi szimmetrikus koncepció a bemenettől a kimenetig, a földfüggetlen jel kezelés megvalósításáért.

Masszív táp: Csatornánként 200W 8 Ohmon, és 400W 4 Ohmon.

A hangsugárzók széles skálájának könnyű meghajtása.

Széles tartományú dinamika képesség köszönhető az azonnali nagy áramú tápegységnek.

Teljesen szimmetrikus átmenet: mind az előerősítők, mind a teljesítményerősítők.

Az előerősítő fokozatban Marantz Hyper Dynamic Amplifier Modules (HDAM)- ok vannak.

Duál mono erősítő konfiguráció

Szeparált tápegységek vannak az előerősítők, a vezérlő processzor, és mindegyik teljesítményerősítő számára.

Diszkrét phono fokozat a mozgó tekercses és a mozgó mágneses hangszedőkhöz, saját árnyékolással.

Kiváló minőségű felépítés dupla-rétegű sasszéval, 5 mm vastag alumínium felső fedél, szilárd alumínium előlap, réz-bevonatú NYÁK és nagy-tisztaságú réz hangsugárzó csatlakozók.

Dupla vastagságú réz PCB a kimeneti részhez és a tápegységekhez.

Optimalizált kialakítás

Elérni az ilyen minőséget, miközben osztály-első teljesítményt hozni, azt jelenti, hogy optimalizálni kell az erősítő minden egységét a saját feladatához, ahogy azt a tervezéskor kellett a szeparált előerősítő és monoblock erősítők használatával.

Általában az erősítők egy transzformátort használnak, külön tápegység szabályozással az előerősítőknek és a teljesítményerősítőknek; a PM- 10 ennél sokkal többet tesz.

A duál-mono tervezéskor, külön tápegységek vannak az előerősítőhöz és mindegyik teljesítményerősítőhöz, egy az előerősítökhöz dedikált transzformátorral, hogy biztosítsa a finom jelek áthaladását az erősítő szekcióra, és nem érintik a nagyteljesítményű kimeneti szakasz igényei. Külön tápegysége van a mikroprocesszor vezérelt hangerő szabályzónak, bemeneti résznek és így tovább, biztosítva, hogy a zaj ne találjon utat az audió útba.

Tisztán analóg

A zajcsökkentés másik fontos része itt az a tény, hogy a PM-10 egy tisztán analóg erősítő: ma sok rivális tervezés tartalmaz digitál-analóg átalakítót, vagy digitális erősítést és hangerő szabályzást, de a Marantz olyan tisztán és egyszerűen tartja a dolgokat, amennyire lehetséges a csúcs-fejlesztésű teljesen analóg tervezésével.

Miért? Nos, kényelmesnek tűnhet egy DAC-ot tenni egy erősítőbe, a digitális áramkör azonban, természeténél fogva, zajos(elektronikai értelemben) és inteferálhat a finom analóg jelekkel, amint átmennek az erősítőn. Ezért választotta a Marantz a Prémium sorozatában, hogy bármilyen digitál-analóg átalakítás az SA-CD/CD vagy hálózati zenelejátszókban történjen, hogy amennyire lehetséges megtartsa ezzel az erősítők tisztaságát.

Mi több, a legtisztább tervezés érdekében a PM-10-et egy „Purest Mode” opcióval láttk el, ami deaktiválja az összes felesleges áramkört, amivel a lehetséges legtisztább módon jut át a jel az erősítőn.

Van egy Power Amp Direct (közvetlen teljesítményerősítő) bemenet, ami a jelet közvetlenül a teljesítmény részre teszi át a bemenetről, ezáltal a készülék tisztán teljesítményerősítőként tud működni.

Teljesen szimmetrikus, a bemenettől a teljesítmény egységig.

A szimmetrikus audió rendszer előnye már régóta ismert, amíg a hagyományos rendszerben a jel út egyik fele az erősítő, vagy a kábel föld, a szimmetrikus rendszer két vezetéket, vagy utat használ - egyiket a pozitív, másikat a negatív számára - és külön egyet a földeléshez.

A kábelek előnye, hogy amikor egy külső interferencia hat mind a pozitív, mind a negatív vezetékre, a vezetékekben keletkezett jel tükörképe egymásnak, és ki fogják oltani egymást - ezért használják széles körben az ilyen kábeleket a professzionális audióban és stúdió megoldásokban, ahol a gyakori a búgás, és a hosszabb kábelek különösen ki vannak téve az interferencia felvételére.

Ez igaz akkor is ha szimmetrikus rendszert adunk az audió áramkörhöz: nem csak a tükörképét hozza létre a jelnek, amiben az azonos komponenseket a jel pozitív és negatív „lába”-ként kezeli, és kioltja az esetleges interferenciát, de azt is jelenti, hogy az áramkörben keletkezett zajt vagy hibát szintén ki fogja törölni.

A szimmetrikus rendszer további előnye, hogy erősebb jeleket használ, mint az aszimmetrikus rendszer, egyszerűen azért, mert mindkét áramkör aktív, szemben azzal ha csak az egyik ér szállítja a jelet, míg a másik csak föld, itt nekünk „push pull” művelet van. Az erősebb jel kisebb érzékenységet jelent bármilyen külső interferencia ellen, a kisebb jel nyilvánvalóan zajosabb.

A PM-10 teljes szimmetrikus kialakítást használ a bemenettől a teljesítményerősítő szekcióig: Két szimmetrikus bemenete van és hagyományos vonal szintű aszimmetrikus bemenete (plusz egy csúcs-minőségű phono bemenet), az ezekről érkező jeleket először átkonvertálja szimmetrikussá, mielőtt áthalad az erősítőn.

A szimmetrikus rendszer megtartásával az egész erősítőn keresztül, és kombinálva ezt az optimalizált tápegységgel, a Marantz mérnökei képesek elérni a maximális zajcsökkentést az audió útban, és elérni a lehető legnagyobb jeltisztaságot.

Szimmetrikus, híd teljesítményerősítés

A Marantz a lehető legtisztább hangot, plusz teljesítményt és dinamikát akar a legnépszerűbb hangsugázók meghajtásához és vezérléséhez a PM-10-ben. Ennek eléréséhez, folytatja a szimmetrikus rendszer alkalmazását az előerősítőkön keresztül a teljesítményerősítő szekció hangszóró kimeneteihez, és a híd műveletet használja a szükséges áram fejlesztéséhez, mialatt megtartja a szimmetrikus rendszert. Ez a valódi szimmetrikus koncepció megvalósítja a földfüggetlen jelkezelést a bemenettől a kimenetig.

A híd erősítőről Egy hagyományos erősítőben, egy hangszórót egy kimenő fokozat pozitív és negatív része hajtja meg, a híd erősítő másképp működik, a hangszóró meghajtásához két külön erősítő fokozatot használ csatornánként. Leegyszerűsítve a dolgot: egy erősítő tolja a hangsugárzó membránjait és dómjait, egy másik húzza vissza.

Ez sokkal nagyobb kontrollt jelent a hangsugárzó viselkedésére, amiben az erősítő mozgatni és megállítani tudja őket, sokkal pontosabban, ami nagyon fontos a rendszer sebessége miatt, ami azt jelenti, hogy a zenét sokkal ritmusosabban és teresebben tudja lejátszani, nem is említve a hangok és hangszerek sokkal realisztikusabb visszaadásáról.

 

A PM-10-ben, a híd erősítők az erősítő kimenet fokozatban - összesen négy erősítő csatorna - lehetővé teszik ezt a vezérlést, hatalmas teljesítmény kimenettel kombinálva: 2x200W-ot ad le 8 Ohmon, és könnyen megbirkózik azokkal a népszerű sugárzókkal és azokkal is, amiknek az impedanciája változik a frekvenciával, köszönhetően a 2x400W/4 Ohmos kimenetnek.

Ez nem csak az elég nagy teljesítményt biztosítja a teljesítmény-éhes sugárzóknak, mialatt megtartja a hang tisztaságát és torzítás-mentességét, de biztosítja azt is, hogy azok a sugárzók azt tegyék, amit a zene követel. Ez mind lehetségessé vált a legújabb kapcsolóüzemű erősítőtechnika használatával, kompakt integrált erősítő tervezéssel, miközben továbbra is teljesíti a Marantz elvárások teljesítését.

Gondosan válogatott alkatrészek

A Marantz már régóta a lehető legjobb alkatrészek kiválogatásával építi a Prémiun Sorozat termékeit - és ha nem talál megfelelőt, megtervezi és legyártja a szükséges alkatrészt.

Ez a gondolkodás jelenik meg a Hyper Dynamic Amplifier Module-ban (vagy HDAM): nem voltak elégedettek az IC komponensek minőségével, ezért a cég megtervezte a saját változatát egy miniatűr erősítő modul formájában, amit teljesen diszkrét elemekből épített. Mint minden tervezési döntés esetében, a mérnökök széleskörű meghallhatással válogatták ki és optimalizálták a HDAM-ot a Marantz európai és japán létesítményeiben, és a bevezetése óta folyamatosan fejlesztik ezt az összetevőt, és megtalálta az utat az egyre szélesebb termékskálába.

A PM-10-ben a legújabb generációs HDAM SA3-at használjuk, mint az áram visszacsatolási topológia részeként, a lehető legszélesebb frekvencia és dinamikatartomány eléréséhez lett tervezve - a mai ultra nagyfelbontású audió formátumokhoz - és támogatva utra gyors egyedi gyártású blokk-kondenzátorokkal a lehető leggyorsabb válaszért a nagy áram igényekre.

Azonos áram visszacsatolás van a PM-10 phono fokozatában, ami beállítható, mind mozgó mágneses, mind mozgó tekercses hangszedőkhöz, a kedvenc LPk lehető legjobb lejátszása érdekében. Ez nem az egyetlen eset, amikor a Marantz válaszol a mai „vinyl újraébredésre”: éveken át, mialatt fejlesztette és finomította a digitális összetevőket, a cég továbbra is teljes mértékben elkötelezett maradt az LPk és a kislemezek kiváló hangja mellett. Régóta szerelte a termékeit kiváló minőségű phono fokozattal - még mielőtt a vinyl ismét divatba jött!

Teljesítményre építve

Még a hangszóró csatlakozók is speciálisak: a legcélratörőbb riválisok hajlamosak más cégektől vásárolni az alkatrészeket, vagy többet fordítanak a tervezéskor a látványra, mint a haladásra, de a Marantz új tervezésű SPKT-100+ termináljai nagy tisztaságú tömör rézből készülnek.

„Mert a zene számít”.Hasonlóan minden más tervezési és mérnöki döntéshez ezzel az új referencia osztályú erősítővel kapcsolatban, azok a csatlakozók egy nagyon egyszerű okból vannak ott:

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!