Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Indiana Line Tesi 2 polc hangsugárzó fehér

139.980Ft
Szín
Menny.:pár
Gyártó:
Elérhetőség: Raktáron

A Tesi 2 hangfal az Indiana Line új generációs Tesi sorozatának két könyvespolc-konstrukciója közül a kisebbik. A Tesi 241-es modell által inspirált, számos fejlesztést tartalmaz, amelyek váratlanul dinamikus, rezonanciáktól mentes hangzást eredményeznek. A Tesi 2 nem csak házimozi hatású hangsugárzóként használható, hanem kompakt sztereó rendszerekben is jeleskedik, és szerény méretei ellenére meglepi a hallgatót a lehetőségeivel.

Nem értékelt
Szállítási díj: Ingyenes

Leírás és Paraméterek

Indiana Line Tesi 2 polc hangsugárzó

A Tesi 2 a legkisebb könyvespolc hangsugárzó az Indiana Line - az olasz gyökerekkel és a hangsugárzó építés nagy hagyományokkal rendelkező gyártója - új generációs Tesi termékcsaládjából. Kialakítása a nagyra becsült Tesi 241-es modellből merít ihletet, de jelentős fejlesztéseket vezet be az eredetihez képest. Ezeknek a fejlesztéseknek köszönhetően a Tesi 2 nem csak a kategóriájában átlagon felüli dinamikával, hanem alacsony torzítási szinttel is büszkélkedhet. Alkalmas házimozi surround hangsugárzóként és mindenekelőtt kompakt sztereó rendszerekben való használatra. Függetlenül attól, hogy milyen alkalmazást választ, a Tesi 2 egyszerűen ámulatba ejti Önt képességeivel. Univerzális, klasszikus dizájnja is lenyűgöző, valamint háromféle színben kapható: fehér, mokka és fekete tölgy.

Indiana Line Tesi 2 polc hangsugárzó

A forma egyszerűsége

A Tesi 2 masszívan megmunkált MDF házzal rendelkezik. A hangsugárzó méretei megegyeznek az eredeti, Tesi 241-es modellel. Hasonlóképpen a bass-reflex cső elhelyezése is, amely az új modellben is hátul található. Ez lehetővé teszi, hogy a mély hangok reprodukcióját könnyedén fokozhassa, egyszerűen helyezze közelebb a közelebb a hangsugárzót a falhoz. Újdonság a mély-középhangszóró kosarának elfedésére szolgáló díszítőgyűrű.

Új kialakítású magassugárzó

A Tesi 2-ben használt magas frekvenciás meghajtó egység egy 26 mm-es átmérőjű dóm, mely radiális csillapító kamrával és erős mágnessel van felszerelve. A Tesi 241-es modellhez képest a magassugárzó előlapja alapos változáson ment keresztül, és immár téglalap alakú. Ez nem csak az Indiana Line portfóliójában szereplő Diva csúcsminőségű hangfalakra utal, hanem egy olyan megoldás is, amely hatékonyan javítja a szoprán hangok szórását.

Indiana Line Tesi 2 polc hangsugárzó

Továbbfejlesztett mély/középsugárzó

A mély/középsugárzó modern tervezési módszerekkel lett továbbfejlesztve. Most nagyobb és erősebb mágnessel van felszerelve, mint a Tesi 241-ben használt, valamint egy 120 mm-es csillámmal dúsított polipropilén membránnal. Az előző modellben használt fáziskorrektort porvédő sapka váltotta fel. Ezenkívül az egész konstrukció kulcsfontosságú eleme az induktivitást linearizáló gyűrű. Mindezek a megoldások lehetővé teszik, hogy tiszta, erőteljes hangzást élvezhessen alacsony torzítással, még nagy hangerőn is - ami a hangsugárzó méreteit tekintve igen meglepő lehet.

Dual-Wave felfüggesztés

Egy másik fontos újítás a mély/közép hangszóró kialakításában a Dual-Wave felfüggesztés, amely vizuálisan a színpadi hangfalakra emlékeztet. Ez a megoldás az új generációs Diva sorozatban debütált. Azért vezették be, hogy kiterjesszék az  mély/középsugárzó lineáris működési tartományát és minimalizálják az intermodulációs torzulásokat, különösképpen a mély regiszterekben. A hatás a középtartományban is érezhető, az ütőhangszerek, basszusgitár vagy vonós hangszerek lejátszása közben javul a tisztaság.

Újratervezett keresztváltó

A Tesi 2 egy továbbfejlesztett keresztváltóval van felszerelve, melyet speciális mérőrendszerek alkalmazásával optimalizáltak. Topológiáját a Diva sorozatban található, bevált megoldások ihlették. Hasonló minőségű alkatrészek kerültek felhasználásra,  így biztosítva az egyenletes impedancia karakterisztikát, a jobb hatékonyságot, az alacsonyabb torzítási szintet és a jobb hangszórást. Ráadásul ezeknek a tervezési megoldásoknak köszönhetően a Tesi 2 gyakorlatilag bármilyen erősítővel zökkenőmentesen együttműködhet.

Indiana Line Tesi 2 polc hangsugárzó

Az Indiana Line Tesi 2 modell technikai adatai:

•    2 utas akusztikai kialakítás
•    Mágnesesen rögzíthető előlap
•    Optimalizált keresztváltó
•    Keresztváltási frekvencia: 2,4 kHz
•    Megerősített MDF ház
•    120 mm-es mély/közép sugárzó
•    Megnagyobbított és továbbfejlesztett mágneskör, impedancia linearizáló gyűrűvel
•    Dual-Wave - szabadalmaztatott felső felfüggesztési kialakítás a mély/közép membránhoz
•    26 mm-es magassugárzó radiális csillapító kamra technológiával
•    Bass-reflex nyílás a hangsugárzó hátlapján
•    Frekvenciaválasz: 55 Hz és 22 kHz között
•    Kapható színek: fehér, fekete tölgy vagy mokka
•    Javasolt erősítő teljesítmény: 30-80 W
•    Érzékenység: 89 dB (2,8 V/1 m)
•    Méretek (ma. x s
zé. x mé.): 245 x 140 x 180 mm
•    Súly: 3 kg

Műszaki adatok

Hangsugárzó kialakítás / típus 2-utas / polcra helyezhető
Doboz kialakítás / port elhelyezkedés bass-reflex / hátul
Meghajtó egységek magas hangszóró: 26 mm, textil dóm, mély/középsugárzó: 1 x 120 mm, csillám-polipropilén membrán
Frekvencia válasz 55 – 22000 Hz
Érzékenység (2,8 V/1 m) 89 dB
Keresztváltási frekvencia 2400 Hz
Kettős kábelezés / Kettős erősítés Nem
Erősítő terhelési impedancia 4 – 8 Ω
Javasolt erősítő teljesítmény 30 – 80 W
Méretek (Ma. x Mé. x Mé.) 245mm x 140mm x 180mm
Szín fekete, fehér, mokka
Súly 3 kg

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!