Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Indiana Line Diva 3 polc hangsugárzó fekete

239.980Ft
Szín
Menny.:pár
Gyártó:
Elérhetőség: Rendelhető

Az Indiana Line Diva 3 egy sokoldalú, a legapróbb részletekig kifinomult 2 utas kialakítású hangsugárzó, amelyet a sorozat korábbi polcra helyezhető modelljei ihlettek.A Diva 3 azonban számos fejlesztést tartalmaz a korábban elérhető Indiana Line hangsugárzókhoz képest, javítva a reprodukált hang minőségét. Ezek a fejlesztések technikai megoldásokból, anyagokból és alkatrészekből állnak. A Diva 3 ideális kisebb helyiségekbe, ahol az álló hangsugárzók elhelyezése kihívást jelenthet.

Az AV-ONLINE magazin tesztje itt olvasható!

Nem értékelt
Szállítási díj: Ingyenes

Leírás és Paraméterek

Indiana Line Diva 3

Az Indiana Line márka hagyományai 1977-ig nyúlnak vissza. A piacon eltöltött évek alatt az audioipar egyik legjelentősebb olasz eredetű márkájaként vált ismertté. Az Indiana Line jelenlegi termékpalettáján elsősorban hagyományos és installációs hangsugárzók szerepelnek. Az Indiana Line tervezőinek alapvető célja, hogy a legmagasabb minőségű kivitelezést az alkatrészek ésszerű felhasználásával ötvözzék. Az eredmény olyan konstrukciók létrehozása, amely felülmúlja a hasonló árkategóriájú modelleket.

A Diva sorozat új változata

A piacon kapható Indiana Line modellek között különleges helyet foglalnak el a Diva sorozat hangsugárzói. A márka kínálatának csúcs termékcsaládja tökéletesen ötvözi a kifinomult dizájnt a masszív kivitelezéssel és a kiváló minőségű hangvisszaadással. Az új Diva sorozat modelljei mechanikailag és akusztikailag stabil kabinetekkel és stílusos kivitelezéssel rendelkeznek, így tökéletesen illeszkednek bármilyen belsőépítészeti dekorációhoz. A hangsugárzók előlapja matt lakkozású (a színváltozattól függően fehér vagy fekete). A doboz többi része PVC furnér borítást kapott.  A két szín áll rendelkezésre: fekete előlap, fekete házzal vagy fehér előlap, tölgyfa házzal.

Finoman megdöntött előlap

A Diva 3 modell egy olyan hangsugárzó, amelynek a háza két MDF-lemezből készült részből áll. Az első rész egy 25 mm vastag előlap, amely növeli a ház mechanikai stabilitását és megakadályozza a nem kívánt rezonanciákat, ezáltal javítja a hangzás tisztaságát. Az előlapon egy bass-reflex nyílás található, amely lehetővé teszi a hangszóró falhoz közeli elhelyezését. A készlethez tartozik egy habszivacs dugó, amely segít szabályozni az alacsony frekvenciaszintet, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a hangzást saját preferenciáikhoz igazítsák. Az előlap enyhén hátradől, alul sekélyebb, felül pedig mélyebb a hangfal tetejénél. A vonzó kialakítást a mágnesesen rögzíthető, akusztikailag transzparens szövet előlap emeli ki.

Továbbfejlesztett kialakítású hangszórók

A Diva 3 modell középsugárzója új hangszórókosár-kialakítással rendelkezik. A bordázat most áramvonalasabb, lehetővé téve a levegő szabad áramlását a membrán hátulja mögött, csökkentve a nem kívánt rezonanciákat. A kosarat célzottan úgy tervezték, hogy zökkenőmentesen együttműködjön az új, szabadalmaztatott Dual-Wave felfüggesztéssel, így biztosítva a kiváló hangminőséget és esztétikát egyaránt.

Curv membrános mélyközép hangszóró

A 2-utas Diva 3 hangsugárzó 15 cm-es mélyközép hangszórója Curv anyagból (polipropilén kompozit) készült membránnal büszkélkedhet, amely természetes hangzást biztosít pontosan feldolgozott mélyhangokkal. Érdemes megjegyezni, hogy ezeket a membránokat kizárólag az Indiana Line számára gyártják különleges megrendelésre.

Számítógéppel optimalizált meghajtó kialakítás

A mélyközép hangszóró mágneses rendszerét végeselemes analízis (FEA) segítségével optimalizáltuk, hogy a lehető legszélesebb amplitúdó- és frekvenciatartományban javítsuk a teljesítményt. A meghajtó mágneses magja nagymértékben telített, csökkentve a tekercs induktivitását és kiküszöbölve az induktivitás változásai által okozott torzítást. Ezenkívül az induktivitás linearizálva van, mint sok más Indiana Line modellben, egy Aluring demodulációs gyűrű segítségével. Ennek köszönhetően a hangzás a hangerőtől függetlenül átlátható és tiszta marad, és a hangszórók a legigényesebb dalok vagy zenei műfajok reprodukálásától sem riadnak vissza.

Dual-Wave membránfelfüggesztés

Az Indiana Line Diva 3 hangsugárzó mélyközép tartományú meghajtója egy pontosan megtervezett Dual-Wave peremmel rendelkezik, amely kiterjeszti a hangsugárzó lineáris működésének tartományát. Ez a torzításcsökkentés, beleértve az intermodulációs torzítást is, jobb artikulációt eredményez a teljes tartományban, a mély basszustól az akusztikus sáv középső tartományáig. Ez a javulás a hangszerek széles skálájának hangzásában észrevehető, különösen az ütőhangszerek, vonós hangszerek és akusztikus hangszerek esetében. A Dual-Wave felfüggesztés csökkenti a középsugárzó membránjának szélén fellépő rezonanciákból eredő egyenetlen frekvenciaválaszokat is. A Dual-Wave felfüggesztés emellett rendkívül esztétikus megjelenéssel rendelkezik, amely az úgynevezett harmonika felfüggesztést alkalmazó professzionális színpadi berendezésekre emlékeztet.

Módosított magassugárzó új előlappal

A Diva 3 magassugárzó egyedi radiális csillapító kamrával rendelkezik, amely az Indiana Line hangsugárzók jellegzetes tulajdonsága. Ez körülveszi a jelátalakító tekercsét, lehetővé téve a természetes magas hangok reprodukálását és kiküszöbölve a hagyományos konstrukciókra jellemző nem kívánt rezonanciákat. A magassugárzó elülső része alumíniumból öntött és optimálisan formázott, gumírozott felülettel rendelkezik, amely formálja a magas frekvenciák szórását, és lehetővé teszi, hogy a hallgatóteret megtöltse velük.

Számítógéppel optimalizált keresztváltó

A Diva 3 hangsugárzó keresztváltója számítógépes optimalizáláson esett át. Ennek köszönhetően lehetővé vált e fontos hangsugárzó alkatrész viselkedésének előrejelzése és ellenőrzése a fizikai keresztváltó megalkotása előtt. Egyszerű, mégis egyedi topológiáját kifejezetten a Diva 3 modellhez és a felhasznált elektroakusztikus hangszórókhoz választották ki, és sok órányi hallgatási tesztnek vetették alá az elért hatások megerősítése érdekében. Az eredmény kiegyensúlyozott frekvenciaválasz, alacsony torzítás és minimális teljesítményveszteség. A paraméterek megfelelő beállítása, a minimum 4 ohm impedanciával azt jelenti, hogy a hangsugárzó gyakorlatilag bármilyen erősítővel működhet. A magassugárzó szűrője kizárólag légmagos tekercseket és fóliakondenzátorokat alkalmaz, kiküszöbölve a nem kívánt torzulásokat, amelyek gyakran előfordulnak elektrolitkondenzátorok vagy ferritmagos tekercsek esetén.

A Diva 3 modell legfontosabb jellemzői

 • 2-utas polcra, állványra helyezhető kialakítás
 • MDF kabinet, szögben döntött előlappal
 • Mágnesesen rögzíthető fekete szövet előlap
 • Számítógéppel optimalizált keresztváltó
 • Keresztváltó frekvencia: 3,5 kHz
 • 150 mm-es mély/középsugárzó Curv membránnal
 • Dual-Wave - a mély/középsugárzó felső felfüggesztésének egyedi kialakítása
 • 26 mm-es selyem dóm magassugárzó, radiális csillapító kamrával
 • Előlapi bass-reflex porttal
 • Frekvencia válasz: 45 Hz és 23 kHz között
 • Felület: fekete vagy fehér matt lakkozott előlap fekete vagy fa PVC bevonattal
 • Javasolt erősítő teljesítmény: 30-100 W
 • Érzékenység: 90 dB (2,8 V/1 m)
 • Méretek (magasság x szélesség x mélység): 335 x 166 x 320 mm
 • Súly: 6,1 kg

Műszaki adatok

A hangsugárzó típusa / kialakítása 2-utas / könyvespolcra helyezhető
Kialakítás / a nyílás helyzete  Bass-reflex / elöl
Használt hangszórók                                                     Mély/közép:1 x 150 mm (Curv polipropilén)
Magas hangsugárzó: 26 mm, selyem dóm
Frekvenciaválasz                                                            45 - 23000 Hz
Érzékenység (2,8 V/1 m)                                             90 dB
Keresztváltási frekvencia  3500 Hz
Kettős kábelezés / kettős erősítés Nem
Erősítő terhelési impedancia                                      4 - 8 ohm
Javasolt erősítő teljesítmény                                     30 - 100 W
Méretek (ma. x szé. x mé.) 335 x 166 x 320
Szín                                                                                     Fekete matt, tölgyfa - fehér előlappal
Súly                                                                                      6,1 kg

Youtube videók

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!