Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Indiana Line Diva 262 polc hangsugárzó

137.490 Ft/db
Szín
Fekete
Menny.:db
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!
Gyártó:

Az Indiana Line Diva 262 modell tökéletesen tükrözi a gyártó elkötelezettségét a kiváló minőségű kivitelezés iránt. A nagyobb és jóval drágább konstrukciókban használt anyagokból és megoldásokból (a Diva sorozat más modelljeiben is elérhetőek) nincs hiány. A tökéletes kifinomultság részletes hangzásban és erőteljes basszusokban nyilvánul meg. Az Indiana Line Diva hangsugárzókat mélyre menő és meleg basszushangzás jellemzi, amely határozott karaktert ad a lejátszott hangoknak, kiegészítve a részletgazdag közép- és magas hangokat. Tökéletes olyan helyekre, ahol nem lehet állódobozokat elhelyezni.

Nem értékelt
Várható szállítás: 2023. április 05.
Szállítási díj: Ingyenes

Leírás és Paraméterek

Indiana Line Diva 262

Az Indiana Line az egyik legfontosabb olasz márka, amely hangsugárzókat tervez és gyárt. Hagyományai egészen 1977-ig nyúlnak vissza. Az Indiana Line mérnökei és tervezői az új modellek piacra dobásakor elsősorban a kiváló minőségű kivitelezésre, de az alkatrészek racionális felhasználására is nagy hangsúlyt fektetnek. Mindezt azért, hogy olyan hangzásbeli tulajdonságokat érjenek el, amelyek túlmutatnak az ebben az árkategóriában lehetséges technikai paramétereken.

Az olasz tervezők büszkesége

A Diva az Indiana Line kínálatának zászlóshajó hangsugárzó sorozata, és a tervezők büszkesége. Burkolatként gyönyörű zongoralakk fekete színt kapott. A Diva sorozathoz tartozó hangsugárzók felépítése forró, igazi déli érzelmeket rejt magában. A sorozat neve nem véletlen. A hozzá tartozó hangsugárzók - akár egy olasz díva - elkápráztatják a hallgatót ének tehetségükkel, és ebben az esetben - hangjukkal.

Egy polcsugárzó előlapi reflexnyílással

Az Indiana Line Diva 262 egy 2 utas könyvespolc hangsugárzó, amely egy 180 mm-es, nagy membránkitéréssel rendelkező mély/középsugárzóra épül. A konstrukció nagy hangzási potenciáljának köszönhetően kiváló minőségű sztereó rendszer hozható létre ott, ahol nem lehet álló hangsugárzókat elhelyezni. A hangsugárzót legfeljebb 20 m2 alapterületű helyiségekben való használatra tervezték, és a legjobban egy 30-120 W teljesítményű erősítővel képes együtt dolgozni. Figyelemre méltó a bass- reflex nyílás elülső részén való elhelyezése is, amely lehetővé teszi, hogy a hangsugárzót akár a falhoz közel is elhelyezze.

Kétutas modell Curv membránnal

A Diva 262-ben használt 26 mm-es selyemdóm magassugárzó két különböző anyaggal csillapított radiális hátsó kamrával rendelkezik. A magassugárzó erős neodímium mágnest használ. A hangszóró gumirugóval van a házba szerelve, ami elszigeteli az elektroakusztikus hangszórót az esetleges házrezgésektől.

A magassugárzó alatt található a már említett 180 mm-es mélysugárzó, egyedi Curv membránnal. Ez polipropilénből készült. A membránprofil kiváló irányíthatóságot tesz lehetővé, ugyanakkor széles frekvenciatartományban optimális csillapítást biztosít. A mély/középsugárzó kosara egy alumíniumból öntött szerkezet, amely akusztikailag transzparens, ugyanakkor garantálja, hogy a középtartomány nem színeződik el. A mély/középsugárzó meghajtó rendszere alumínium gyűrűket használ az impedancia linearizálására. Mindez a harmonikus torzítások csökkentését és a tekercsek termikus működési feltételeinek javítását szolgálja. Ezen kívül, az alacsonyra hangolt reflexnyílás garantálja a megfelelő basszus kiterjesztést kiváló impulzushangzással kombinálva. Az alkalmazott megoldások tiszta és dinamikus hangzást eredményeznek, nagy intenzitású jelek esetén is.

 

 

 

Megfelelő sávszélesség-elosztás

A feldolgozott frekvenciasávot (44 Hz és 22 kHz között) megfelelően osztották el egy keresztváltó segítségével (a Diva 262 modellben a keresztváltási frekvencia 1,9 kHz). Itt csak légmagos tekercseket (vasmagos tekercsek helyett) és fóliakondenzátorokat (a magashangszóró szűrő-ágában) használtak. Mi több, a hangsugárzó csatlakozói ebben a könyvespolcos modellben mágnesesen inert anyagokból készültek, valamint lehetőség van a hangsugárzó kettős kábelezésére vagy kettős erősítésére is.

 

Csodálatos hangzás

A Diva 262 modell tükrözi a gyártó figyelmét a részletekre való odafigyelésre és a magas minőségű kivitelezésre. A megfelelő geometria és a felhasznált anyagok, többek között a membránoknál, lehetővé tették a kivételesen erős és mindenekelőtt tiszta középtónusok elérését. A nyitott magas hangzást a magassugárzónak a kabinettől való elszigetelésének köszönhetően sikerült elérni. Érdemes megjegyezni a mélyre menő és meleg hangú basszust, amely nem dominál, de határozott karaktert ad a lejátszott zenének. Szintén említésre méltó a széles hangszínpad, amely ugyanakkor érzelmileg is magával ragadó. A Diva 262 modell tökéletes a még erősebb, tranzisztoros alapú erősítőkhöz is.

 

A Diva 262 modell legfontosabb jellemzői:

 • ·        2 utas kialakítás
 • ·        Keresztváltási frekvencia: 1,9 kHz
 • ·        180 mm-es középsugárzó Curv membránnal
 • ·        26 mm-es selyem dóm magassugárzó
 • ·        Előlapi reflexnyílás
 • ·        Frekvenciaválasz: 44 Hz és 22 kHz között
 •           Kettős erősítés / kettős kábelezés lehetőség
 •           Zongoralakk fekete kivitel
 • ·        Javasolt erősítő teljesítmény: 30-120 W
 • ·        Érzékenység: 91 dB (2,8 V / 1 m)
 • ·        Méretek (magasság x szélesség x mélység): Méret: 400 x 200 x 310 mm
 • ·        Súly: 8,7 kg

Műszaki adatok

Diva 262
Hangsugárzó kialakítás / típus 2-utas / polcra helyezhető
Doboz kialakítás / port elhelyezkedés bass-reflex / front
Meghajtó egységek mély/ középsugárzó: 1 x 180 mm, Curv poipropilén membrán, magas: 26 mm, selyem dóm,
Frekvencia válasz 44 – 22000 Hz
Érzékenység (2,8 V/1 m) 91 dB
Keresztváltási frekvencia 1900 Hz
Kettős kábelezés / Kettős erősítés igen
Erősítő terhelési impedancia 4 – 8 Ω
Javasolt erősítő teljesítmény 30 – 120 W
Javasolt szoba méret < 20 m²
Javasolt elhelyezés 1 méterre a faltól
Méretek (Ma. x Mé. x Mé.) 400 x 200 x 310
Szín magasfényű fekete
Súly 8,7 kg

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!