Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kültéri hangfalak

Kültéri, időjárásálló hangfalak

Amikor kültéri zenehallgatásról van szó, sokan azt gondolják, hogy könnyű lenne egyszerűen kivinni a beltéri hangsugárzókat a szabadba, és ugyanazt a kiváló minőségű hangzást várni. A nehézség ezzel kapcsolatban az, hogy a beltéri hangsugárzók tervezési módja egyszerűen nem a kültéri körülményekhez van optimalizálva, így a hangminőség és a hangszínpadképzés is sérül. 

A kültéri hangsugárzók minden időjárásnak ellenállnak

Az egyik különbség a beltéri és kültéri hangszórók között a hangszórók anyagszerkezete. A kültéri hangszórók erős, vízálló anyagból készülnek, hogy egész évben ellenálljon az elemeknek.

A kültéri hangsugárzók nagyobb bemeneti teljesítményt igényelnek

Ennek oka, hogy a hang nem terjed jól a szabadban, kevés basszushanggal, mivel a hangszórók lényegében nyílt térbe lövik ki a hangot, és meg kell küzdenie a kültéri körülményekkel, például a széllel és a környezeti háttérzajjal. Mindezek a tényezők együttesen azt jelentik, hogy a kültéri hangsugárzóknak nagyobb bemeneti teljesítményre van szükségük, hogy leküzdjék ezeket a "hangzásbeli akadályokat"

A kültéri hangsugárzókat úgy tervezték, hogy beleolvadjanak a környezetükbe

Egyes kültéri hangfalakat kifejezetten úgy terveztek, hogy beleolvadjanak a kertbe. Ilyenek például a szikla, facsonk, virágcserép formájú hangfalak, félig a földbe ásható hangfalak, vagy pusztán a kivitelük révén jól illeszkednek például a vakolt falakon. A Bowers & Wilkins kültéri hangfala igazi mindenes, kiváló hangminőséget biztosít, akár beltérbe, akár kültérre helyezi őket. Az Indiana Line modelljei pedig a nagyszerű ár/érték arányukkal egy szerényebb költségvetésű hifi rendszer ideális tagjai lehetnek. 

Rendezés: