Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Álló hangfalak

Álló hangsugárzók

Amint azt a nevéből talán már kitalálta, ezeket a típusokat a padlóra javasolt elhelyezni. A jó hangkép eléréséhez a padlóra állított hangfalaknak általában olyan magasnak kell lenniük, mint például egy széken ülő ember, azonban ennél magasabb és alacsonyabb állódobozok is léteznek. A befoglaló méretük alapján igen nagy helyet is elfoglalhatnak.   

Mivel a padlóra állított hangfalak általában nagyobbak, mint más pld. polc hangfal típusok, így gyakran drágábbak és bonyolultabb kialakításúak.

Felépítés szerint lehetnek 1 - 2 - 2,5- 3 vagy ennél több utas kialakításúak is. Az utak száma arra utal, hogy a lesugárzott teljes frekvencia spektrumot hány részre osztják el a beépített hangszórók között. A hangszórókat ennek megfelelően a sugárzási frekvenciák szerint nevezik el: magashangszóró, középhangszóró, mélyhangszóró. Az utak száma azonban nincs egyenes arányban a hangszórók számával. Például létezik 2 utas 3 hangszórós kialakítású doboz is. A kabinet szempontjából léteznek zárt, reflexes, transmission line, nyitott stb típusok. A meghajtásuk szempontjából léteznek passzív, fél-aktív vagy teljesen aktív hangsugárzók ( ez utóbbi leginkább a stúdió, hangosítás, azaz pro iparágban terjedt el).

A hagyományos otthoni álló hangfalak többsége passzív kialakítású, ezért a meghajtásához különálló erősítő szükséges. Azonban a vezeték nélküliség elérte a hangsugárzó piacot is, így most már léteznek aktív (azaz beépített erősítővel rendelkező.), vezeték nélküli jelforrással táplálható hangsugárzók is. 

Épp ezért ezeket a hangfalakat érdemes a bemutatótermünkben kipróbálni, hogy biztosan megfeleljen az Ön ízlésének. Természetesen a hangfalaink többsége a webáruházunkból is megvásárolható.  

Rendezés: