Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Sztereó integrált erősítők

A sztereó integrált erősítő

Az integrált erősítő két fő komponens kombinációjából áll: az előerősítőből és a végfokozatból.

Előerősítő

Az előerősítő szakasz feladata a bejövő jel előkészítése és felerősítése a végfokozat számára. Ez a rész felelős az erősítési tényező szabályozásáért, a hangszínszabályozásért és más hangbeállításokért. Ezenkívül az előerősítő gondoskodik a bemeneti csatlakozásokról, mint például a CD-lejátszó, a televízió vagy más audio források.

Végerősítő

végfokozat szerepe az erősített jel továbbítása a hangfal felé. Ez a komponens felelős a jelek erősítéséért a megfelelő hangszintre, valamint a csatlakoztatott hangfalak impedancia illesztésért. Az erősítők végfokozatai különböző teljesítményűek lehetnek, hogy kielégítsék különböző rendszerek és hangfalak igényeit. 

Választékunkból az kisebb helységekbe javasolt 40W teljesítménytől egészen a 200W csatornánkénti teljesítményig (8 Ohm-on) találhat erősítőket. Ha ennél nagyobb teljesítményű sztereó erősítő vagy minőségileg a legjobb megoldás érdekelné, akkor érdemes a különálló végerősítők kategóriánkat felkeresni ahol akár 2 x 500W (8 Ohm) teljesítményű high-end modellt is találhat. Amennyiben minőségi, de kettőnél több, pld. 3 - 16 csatornás végerősítőt keres, látogassa meg a házimozi végerősítők oldalunkat. 

Mivel az előerősítő és a végfokozat egyetlen készülékházban található, könnyebb és helytakarékos megoldást kínál, a hagyományosabb kétdobozos elő és végerősítő összeállításokhoz képest. Az otthoni hifi (és házimozi) erősítők általában a 43-44cm-es szélességűek, de léteznek sztereó erősítők kisebb szélességben vagy más arányokkal ellátva.

Ezenkívül az otthoni hifi erősítők sok funkciót is kínálnak, például beépített hangszínszabályzást, csatlakozási lehetőségeket az eszközök széles választékához legyen az analóg vagy digitális (optikai, koaxiális, USB) kimenettel rendelkező készülék. A hagyományos lemezek kedvelőinek sem kell csalódniuk, számos modellben találhatóak jó minőségű phono MM (mozgó mágneses) és akár MC (mozgó tekercses) bemenetek . 

A mai kornak megfelelően beépített Bluetooth vagy Wi-Fi támogatást is tartalmazhatnak a hálózati funkciókhoz, az olyan szolgáltatásokhoz, mint az Airplay, Spotify, Tidal, Qobuz, Internetes rádiók vagy éppen Heos multiroom rendszer. Választékunkban megtalálhatja a Rotel, Denon, Marantz és Michi modelljeit is.  

Rendezés: