Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Sztereó előerősítők

A sztereó előerősítő

A sztereó előerősítő egy olyan elektronikus erősítő, amely az audio - és videoforrásokból származó alacsony szintű jeleket olyan kimeneti jelekké alakítja át, amelyek elég erősek ahhoz, hogy zajtűrőek legyenek, és elég erősek a további feldolgozáshoz, vagy a teljesítményerősítőhöz (végerősítőhöz) és a hangfalakra való kiküldéshez. Enélkül a végső jel zajos vagy torz lenne. Általában analóg érzékelőkből, például mikrofonokból és hangszedőkből származó jelek erősítésére használják, de a mai előerősítők már jóval több forrástípust képesek fogadni.  Az előerősítőt gyakran a forráseszköz (pld. lemezjátszó) közelében helyezik el, hogy csökkentsék a zaj és az interferencia hatásait. Itt különösen fontos tényező a megfelelő összekötő kábelek használata!

A sztereó előerősítőre akkor van szükség, ha már rendelkezik megfelelő teljesítmény vagy más néven végerősítővel, vagy ennek a vásárlásán gondolkodik. Az önálló végerősítő vásárlása azonban nem elegendő, mert a legtöbb analóg vagy akár digitális kimenettel rendelkező forráseszköz nem rendelkezik hangerő szabályzással vagy előerősítő funkciókkal, így a végerősítőre küldött jel szabályozatlan - teljes kivezérlésen kerül kierősítésre ( mintha a hangerő pótmétert a maximum állásba állítanánk), ez pedig akár a hangfalak és a végerősítő azonnali tönkremenetelét okozhatja! 

Különálló sztereó elő és végerősítő rendszert általában azok választanak, akik magasabb hangminőségi szintet vagy nagyobb teljesítményt szeretnének elérni.  Ha nem elégedett teljes mértékben a meglévő pld. integrált erősítőjével, keressen minket bizalommal!

A sztereó előerősítők sok funkcióval rendelkeznek, például beépített hangszín szabályzással, komplex menürendszerrel, számos bemenettel, trigger, RS-232 vagy IP vezérelhetőséggel . A mai modern előerősítők már számtalan bemenettel rendelkeznek: szimmetrikus vagy aszimetrikus analóg, digitális optikai, koaxiális, USB, MM (mozgó mágneses)/ MC (mozgó tekercses)phono, HDMI, bluetooth, wi-fi bemenetek olyan streaming szolgáltatásokhoz, mint az Airplay, Spotify, Tidal, Qobuz, Internetes rádiók vagy éppen Heos multiroom rendszer. Választékunkban megtalálhatja a Rotel, Denon, Marantz és Michi modelljeit is.  

Kérjük vásárlás előtt kérje ki tanácsunkat, hogy az Önnek megfelelő ideális rendszert tudja kiválasztani. 

Rendezés: