Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bowers & Wilkins PI7 teszt a Mashable weboldalán

Bowers & Wilkins PI7 teszt a Mashable weboldalán

Bowers & Wilkins Pi7 fülhallgató: Nagyszerű hangzás, szinte túl jó zajszűrés

A Bowers & Wilkins brit hifi cég híres hangszóróiról. A cég néhány évvel ezelőtt fejhallgatók gyártásába is belevágott és igazán nagyszerű eredményeket ért el.

PI7 Fehér

Most piacra dobja első teljesen vezeték nélküli fülhallgatóit: a Pi7-et, amely a zászlóshajó modell és a valamivel kisebb teljesítményű Pi5 modellt.

Mindkét modell vizuálisan hasonló: valódi vezeték nélküli fülhallgatók, amelyekhez egy tok is tartozik, amely töltőként is funkcionál (vezeték nélkül és vezetékes módon is, USB-C porton keresztül).

A hangsúly a B&W-re jellemző módon a hangzáson van. A Pi7 a hangzást Dual Hybrid Drive egységeken keresztül állítja elő, minden egyes meghajtóhoz külön erősítővel, ami azt jelenti, hogy minden fülhallgató két-két beépített erősítővel rendelkezik. Támogatja a 24 bites hangzást és a Qualcomm legújabb aptX Adaptive kodekjét, ami a legjobb, amit a hi-res vezeték nélküli hangzáshoz kaphatunk.

PI7 Fehér 2

A dolgok bemeneti oldalán a Pi7 hat mikrofonnal rendelkezik, amelyek egyrészt javítják a hívásminőséget, másrészt segítenek az adaptív zajszűrésben.

A töltőtok néhány menő trükkel rendelkezik. Az egyik, hogy vezeték nélkül tölthető - csak helyezze egy töltőpadra -, a másik pedig egy olyan funkció, amit a B&W "hangtovábbításnak" nevez. A tok képes csatlakozni egy külső hangforráshoz, például egy fedélzeti szórakoztató rendszerhez, majd vezeték nélkül továbbítani a hangot a forrásból a fülhallgatóba, kiváló minőségben - ez nagyon hasznos a például hosszabb repülőutakon. Bónusz: a dobozban kapunk egy 3,5 mm-es USB-C és egy USB-C-USB-C kábelt, így a tokot szinte bármihez csatlakoztathatjuk.

Néhány napot töltöttem a Pi7-el és ez a legjobb hangzású fülhallgató, amit eddig próbáltam, tisztességes hangszínpaddal, mély és meggyőző basszussal. A hangzás elég jó minőségű ahhoz, hogy különbséget lehessen tenni az Apple AAC kodekjén szállított Spotify MP3 hanganyagnak és ugyanannak a zeneszámnak az aptX-en keresztüli FLAC változata között. Egy dolgot vettem észre, hogy a hangzás még hosszabb hallgatás után sem volt fárasztó, valószínűleg a kissé visszafogott magas hangok miatt.

A zajszűrés szinte túl jól működik - amikor be volt kapcsolva, és szólt a zene, nem hallottam semmit a külvilágból. Ennek van egy hátulütője: még akkor sem hallottam a lányom beszédét, amikor bekapcsoltam a környezeti áthallás funkciót, amely a fülhallgatókon lévő mikrofonokat használja a külső hangok továbbítására. Csak akkor működött a környezeti áthallás, amikor a lányom körülbelül két lábnyi távolságra jött.

Érdemes megjegyezni, hogy a zajszűrés elsősorban a szoros illeszkedésnek köszönhető, de az aktív NC bekapcsolása tovább csökkentette a kívülről érkező zajokat és zúgást.

A Pi7 fülhallgató mindkét fülhallgatón lévő koppintással vezérelhető, ami meglehetősen jól működik, ha egyszer megszokja őket, de néha azonban véletlenül rossz funkciót aktiváltam. A többi B&W fejhallgatóhoz hasonlóan ezekben is van egy érzékelő, amely automatikusan szünetelteti a zenét, amikor leveszi, és elindítja, amikor újra felrakja. Néhány funkció hiányzik: Ezt a B&W mobilalkalmazásán keresztül kell megtennie, ami mondjuk nagy hiányosság.

A Pi7 jól illeszkedik a fülembe (két további, különböző méretű gumit kap, ha az alapértelmezett nem megfelelő az Ön számára), és nagyon jól illeszkedik, de hosszabb hallgatás után enyhe kényelmetlenséget éreztem az egyik fülemben. A fülhallgatók elég nagyok, ezért ezt vegye figyelembe, vagy próbálja ki őket, ha a füle a kisebbek közé tartozik.

PI7 Fehér 3

Ahhoz, hogy igazán tesztelni tudjam a Pi7 akkumulátorának élettartamát, több időre lenne szükségem, de a B&W azt állítja, hogy négy órát bírnak ki két töltés között, ami elfogadható, de nem a kategória legjobbja - összehasonlításképpen, az Apple AirPods 5 óra hallgatási időt kínál. A Pi7 tokja akár négy teljes újratöltést is kínál.

A Pi5-öt nem tudtam kipróbálni, de eléggé hasonlít a zászlóshajó modellhez, a fő különbség a hi-res audio támogatás hiánya és a hat helyett négy mikrofon.

Mind a Pi5, mind a Pi7 szénfekete vagy fehér színben kapható. Az ár a Pi5 esetében 249 dollár, a Pi7 esetében pedig 399 dollár.