Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bowers & Wilkins Nautilus Ultra high-end hangsugárzó Abalone Pearl

Gyártó:
Elérhetőség: Rendelhető

Az ár egy párra vonatkozik!

Ez a limitált modell feláras a hagyományos alapváltozatokhoz képest, kérjük keressen minket az árral kapcsolatban.

A 30 évvel ezelőtti megjelenésekor forradalmi, és ma is ikonikus Nautilus a megtestesült formavilág, amelyet a funkció és a legjobb hangzású hangsugárzó megalkotására való törekvés vezérel. A világszerte elismert Nautilus minden egyes darabját a Bowers & Wilkins mérnökei kézzel készítik, és a mai napig számos, a megalkotásakor használt úttörő technológiát máshol is alkalmazunk a kategóriát meghatározó hangsugárzóink kínálatában.

Nem értékelt
Szállítási díj: Ingyenes
Termék címkék:
high-end Nautilus

Leírás és Paraméterek

Ikon. Legenda. Inspiráció.

Semmi sem néz ki és semmi sem hangzik úgy, mint a Nautilus. A 30 évvel ezelőtti bevezetésekor forradalmi volt, és ma is ikonikusnak számít. Ez az elv vezérli minden tevékenységünket: a legjobb hangú hangsugárzó megalkotása.

A Nautilus egy olyan hangsugárzó, amely megtestesíti a Bowers & Wilkins Valódi Hangzás iránti elkötelezettségét, az innováció iránti szenvedélyünket és a tökéletességre való folyamatos törekvésünket. Bár technológiáink és újabb termékeink jóval a Nautiluson túlmutató fejlődésen mentek keresztül, az általa lefektetett eszmék az elmúlt több mint 30 évben is irányították innovációinkat. 
A Nautilus mindannak az ünneplése, amit képviselünk, a Valódi Hangzás iránti törekvésünk szimbóluma és alapítónk, John Bowers utolsó kívánsága.

A Nautilus 30. évfordulójának tiszteletére egy egyedi párat készítettünk, amely egy új, jellegzetes színvilággal gazdagítja a Nautilus örökségét. Külseje csillogó Abalone Pearl, amelyet közvetlenül a nevét adó tengeri élőlény belseje befolyásolt, és mint minden Nautilus hangsugárzónkat, ezt is kézzel készítette, fényezte, polírozta és hangolta a Bowers & Wilkins elkötelezett csapata az angliai Worthingben található gyárunkban.

Bowers & Wilkins Nautilus Abalone Pearl

Ikon

A Nautilus egy olyan hangsugárzó, amely megköveteli a figyelmet. Azonnal felismerhető formája színtiszta művészet, de a hang tudománya határozta meg. Okkal néz ki úgy, ahogyan kinéz. A Nautilus lehet, hogy 30 éves, de a kivételes dizájn időtálló.

Legenda

A Nautilus világszerte híres rejtélyes vonzerejéről, és továbbra is folyamatosan emlékeztet arra, hogy mi minden lehetséges. A Nautilus egy olyan hangsugárzó, amely valóban kiállja az idők próbáját, és még ma is minden értelemben formabontó. Ez a mi ikonunk, legendánk és szüntelen inspirációnk.

Inspiráció

Nagyon kevesen mernének valami ennyire merészet alkotni. Kétségtelen, hogy a Nautilus még számunkra is merész. Korlátok és szabályok nélkül a Nautilus megtestesíti mindazt, amit a Bowers & Wilkins képvisel: a tökéletes hangsugárzó megalkotásának korlátok nélküli megközelítését. Ez képviseli alapvető célunkat - és a Valódi Hangzás iránti szenvedélyünket.

Színek

A Nautilus számos fényűző kivitelben kapható, valamint lehetőség van egyedi kivitel kérésére, mint például a Nautilus 30. évfordulójának megünneplésére készített különleges páron a gyönyörű Abalone Pearl szín:

Az alap színek:

- Midnight Blue
- Fekete
- Ezüst

“Nem az a legjobb hangsugárzó, amely a legtöbbet adja, hanem az amely a legkevesebbet veszi el.” John Bowers, Worthing, Anglia, 1966

                                                                                                   


Valódi hang

A Bowers & Wilkins története egy ember vízióival kezdődött. John Bowers hitte, hogy a tökéletes hangsugárzó olyan a fülnek, mint a tökéletesen sima üvegtábla a szemnek. Nem adhat hozzá és nem vehet el a zenéből, hanem felfedi az eredeti felvétel minden apró részletét.

Ez volt Bowers álma: a “valódi hang”. Ez az álom az, melyet azóta is követünk.

Törekvés a tökéletességre A tökéletességre való törekvés emberi tulajdonság. Mi tartja a fotóst a sötétszobában, miután már megcsinálta a képet? Miért próbál a zenész órákon keresztül? Mi hajtja előre a Bowers & Wilkins- t a tökéletes hangsugárzó utáni kutatásban? A hivatásunk szenvedélye.

     


     


NAUTILUS

Mi történik, ha megkérjük a világ legzseniálisabb akusztikus mérnökeit, hogy tiszta lappal indulva készítsék el a tökéletes hangsugárzót? A válasz a Nautilus™. Több, mint öt év intenzív fejlesztés után, kétségbe vontunk minden konvenciót, újrafogalmaztuk az alapelveket

és újrafejlesztettünk minden komponenst. Az eredmény? Nem csupán egy extravagáns hangsugárzó, hanem dizájn ikon- ez formálja az elképzeléseinket mind a mai napig.

     


     

Elkeskenyedő tölcsérek

A hangsugárzó tervezők folyamatosan beleütköznek a hang elszíneződésének problémájába: nem kívánt hangok, melyek a hangszóró hátoldaláról indulnak, rezonanciát okoznak a kabinetben és keverednek a hangszóró elejéről kiinduló hangokkal. Az elkeskenyedő tölcsérekkel mi megtaláltuk a megoldást. A hátul megjelenő hanghullámokat elvezetik, elnyelik és csillapítják addig, míg virtuálisan meg nem szűnnek.

     


    

Spirális kamra

A Nautilus erőteljes mélyhangszórójának hátoldaláról kiinduló hanghullámokat egy spirális alakba feltekert elkeskenyedő tölcsér vezeti el. A tesztjeink kimutatták, hogy a hanghullámok a spirális tölcséren való áthaladáskor nem okoznak interferenciát vagy visszaverődést.

Mikor létrehozunk valami újat és megalkuvást nem ismerőt, mint a Nautilust, nem segít pár órai tanulmány. Ma azok az újítások és ötletek, melyeket a Nautilushoz fejlesztettünk ki továbbra is jelen vannak minden hangsugárzó családban amit azóta bemutattunk. Az autókban lévő rendszerek spirális kamráitól kezdve a 600-as sorozat tölcséres magassugárzóig, mindenütt megtalálhatóak a Nautilus nyomai.

       

A Nautilus sztori bővebben: https://aymara.hu/a-nautilus-sztori

Műszaki adatok

 

Nautilus

   

Meghajtó egységek

1x ø25 mm (1in) alumínium dóm

 

magassugárzó

 

1x ø50 mm (2in) alumínium dóm

 

felső középsugárzó

 

1x ø100 mm (4in) alumínium/

 

polimer rétegelt szerkezetű

 

alsó középsugárzó

 

1x ø300 mm (12in) alumínium

 

kónuszos mélysugárzó

Frekvenciatartomány (-6dB)

10Hz és 25kHz

Méretek

Magasság

1210 mm (47.6in)

Szélesség

430 mm (16.9in)

Mélység

1105 mm (43.5in)

Nettó súly

Hangfal

44.5kg (98lb)

Talp

42kg (92lb)

Teljes

86.5kg (190lb)

Standard színek

Éjkék, fekete, ezüst

Youtube videók

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!

Bowers & Wilkins, Indiana Line, hifi és házimozi hangfalakkal, Michi és Rotel erősítőkkel, CD lejátszókkal várjuk az érdeklődőket!