Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bowers & Wilkins hangzás az új Volvo EX90-ben

A rendszer ikonikus és bevált hangszóró technológiákat tartalmaz, amelyeket tökéletesen integráltak a Volvo legújabb, teljesen elektromos autójába, hogy vadonatúj audió élményt nyújtson, amelyet több mint 50 év otthoni, stúdió- és autóipari audió szakértelem támaszt alá.

            Volvo EX90       Volvo EX90 műszerfal

Az igényes vezetők számára opcionális extraként* a Bowers & Wilkins High Fidelity Sound by Bowers & Wilkins hangrendszerrel felszerelve a Volvo EX90 25 nagy teljesítményű hangszórót tartalmaz, köztük az ikonikus kiültetett magassugárzó technológia legújabb változatát, a saját Continuum™ membránokat és az 1610 wattos teljesítményt. A hangszórórendszert a legmodernebb Dolby Atmos dekódolási képesség egészíti ki, amely még nagyobb fokú merítést kínál a zenéből.

A Bowers & Wilkins a Volvo Cars tervezőivel és hangmérnökeivel együtt dolgozott a Volvo EX90 fejlesztésének kezdetétől fogva, hogy a hangszórók autóban való elhelyezését optimalizálják és a jármű specifikus hangbeállítással osztályelső hangvisszaadást biztosítson – így garantálva, hogy a zene pontosan úgy szólaljon meg, ahogy azt a művész elképzelte. Ezt a filozófiát a Bowers & Wilkins "True Sound"-nak nevezi.

Dan Shepherd, a Bowers & Wilkins autóipari partnerkapcsolatokért felelős igazgatója elmondta: "Nagy örömünkre szolgál, hogy az új Volvo EX90-ben a High Fidelity audió rendszer szállítójaként folytathatjuk a Volvo Cars-szal való hosszú távú együttműködésünket. Ez azt jelenti, hogy a Bowers & Wilkins a Volvo 60-as és 90-es sorozatú járműveinek mindegyikében a vásárlók által választott audiomárka, így minden eddiginél több hallgató számára biztosíthatjuk híres „True Sound” élményünket."

"Azzal, hogy a Volvo Cars-szal a Volvo EX90 projekt kezdetétől fogva együttműködtünk, olyan hiteles és pontos hangélményt nyújtottunk, amelyet minden hallgató biztosan szeretni fog."

           Volvo EX90 beltér      Volvo EX90 beltér

A Bowers & Wilkins rendszer zökkenőmentesen követi a Volvo Cars dizájnnyelvét, egyedi tervezésű, kétszeresen maratott, csiszolt rozsdamentes acélból készült hangszórórácsokkal és dombornyomott márkajelzéssel, amelyek mindegyike háttérvilágított faburkolatba van helyezve. Ez a dupla maratási technika a lehető legjobb hangminőséget biztosító legmagasabb szintű akusztikai átláthatóságot, valamint a Bowers & Wilkins márkának megfelelő prémium design részleteket eredményez.

Javier Valera, a Volvo Cars operatív igazgatója és vezérigazgató-helyettese elmondta: "

Nyolc éve a Bowers & Wilkins a Volvo Cars által választott prémium audió rendszer szolgáltató, amely egy sor nagyra értékelt és rendkívül sikeres megoldást készített. Az új Volvo EX90 esetében a Bowers & Wilkins természetes és kézenfekvő választás volt a prémium audió rendszerünk szállítójaként."

A Volvo EX90 prémium audió rendszerének legfontosabb jellemzői közé tartozik a Bowers & Wilkins saját fejlesztésű kiültetettt magassugárzó technológiája. Azzal, hogy a magas hangszórót a műszerfal tetején különálló házban helyezték el, a Bowers & Wilkins mérnökei képesek csökkenteni az elszíneződést és a szélvédő akusztikai visszaverődését. Ezáltal javul az általános tisztaság a hallgató számára, finom részletességű és élethű hangzást biztosítva. A dupla dóm alumínium magassugárzó egy rendkívül vékony alumínium dómot tartalmaz, amelyet egy vastagabb gyűrű támogat, hogy növelje a merevséget és csökkentse a torzítást a legmagasabb frekvenciákon és hangerőn.

Emellett a középsugárzó Continuum™ membránok biztosítják a hitelességet és a pontosságot a hang valósághű reprodukciója érdekében az egész járműben. A Continuum™ technológiával ellátott hangszórókat világszerte használják a hangstúdiókban, többek között a londoni Abbey Road stúdióban, és megtalálhatók a Bowers & Wilkins zászlóshajójának számító 800 Diamond sorozat hangsugárzóiban is.

A biztonság és az elmélyülés elősegítése érdekében a Volvo EX90-ben két fejtámla hangszóró található az első ülések mindegyikében, valamint négy hangszóró a mennyezetben, amelyek a Dolby Atmos élményben magassági csatornaként működnek.

A teljesen magával ragadó Dolby Atmos képes hangrendszert tovább fokozza az intelligens technológia, amely lehetővé teszi a hallgatók számára, hogy a hangzást a személyes ízlésükhöz igazítsák. A stúdió üzemmód egy hangstúdió semlegességét utánozza, és az utasok számára optimalizálható az All Seat, a Driver vagy a Rear módokon keresztül. Az Individual Stage olyan érzést nyújt, mintha egy művész csak az Önnek lépne fel, míg a Concert Hall a göteborgi koncertterem akusztikáját reprodukálja. Ezek az általánosabban megtalálható kiegyenlítő és fader opciók mellett állnak rendelkezésre.

A Bowers & Wilkins hangsugárzókat világszerte használják hangstúdiókban, többek között a legendás londoni Abbey Road stúdióban. A több mint 50 éves audió tapasztalatra és a kézműves tudásra támaszkodva, a Premium Sound by Bowers & Wilkins új utat nyit, amikor az új Volvo EX90 SUV-ban a szuperlatívusz hangzásról van szó.

A Bowers & Wilkinsről további információkért látogasson el a www.bowerswilkins.com weboldalra.

* a kivitel a piactól és a felszereltségi szinttől függ