Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

A Signature modellek története

Bowers & Wilkins 801 D4 Signature California Burl Gloss színben

A "Signature" név a Bowers & Wilkins történetének egyik leghíresebb és egyben legfelemelőbb szimbóluma. Kíméletesen és óvatosan használjuk - és csak akkor, ha a termékkoncepció, amelyre gondolunk, megfelelő és összhangban van a Signature modelljeinket megalapozó narratívával.

Minden Signature modellnek megvan a maga egyedi identitása, ugyanakkor minden modell több közös szálon kapcsolódik az elődjéhez: a korlátlan teljesítmény, az egyedi, megkülönböztető szépség és a különleges kiadású exkluzivitás.

Minden az 1991-ben bemutatott Silver Signature modellel kezdődött. Alapítónk, John Bowers 1987-ben rákban hunyt el: tiszteletünk jeléül az SRE mérnökcsapata egy olyan, korlátok nélküli, különleges kiadású hangsugárzót tervezett, amely egyetlen termékben foglalja össze minden ötletét és mindazt, amit ő képviselt. Lényegében ez egy személyes tisztelgés, egy hangsugárzó, amelyet az ő jellegzetes "Signature"-je hatott át. A megjelenés időzítése sem volt véletlen: 1991-ben volt 25 éve, hogy a vállalatot megalapították, és természetesen az ezüst évforduló alkalmából még több inspirációt kaptunk a hangsugárzó tervezésének alapjául szolgáló mérnöki munkához.

Bowers & Wilkins Silver Signature

A tudásunk megünneplése

Nem a Silver Signature volt az egyetlen termék, amelyet John Bowers halála inspirált. Volt egy másik, párhuzamos hangsugárzó projekt is folyamatban az SRE-nél, amelyből végül valami egészen más lett: a Nautilus. Ez az újfajta hangsugárzó 1993-ben jelent meg, és olyan vadonatúj mérnöki megközelítések tették lehetővé, amelyeket a Bowers & Wilkins korábban soha nem alkalmazott. A Nautilus egy olyan hangsugárzó, amelyhez hasonlót még nem láttunk. A  Nautilus inkább egy kutatási projekt volt, amelyet innovatív és határozottan eltérő gondolkodásmóddal valósítottak meg.

A Silver Signature ezzel szemben a már jól bevált és a márkával egyértelműen azonosított tervezési koncepciókon alapult. Ez egy viszonylag kompakt, kétutas hangsugárzó 16 literes házzal, amely egy kiültetett magassugárzó konfigurációt és egy rugalmas 7 hüvelykes Aramid szálas közép/mély hangszórót használt: aki ismeri a Matrix 805-öt, azonnal felismeri. A különbség a kivitelezés minőségében rejlik: A Silver Signature a bevált Bowers & Wilkins mérnöki elvek teljesen optimalizált és költséget nem kímélő változataként készült. Ha úgy tetszik, nem azt mutatta be, hogy a márka merre tart a jövőben, hanem azt, hogy mennyi tudást halmozott fel eddig.

Bowers & Wilkins Nautilus

Az ezüst tisztasága

A Silver Signature minden fontosabb fémkomponense ezüst volt, kivéve az alumíniumból készült magassugárzó dómot. Azok a nagy fémvédők a középsugárzó és a magassugárzó felett? Ezüstből készültek. A csatlakozók? Szintén ezüstből. A hangsugárzó belseje pedig csak úgy hemzsegett az anyagtól. Ezüst tekercseket használtak a keresztváltóban, valamint ezüst fóliát a kondenzátorok belsejében, ezüst kábelezést a meghajtóegységek táplálására, és még több ezüst kábelezést a keresztváltókhoz való csatlakozáshoz, amelyek egy külső dobozban voltak elhelyezve a kabinettől való kiváló elszigeteltség érdekében. Az "egzotikus" kifejezés még csak nem is fedi a dolgot - és ez még azelőtt van, hogy a gyönyörű Bird's Eye Maple vagy Bobinga Root furnérokról, vagy a walesi pala alapanyagból készült, egyedi hangsugárzó állványokról beszélnénk.

Bowers & Wilkins Silver Signature      Bowers & Wilkins 805 Signature

Természetesen ennek a fajta figyelemnek a részletekre megvolt az ára, méghozzá borsos: 1991-ben egy pár Silver Signature több mint négyszer annyiba került, mint azok a 805 Matrix modellek, amelyek legalábbis felületesen nagyon hasonlóak voltak. De annak a néhány szenvedélyes rajongónak, aki megvásárolta őket, ez egy cseppet sem számított. Ez egy rendkívüli képességű és egyértelműen nagyon különleges hangsugárzó volt. A kor egyik legkiválóbb kritikusa azt mondta, hogy "az én hallgatószobámban a méretéhez közeli hangsugárzók közül a legmagasabb szintű teljesítményt nyújtotta"; annyira tetszett neki a tesztpárja, hogy megvette őket referenciaként.

Az évtizedek során néhány újabb Signature modell jelent meg, amelyek erre a rendkívüli kiindulópontra épültek. A Signature 30, a Silver Signature konfigurációjának elegáns, padlóra állítható változata öt évvel testvére után érkezett a 30. évfordulónk megünneplésére. 2001-ben két Signature 800-as sorozatú modellt mutattunk be: Signature 805 és Signature 800 változatokat, amelyek mindegyike ugyanazt a receptet tartalmazta: jelentősen továbbfejlesztett belső alkatrészeket, valamint egyedi kabinet felületeket és - e két modell esetében - Connolly bőrborítást.

2006-ban pedig egy másik különleges modellel, a Signature Diamond-dal ünnepeltük a 40. évfordulónkat. A Sir Kenneth Grange (a DM6, 801 és Matrix 800 tervezője) által tervezett, elegáns, kompakt, kétutas álló hangfal radikálisan ívelt házzal és egyedi, teljesen márványból készült a kabinet tetjére kiültetett magassugárzó házzal rendelkezett, természetesen gyémánt dóm membránnal ellátva. 

Bowers & Wilkins Signature Diamond      Bowers & Wilkins 702 Signature

700 Signature sorozat

A 702 Signature és a 705 Signature, mint minden híres elődjük, gyönyörű, egyedi formatervezési részletekkel rendelkezik, amelyek a 700-as sorozatú modelleken nem állnak rendelkezésre, beleértve a Datuk Gloss furnért többrétegű lakkozással, valamint a "Signature" plaketteket a szekrény hátulján, hogy megünnepeljék az exkluzivitásukat. Továbbá elődeikhez hasonlóan látványosan jól szólnak, köszönhetően a gondosan optimalizált és továbbfejlesztett keresztváltó komponenseknek, amelyek a lehető legjobb teljesítményt hozzák ki a bevált meghajtóegység-technológiákból.

Bowers & Wilkins 805 D4 Signature Midnight Blue

800 Signature sorozat

2023-ban a Signature kiválóságát a referencia 800-as sorozatra is alkalmaztuk két új hangsugárzónál: a 801 D4 Signature és a 805 D4 Signature modelleknél. Ezek a 800 Series Signature modellek a legfejlettebb hangsugárzóink úttörő alapjaira épülnek. Két luxus kivitelben, Midnight Blue Metallic és California Burl Gloss, finom Connolly bőrrel díszítve. A 800-as sorozat Signature modelljei egy teljesen új kialakítású, még szabadabb és nyitottabb hangzást eredményező magassugárzó rácsot, továbbfejlesztett keresztváltókat, jelentősen továbbfejlesztett szekrénykialakítást, optimalizált alumínium felső szekciót a még nagyobb merevség érdekében, és természetesen a mindent eldöntő gyémánt dóm magassugárzót, amely a kabinet tetejére kiültetett tömör magassugárz házban kapott helyet. A True Soundot, azaz a Valódi Hangot igazán különleges, egyedi dizájnnal ötvözik. Ez a legjobbjaink legjobbja.

Fedezze fel a 800 Series Signature modelleket

Bowers & Wilkins 702 S3 Signature      Bowers & Wilkins HTM71 S3 Signature

A legkiterjedtebb Signature termékcsaládunk

A Signature impresszum legújabb bővítése ismét a 700-as sorozatunkra összpontosított. De ezúttal a sorozat egy álló és egy állványos modelljének optimalizálásán kívül bemutattunk egy, a maga nemében első centersugárzó Signature modellt is. Ez az új Signature kollekció az eddigi legkiterjedtebb, a 702 S3 Signature, a 705 S3 Signature és a HTM71 S3 Signature center hangsugárzóval, amelyek a 800-as Signature sorozat hangsugárzókhoz kifejlesztett, továbbfejlesztett közép- és mélyhangmotor-rendszerek, továbbfejlesztett kondenzátorok, átdolgozott csatlakozások, valamint egy nyitottabb magashangszóró rácshálót kaptak. A 700-as sorozat soha nem szólt jobban - és a Signature centersugárzónak köszönhetően mostantól teljesen optimalizált házimozi hangrendszerként működhet. Kedvenc zenéi, filmjei és filmzenéi - mindig élethűen, részletgazdagon és tisztán szólalnak meg. 

Fedezze fel a 700 Series Signature modelleket

Bővebb információkért keressék fel bemutatótermékünket!