Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bowers & Wilkins 803 D3 Fehér álló hangfal

2.990.000 Ft/db 2.093.000 Ft/db
30%
Menny.:db
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!
Gyártó: Bowers & Wilkins
3 utas, 4 hangszórós, bass reflex hangsugárzó-rendszer, padlón álló kivitelben, Turbine fej,130 mm-es Continuum™ FST középsugárzó, 2x 180 mm-es Aerofoil™ mélysugárzó,25mm-es gyémánt dóm magassugárzó
Nem értékelt
Várható szállítás: 2021. október 20.
Szállítási díj: Ingyenes

Leírás és Paraméterek

803 D3

A 803 D3 az első a fajtájából: egy teljes hangtartományt lefedő, otthonra tervezett stúdió minőségű és a valaha legkompaktabb fejegységgel ellátott hangsugárzónk, amit valaha is készítettünk. Míg ez az elegáns hangsugárzó szobabarát mérettel rendelkezik, ugyanakkor minden olyan fejlesztésen osztozik a nagyobb testvéreivel, mint a Turbine fej és a fordított ívelt kabinet.

Continuum kónusz

Évtizedekig úgy gondoltuk, semmi sem képes meghaladni a kevlárt, mint középsugárzó anyagot. De most, nyolc éves fejlesztés után végre találtunk egy jobbat. A kompozit kialakításnak köszönhetően, a Continuum kónusz meghiúsítja a hagyományos hangszórókra jellemző hirtelen átmeneteket. Az eredmény pedig nyitottabb és semlegesebb hangzás- ez hatalmas előrelépés a hangszóró tervezésben.

Turbine fej

A hangot hallja ne a kabinetet. Ez az elv, ami az elcsatolt fej egység mögött húzódik- egy olyan megoldás, melyet először 1979- ben az első 800-as sorozattal mutattunk be. Most, a radikális változtatásoknak köszönhetően a 800 Diamond sorozat fej egysége jobb, mint valaha. Egy darab alumíniumból lett kialakítva, mely belső merevítésekkel és keskenyebb profillal is rendelkezik. A Turbine fej akusztikailag szinte teljesen közömbös és ennek köszönhetően a hang mentes a kabinet színezettségétől.
 

Aerofoil kónusz


Néha, az új technológiák elérhetővé tesznek olyan dolgokat is, amelyek néhány évvel ezelőtt még nem volt elképzelhetőek. Az Aerofoil mélysugárzó kónusz erre a tökéletes példa. A fejlett számítógépes modellezésnek és az új speciális magnak köszönhetően, képesek voltunk egy változó falvastagságú kónuszt alkotni, mely ott a legmerevebb, ahol az szükséges. Az optimalizált formának köszönhetően a kónusz dugattyúszerű viselkedése még a hallható, magasabb hangtartományokban is tökéletes, így hozva létre precíz, kontrollált és életszerű hangzást.

Tömör magassugárzó ház

A vibráció a jó hang ellensége. A vibrációk minimalizálásához olyan komponensekre van szükség, melyek a lehető legmerevebbek. A 800 Diamond sorozatnál megalkottuk az eddigi legszilárdabb hangszóró házat. Az új sorozat magassugárzói tömör alumínium házba kerültek beépítésre és a továbbfejlesztett elcsatoló gélnek köszönhetően a kabinet káros rezgései nem hatnak vissza rá. Az eredmény? Hihetetlen akusztikai részletek, melyek új szintre emelik a zenébe való betekintést. 

Gyémánt dómok

Néhány dolog nem változik. Míg a 800 Diamond sorozat majd minden komponense megváltozott, a sorozat nevét adó elem változatlan maradt: a gyémánt magassugárzó dóm. A gyémánt dómjaink még mindig a magassugárzó technológia csúcsát képezik, utolérhetetlen akusztikus részletgazdag, természetes és teres hangzást nyújtanak.

A gyémánt tulajdonságait nagyon nagyra becsülik a magasan specializált ipari alkalmazások, az idegsebészettől kezdve a CERN Nagy Hadronütköztetőig. Az egyedülálló merevség és súly aránya teszi a gyémántot a tökéletes magassugárzó anyaggá. A 800 Diamond sorozathoz kifejlesztett gyémánt dómok megemelték a hangszóró rezonanciafrekvenciáját a lenyűgöző 70kHz-es értékig, melynek az eredménye lenyűgözően tiszta és részletgazdag hangzás.

A gyémánt természetes úton, szeizmikus nyomáson és vulkanikus hőmérsékleten jön létre, kétmilliárd év alatt. A tudománynak köszönhetően, azonban lerövidíthető ez az idő. Mielőtt a tökéletes dóm formát kivágják, a kémiai gőzfázisú leválasztás módszerével a gyémánt dómjainkat úgy termesztik, mint a kristályokat, mindezt szuper forró kemencékben, laboratóriumi körülmények között.

Matrix

A Matrix a mi hangsugárzóink gerince. Egy olyan belső merevítés, mely úgy működik, mint a hajótest merevítése, minden irányban kimerevíti a kabinetet, így az merev és akusztikailag közömbös lesz. A 800 Diamond sorozatban bemutattuk a Matrix belső struktúra eddigi legradikálisabb átgondolását. A belső panelek vastagabbak, a régi MDF lapokat, szilárdabb rétegelt falemez váltotta fel. A fontosabb pontoknál fém merevítéseket is alkalmaztunk. Mindezeket egybevéve ez a valaha készített legszilárdabb Matrix rendszerünk.

Fordított ívelt kabinet

Amikor elkezdtük tervezni a 800 Diamond sorozat kabinetjeit egy U fordulatot tettünk. A szó szoros értelmében. A sík előlappal rendelkező hátrafelé ívelt kabinet helyett, egy olyan dobozt készítettünk, melynek elő és oldallapjai egy folyamatos ívet írnak le és hátul egy tömör alumínium elem rögzíti azokat. A kevesebb csatlakozási pont erősebb szerkezetet eredményez, míg az ívelt előlapnak köszönhetően pedig a hangszórók körül kevesebb a sík felület. Ezáltal javul a hang szórása és a kabinet visszaverődés is csökken.

Talp

A hangsugárzóknak sziklaszilárd alap szükséges. A keresztváltó talpból való kiszerelésével, majd a kabinetbe való áthelyezésével képesek voltunk egy olyan talpat készíteni az új 800 Diamond sorozathoz, mely sokkal stabilabb és mentesebb a rezonanciáktól is. Az eredeti nyitott kivitelhez képest az új talp tömör alumíniumból lett készítve, melynek a súlya 35 kilogramm. Ennek köszönhetően a súlypont alacsonyabbra került, mely jobban ellensúlyozza a Turbine fej súlyát.

A nagyobb 800 Diamond sorozatú hangsugárzók talpa görgőkkel lett ellátva, hogy könnyen a megfelelő pozícióba lehessen manőverezni a hangsugárzót. A görgőket eddig meglehetősen nehézkes volt kicserélni tüskékre. Azonban az új 800 Diamond sorozat talpába a tüskék beépítésre kerültek, melynek a magassága könnyedén változtatható.

 

 

Műszaki adatok

Technikai jellemzők Gyémánt magassugárzó
  FST Continuum kónusz 
  Turbine fej
  Aerofoil mélysugárzó kónusz
  Flowport
  Optimalizált Matrix
  Tömör magassugárzó ház
Leírás 3 utas reflex rendszerű
Meghajtó egységek 1× ø25mm (1 in) gyémánt dóm
  magassugárzó
  1× ø130mm (5 in) Continuum kónuszú
  FST™ középsugárzó
  2× ø180mm (7 in) Aerofoil kónuszú
  mélysugárzó
Frekvencia tartomány 16Hz - 35kHz
Frekvencia átvitel (+/-3dB a 19Hz - 28kHz
referencia tengelyen)  
Érzékenység (2.83Vrms) 90dB
Harmonikus torzítás 2. és 3. harmonikusok (90dB,
  1m)
  <1% 70Hz – 20kHz
  <0.3% 100Hz – 20kHz
Névleges impedancia (min) 8Ω (minimum 3.0Ω)
Ajánlott erősítő teljesítmény 50W – 500W, 8Ω-on nem túlvezérelt 
  jelnél
Max. javasolt kábel  0.1Ω
impedancia  
Méretek Magasság: 1160mm
  (tüskék nélkül)
  Szélesség:  334mm
  Mélység: 498mm
Nettó súly 65.5kg (144lb)
Burkolatok Kabinet:
  Szatén fehér

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!