Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bowers & Wilkins 705 S2 Signature polc hangfal

1.399.990Ft 979.990Ft
30%
Az akció időtartama: 2023. 11. 17. -
Menny.:pár
Gyártó:
Elérhetőség: Raktáron

Az ár egy párra vonatkozik!

Átgondolt frissítés és pazarul kivitelezett hangsugárzó kabinet. A Bowers & Wilkins 705 S2 Signature polc hangfal méltón tükrözi a cég tervezési és gyártási folyamatainak csúcsát. Módosított keresztváltó - Mundorf által kezelt bypass kondenzátorokkal - exkluzív Datuk ébenfa furnér, 9 rétegű lakkozás különbözeti meg a hagyományos 700 S2 sorozat modelljeitől. 

Bass reflex rendszerű 2 utas hangfal, 165 mm-es szőtt Continuum™ mély/középsugárzóval ,25mm-es, Nautilus tölcséres, a kabinet tetejére kiültetett, elcsatolt, karbon dóm magassugárzóval.

Nem értékelt
Szállítási díj: Ingyenes

Leírás és Paraméterek

705 S2 Signature

Az új 705 Signature és 702 Signature modellek ugyanazon filozófia mentén épülnek fel, mint az elődeik: ahogy a korábbi Signature modelleknél, itt is a gondos frissítés és pazarul kivitelezett hangsugárzók tükrözik a Bowers & Wilkins tervezési és gyártási folyamatok csúcsát. A keresztváltó alapos és gondos megújításával javítottak az akusztikai teljesítményen, valamint a fényűző doboz kialakítására is különleges figyelmet fordítottak.   

A 2017-ben indult elegáns Bowers & Wilkins 700-as sorozat már számos olyan technológiát is alkalmazott, melyet elsőként a high-end 800-as szériában láthattunk, mint például a tömör, a hangsugárzó tetejére kiültetett magassugárzó házat, a Continuum kónuszú hangszórókat és az Aerofoil mélyhangszórókat. Ezek kombinációját a 700-as sorozat újításai egészítették ki, mint a Carbon Dome magassugárzók és a gondosan optimalizált, merev dobozkialakítás. Az eredmény pedig épp olyan jól szól, amilyen jól néz ki.

Mint az eddigi Signature termékeknél, az új 705 és 702 Signature modellek esetén is további fejlesztésekkel és alkatrészekkel újították meg a keresztváltót.

Mindkét modellnél különlegesen kezelt és megújult Mundorf bypass kondenzátorok és nagyobb hűtőbordák kerültek beépítésre, a 702 esetében pedig a mélyszekció kondenzátora újult meg. Mindkét modell számára hatalmas előnyt jelent a hangsugárzó tetejére kiültetett magassugárzó technológia, mely a már eddig is lenyűgöző felbontást, nyitottságot és térbeli leképzést, még inkább tovább finomítja, és magával ragadóvá teszi a hangzást.

Megújult burkolat

A megszokott Signature gyakorlatnak megfelelően a 705 és 702 Signature egy különleges fényes Datuk ében furnér bevonatot kapott, csodálatos mintázattal. Ez az egyedileg készített burkolat ötvözi az egzotikus, valódi fa furnérokat és a fenntartható forrásból származó környezetvédelmi előnyöket, ebben az esetben egy olasz gyártónak a fa specialista Alpi-nak köszönhetően. 

Minden pár hangsugárzó egyedi, nincs két modell hasonló mintázattal és erezettel. Az Alpi gondos kivitelezéséhez a Bowers & Wilkins kilenc réteg felületi bevonatot használ- beleértve az alapozót, az alapréteget és a lakkot, hogy mély és ragyogó megjelenést hozzon létre. A további kihangsúlyozás és kiemelés érdekében mindkét Signature modell hangsugárzói fényes fém díszítőgyűrűkkel rendelkeznek, a mély/közép és a középsugárzók körül, valamint fényes ezüstszínű ráccsal a magassugárzónál. Végezetül mindkét modell hátulján egy Signature azonosító tábla található, így alakítva a hangsugárzókat egy valódi és egyedi műremekké.

Kivételes mérnöki megoldások

Carbon Dome magassugárzó

Mindkét 700-as Signature modell a Bowers & Wilkins magassugárzó Carbon Dome magassugárzó technológiát használja. Ez a technológia a 600-as sorozatnál alkalmazott alumínium, dupla dóm és a 800-as sorozat gyémánt dómja közötti rést tölti ki. A Carbon Dome két részből áll. A külső része egy 30 mikron vastag alumínium dóm, mely PVD (Physical Vapour Deposition) eljárással felhordott karbon réteggel van megerősítve. A második rész egy 300 mikron vastag karbon gyűrű, melynek alakja illeszkedik a fő dómhoz. Ezt a dóm belső felületére ragasztják. Az eredmény különlegesen merev és a torzításoknak ellenálló szerkezet felesleges tömeg nélkül, melynek az első rezonanciafrekvenciája 47kHz.

Tömör magassugárzó ház

Mint minden eddigi Signature terméknél a 705 Signature és a 702 Signature modelleknél is a hangsugárzó tetejére kerültek a magassugárzók, melyeket ebben az esetben a tömör magassugárzó ház technológiával egészítettük ki. Ezt az elvet teljes egészében a 800 Diamond sorozattól vettük és természetesen és itt is ugyanolyan előnyökkel jár a használata. Az üreges, cinkből készült házzal szemben a már ismert 700 sorozat és az új Signature modelljeinek házát tömör alumíniumból alakítják ki, hogy merevebb és rezonanciáktól mentes szerkezetet alkosson. A súlya több mint 1kg és kivételesen robosztus kialakítású. Ezen felül az elcsatoló szerkezetek és az akusztikailag láthatatlan előlapi rács is a 800 Diamond sorozattól származik. Ez a kialakítás azt is lehetővé teszi, hogy a ház tömegét a magassugárzó hűtésként használjuk.

Continuum membrán

A Continuum membránú középsugárzókat elsőként a 800 Diamond sorozatnál láthattuk A Continuum membrán kialakítása az optimalizált és szabályozott rugalmasság elvén alapul. Ez segít elkerülni azt a hirtelen átmenetet, mikor a dugattyú-szerű mozgás rezonanciákra bomlik fel.  Ez a hirtelen átmenet a hagyományos meghajtó egységeknél jelentősen hátráltatja a nyitottságot és semlegességet.  A Continuum szőtt kompozit anyagból készül és erőteljesen szabályozott „felbomlást” biztosít, melynek az eredménye transzparensebb és részletgazdagabb középfrekvenciás hangzás.


 

Tesztek:

The Absolute Sound magazin

Műszaki adatok

Leírás 2 utas bass reflex rendszerű
Technikai jellemzők Carbon Dome™  magassugárzó tömör, a doboz
  tetejére kiültetett magassugárzó házzal.
  Continuum™ kónuszú mély/középsugárzó
  Flowport™
Meghajtó egységek 1x ø25mm elcsatolt Carbon Dome magas
  1x ø165mm Continuum kónuszú 
  mély/ középsugárzó
Frekvencia tartomány 45Hz és 33kHz (- 6dB)
Frekvencia válasz 50Hz - 28kHz ±3dB
Érzékenység 88dB spl (2.83 V, 1 m)
Harmonikus torzítás 2. és 3. harmonikusok (90dB, 1m)
  <1% 100Hz - 22kHz
  <0.5% 150Hz - 20kHz
Névleges impedancia 8 Ω (minimum 3.7Ω)
Ajánlott erősítő teljesítmény 30W - 120W 8Ω-on, nem túlvezérelve
Javasolt max. kábel imp. 0.1Ω
Méretek                   
Magasság: 340mm csak a kabinet
  407 magassugárzóval együtt
Szélesség: 200mm
Mélység: 285mm csak a kabinet
  301mm előlappal és csatlakozókkal
Súly 9.3kg
Színek                            Kabinet : Datuk Gloss      
Előlap: Fekete

Youtube videók

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!