Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Bowers & Wilkins 702 S2 Signature álló hangfal

899.000 Ft/db
Menny.:db
Legkisebb rendelhető mennyiség: 2!
Gyártó: Bowers & Wilkins

Átgondolt frissítés és pazarul kivitelezett hangsugárzó kabinet. A Bowers & Wilkins 702 S2 Signature álló hangfal méltón tükrözi a cég tervezési és gyártási folyamatainak csúcsát. Módosított keresztváltó - Mundorf által kezelt bypass kondenzátorokkal - exkluzív Datuk ébenfa furnér, 9 rétegű lakkozás különbözeti meg a hagyományos 700 S2 sorozat modelljeitől. 

Bass reflex rendszerű 3 utas kivitel, 150 mm-es szőtt Continuum™ FST középsugárzóval, 3x 165 mm-es Aerofoil™ profilú mélysugárzóval és 25mm-es, a kabinet tetejére kiültetett, elcsatolt, karbon dóm magassugárzóval.

Nem értékelt
Várható szállítás: 2021. május 19.
Szállítási díj: Ingyenes

Leírás és Paraméterek

702 S2 Signature

Az új 705 Signature és 702 Signature modellek ugyanazon filozófia mentén épülnek fel, mint az elődeik: ahogy a korábbi Signature modelleknél, itt is a gondos frissítés és pazarul kivitelezett hangsugárzók tükrözik a Bowers & Wilkins tervezési és gyártási folyamatok csúcsát. A keresztváltó alapos és gondos megújításával javítottak az akusztikai teljesítményen, valamint a fényűző doboz kialakítására is különleges figyelmet fordítottak.   

A 2017-ben indult elegáns Bowers & Wilkins 700-as sorozat már számos olyan technológiát is alkalmazott, melyet elsőként a high-end 800-as szériában láthattunk, mint például a tömör, a hangsugárzó tetejére kiültetett magassugárzó házat, a Continuum kónuszú hangszórókat és az Aerofoil mélyhangszórókat. Ezek kombinációját a 700-as sorozat újításai egészítették ki, mint a Carbon Dome magassugárzók és a gondosan optimalizált, merev dobozkialakítás. Az eredmény pedig épp olyan jól szól, amilyen jól néz ki.

Mint az eddigi Signature termékeknél, az új 705 és 702 Signature modellek esetén is további fejlesztésekkel és alkatrészekkel újították meg a keresztváltót.

Mindkét modellnél különlegesen kezelt és megújult Mundorf bypass kondenzátorok és nagyobb hűtőbordák kerültek beépítésre, a 702 esetében pedig a mélyszekció kondenzátora újult meg. Mindkét modell számára hatalmas előnyt jelent a hangsugárzó tetejére kiültetett magassugárzó technológia, mely a már eddig is lenyűgöző felbontást, nyitottságot és térbeli leképzést, még inkább tovább finomítja, és magával ragadóvá teszi a hangzást.

Megújult burkolat

A megszokott Signature gyakorlatnak megfelelően a 705 és 702 Signature egy különleges fényes Datuk ében furnér bevonatot kapott, csodálatos mintázattal. Ez az egyedileg készített burkolat ötvözi az egzotikus, valódi fa furnérokat és a fenntartható forrásból származó környezetvédelmi előnyöket, ebben az esetben egy olasz gyártónak a fa specialista Alpi-nak köszönhetően.

Minden pár hangsugárzó egyedi, nincs két modell hasonló mintázattal és erezettel. Az Alpi gondos kivitelezéséhez a Bowers & Wilkins kilenc réteg felületi bevonatot használ- beleértve az alapozót, az alapréteget és a lakkot, hogy mély és ragyogó megjelenést hozzon létre. A további kihangsúlyozás és kiemelés érdekében mindkét Signature modell hangsugárzói fényes fém díszítőgyűrűkkel rendelkeznek, a mély/közép és a középsugárzók körül, valamint fényes ezüstszínű ráccsal a magassugárzónál. Végezetül mindkét modell hátulján egy Signature azonosító tábla található, így alakítva a hangsugárzókat egy valódi és egyedi műremekké.

Carbon Dome magassugárzó

Mindkét 700-as Signature modell a Bowers & Wilkins magassugárzó Carbon Dome magassugárzó technológiát használja. Ez a technológia a 600-as sorozatnál alkalmazott alumínium, dupla dóm és a 800-as sorozat gyémánt dómja közötti rést tölti ki. A Carbon Dome két részből áll. A külső része egy 30 mikron vastag alumínium dóm, mely PVD (Physical Vapour Deposition) eljárással felhordott karbon réteggel van megerősítve. A második rész egy 300 mikron vastag karbon gyűrű, melynek alakja illeszkedik a fő dómhoz. Ezt a dóm belső felületére ragasztják. Az eredmény különlegesen merev és a torzításoknak ellenálló szerkezet felesleges tömeg nélkül, melynek az első rezonanciafrekvenciája 47kHz.

Tömör magassugárzó ház

Mint minden eddigi Signature terméknél a 705 Signature és a 702 Signature modelleknél is a hangsugárzó tetejére kerültek a magassugárzók, melyeket ebben az esetben a tömör magassugárzó ház technológiával egészítettük ki. Ezt az elvet teljes egészében a 800 Diamond sorozattól vettük és természetesen és itt is ugyanolyan előnyökkel jár a használata. Az üreges, cinkből készült házzal szemben a már ismert 700 sorozat és az új Signature modelljeinek házát tömör alumíniumból alakítják ki, hogy merevebb és rezonanciáktól mentes szerkezetet alkosson. A súlya több mint 1kg és kivételesen robosztus kialakítású. Ezen felül az elcsatoló szerkezetek és az akusztikailag láthatatlan előlapi rács is a 800 Diamond sorozattól származik. Ez a kialakítás azt is lehetővé teszi, hogy a ház tömegét a magassugárzó hűtésként használjuk.


Continuum membrán

A Continuum membránú középsugárzókat elsőként a 800 Diamond sorozatnál láthattuk A Continuum membrán kialakítása az optimalizált és szabályozott rugalmasság elvén alapul. Ez segít elkerülni azt a hirtelen átmenetet, mikor a dugattyú-szerű mozgás rezonanciákra bomlik fel.  Ez a hirtelen átmenet a hagyományos meghajtó egységeknél jelentősen hátráltatja a nyitottságot és semlegességet.  A Continuum szőtt kompozit anyagból készül és erőteljesen szabályozott „felbomlást” biztosít, melynek az eredménye transzparensebb és részletgazdagabb középfrekvenciás hangzás.


Középsugárzó kosár

A 702 Signature modellben dedikált FST középsugárzó található, mely FEA (végeselemes analízis) optimalizált alumínium öntvénykosarat kapott. Ezt a mely merev optimalizált formát egészíti ki a kosár elején lévő hangolt csillapítás. Ez minden a szerkezetben megmaradt káros rezonanciát csillapít és tisztább középfrekvenciás hangzást biztosít.

Középsugárzó elcsatolás


Az elcsatolt középsugárzó kialakítás a 800-as Diamond sorozatnál használt megoldás egyszerűbb változata, mely jelentős minőségbeli javulást eredményez a középfrekvenciák térleképzésében.

Aerofoil profilú mélysugárzó

A 800-as sorozatban már megismert Aerofoil membrán egy újabb változata került beépítésre a 702 Signature modellbe. Ez egy szendvics kialakítású szerkezet, melynek két külső rétege közé EPS (Expanded Polystyrene) került. A végeredmény pedig drámai javulás a mélyhangzás tekintetében.

Műszaki adatok

Leírás 3 utas Bass reflex rendszerű
Technikai jellemzők Carbon Dome™ magassugárzó tömör, a doboz
  tetejére kiültetett magassugárzó házzal.
  Szőtt Continuum™ kónuszú FST™ középsugárzó
  Elcsatolt középsugárzó
  Aerofoil™ profilú mélysugárzók
  Flowport™
Meghajtó egységek 1x ø25mm elcsatolt karbon dóm magas
  1x ø150mm Continuum kónuszú FST közép
  3x ø165mm Aerofoil kónuszú mély
Frekvencia tartomány  28Hz és 33kHz (- 6dB)
Frekvencia válasz 45Hz - 28kHz ±3dB
Érzékenység 90dB spl (2.83V, 1m)
Harmonikus torzítás 2. és 3. harmonikusok (90dB, 1m)
  <1% 86Hz - 28kHz
  <0.5% 110Hz - 20kHz
Névleges impedancia 8Ω (minimum 3.1Ω) 
Ajánlott erősítő teljesítmény 30W - 300W 8Ω-on, nem túlvezérelve
Méretek                   
Magasság: 994mm csak a kabinet
  1087mm magassugárzóval és talppal
  de tüskék nélkül
Szélesség: 200mm csak a kabinet
  366mm  talppal együtt
Mélység: 337mm kabinet
  364mm előlappal és csatlakozóval 
  414mm talppal együtt
Súly 29.5kg

Színek                             Kabinet :

Datuk Gloss                              
Előlap: Fekete

Youtube videók

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!