Lap tetejére

Formation vezeték nélküli technológia

A Formation vezeték nélküli technológiának számos olyan technikai eleme van, melyeknek köszönhetően egyedülállóan magas színvonalú szolgáltatás és hangzás érhető el. Ezzel a rövid ismertetővel bepillantást nyerhetünk abba, hogy miképp is biztosítja a Formation széria, osztályának legjobb minőségét.

Mindenekelőtt a hardvert, az RF (rádiófrekvenciás) és a Wi-Fi architektúrákat teljesen az alapoktól tervezték meg, majd ennek megfelelően a következő szempontok alapján alakították ki:
1) a 24 bit / 96 kHz-es audió adatok szállítása, 2) három Wi-Fi rádióegység, hat dedikált és izolált funkciójú antennák az alábbiak szerint:

• Egy dedikált rádióegység az otthoni vezeték nélküli hozzáférési ponthoz való csatlakozáshoz

• Egy másik dedikált egység a helyiségen belüli, termékek közötti páratlan, 1 mikroszekundumos (1 µs) szinkronizálás elérése érdekében

• Végül pedig a több helységes / teljes otthoni audióhoz szánt rádióegység, 1 milliszekundum (1 ms) szinkronizálási késleltetéssel a helységek között.

A modul DFS (Dynamic Frequency Selection - dinamikus frekvencia kiválasztás) képes, ezért olyan 5 GHz-es tartományban tud működni, melyet általában védelmi / radar kommunikációhoz (pld. repülésvezérlés, katonaság) használnak. Ennek köszönhetően az 5GHz-es csatornák széles skálája elérhetővé válik, melyek szinte mindig zavarmentesek, mert csak néhány fogyasztói termék működik ebben a tartományban. A Formation termékek meghatározott időközönként ellenőrzik az adott csatorna elérhetőségét és az interferenciát, majd ennek megfelelően választják ki az optimális WiFi konfigurációt a telepített termékek között, mindezt a végfelhasználó beavatkozása nélkül.

A vezeték nélküli hardver és szoftver szempontjából minden Formation termék ugyanazon az elektronikai és szoftvermodulon alapul. Ez nemcsak a bővíthető termékplatform alapvető jellemzője, hanem egyedülálló előnyt jelent számos más versenytársakkal szemben, akik támogatják a nagy felbontású audiót.

Ezen felül, a Formation modellek nem támaszkodnak otthoni hozzáférési pontra az egymás közti jelátvitelhez. Tegyük fel például, hogy az otthona három szobájában telepítette a Formation termékeket; egy Formation Bar és egy Formation Bass a nappaliban, egy pár Formation Duo az irodában és egy Formation Wedge a konyhában.

Amikor elkezdi hallgatni a Spotify-t a konyhában a Formation Wedge modellen, a Spotify a felhőjéből sztereó adatfolyamot küld a hozzáférési ponton keresztül a Formation Wedge-re.

Amikor hozzáadja a nappalit és az irodát is a lejátszáshoz, a Formation mobil alkalmazáson keresztül, vagy bármelyik modell Form gombjának megnyomásával, ahelyett, hogy a sztereó adatfolyamot a Formation Wedge visszaküldené a hozzáférési ponthoz, majd az a többi zónához, a Formation Mesh hálózatot használjuk fel az audió jel szállításához, mely nem jár további sávszélesség használatával az otthoni hálózaton. Másképpen fogalmazva, az otthoni hálózatot csak egyetlen adatfolyam szállítása terheli, függetlenül attól, hogy hány Formation zónát használ az otthoni hálózatban.