Lap tetejére

Bowers & Wilkins PX

A Bowers & Wilkins bemutatja a PX- et, a márka első aktív zajszűrős, vezeték nélküli fejhallgatóját.

Ez a legújabb generációs fejhallgató a kategória legjobb hangjának, a forradalmian új felhasználói élménynek és aptX HD Bluetooth streamelésnek a kombinációja.

London, UK: A kiváló minőségű audió termékeiről híres angol gyártó a Bowers & Wilkins, bemutatja a PX- et a cég első aktív zajszűrős, vezeték nélküli fejhallgatóját. A PX képes intelligens módon reagálni használójának viselkedésére, továbbá a lehető legjobb hangminőséget biztosítja a zökkenőmentes, intuitív hallgatási élmény érdekében.

A PX híven tükrözi a Bowers & Wilkins kompromisszummentes akusztikai megközelítését, mely alapján a fejhallgató minden eleme a hangminőség érdekében lett optimalizálva.

A PX, a referencia P9 Signature fejhallgató mintájára fejlesztett hangszóró egységeket kapott, melyek a még közvetlenebb hangzás érdekében szögben döntöttek.

Az elmés felfüggesztési rendszernek köszönhetően, a PX olyan precizitásra képes, mely az akár 30kHz-es magas frekvenciák eléréséhez, valamint a dinamikus mélyhangok megszólaltatásához is szükséges. Az innovatív elhelyezésének köszönhetően a 40 mm átmérőjű szélessávú meghajtó természetesebb hallgatási élményt és jóval fejlettebb sztereó hangzást biztosít.

Az aktív zajszűrés funkció úgy lett kialakítva, hogy optimális izolációt nyújtson, a zene „széttördelése” nélkül – ez több ezer órai fejlesztés és teszt eredménye. A fejhallgató a legújabb aptX HD Bluetooth technológiát használja, mely akár a 24bit / 48kHz felbontást is támogatja. Ezen felül az USB csatlakozáson is teljes digitális audió feldolgozást nyújt. A hallgatási élmény javításának érdekében, a bejövő jeleket 768kHz-es mintavételi frekvenciára konvertálja fel, így őrizve meg lehető legjobb minőséget.

A páratlan teljesítmény mellett a PX talán legjelentősebb része a felhasználói élmény. A PX a Bowers & Wilkins első, intelligens fejhallgatója, beépített érzékelőkkel, melyek a hallgató számára lehetővé teszik, hogy a zenét teljesen intuitív módon élje át.

A PX intelligens módon reagál a természetes felhasználói viselkedésre. Vegye fel, mire a fejhallgató azonnal bekapcsol és automatikusan folytatja a zene lejátszását. Tegye le és a PX készenléti módba tér vissza. A beszélgetéshez emelje fel a fülpárnát vagy tegye a nyakába, ekkor a PX szünetelteti a zenét, majd amikor Ön készen áll rá, folytatja a lejátszást. A kategóriájának legjobb akkumulátorával 22 órányi lejátszást biztosít vezeték nélkül vagy 33 órát vezetékes kapcsolattal, aktív zajcsökkentés üzemmóddal kiegészítve.

Alexander Van Der Heijden, a Bowers & Wilkins fejhallgató részlegének vezetője szerint: „ A Bowers & Wilkins-nél mindig hittük, hogy az akusztikus technológia feladata az, hogy félreálljon az útból, és a zenét helyezze a középpontba.  A PX ezt az elvet a következő szintre emeli. Nem csupán a legjobb zajszűrős fejhallgatót hoztuk létre, amit valaha is hallott, hanem egy olyan fejhallgatót, mely úgy lett megtervezve és annyira alkalmazkodó, hogy még azt is elfelejti, hogy egyáltalán viseli.”

A környezethez illeszkedő optimális hallgatási élmény érdekében a PX három adaptív zajszűrési módot kínál, mely a felhasználó által, egy egyedi applikációban választható ki. A ’City’ mód éppen annyi közlekedési zajt enged át, hogy Ön biztonságosan átkelhessen az úton. Az ’Iroda’ mód átengedi a beszédhangokat, hogy meghallja, ha a kollégái beszélnek Önhöz.  A ’Flight’ mód pedig masszívan elnyomja a környezeti motorzajt. Az applikációval lehetővé válik a firmware frissítés is.   

A PX egyedi applikációjának köszönhetően lehetővé teszi a jövőbeli frissítéseket is, hogy még jobb felhasználói élményben lehessen része.

A Bowers & Wilkins hagyományát tiszteletben tartva a PX csak kiváló minőségű anyagok felhasználásával készült. Az elsőrangú kényelemért és a lehető legjobb akusztikus illeszkedésért a fejhallgató ergonomikusan kialakított, elliptikus fülpárnákkal, valamint puha bőr fejpánt és robusztus ballisztikus nylon külső borítással rendelkezik. A PX elérhető Space Grey és Soft Gold mart alumínium kivitelben.

 

A PX Október 3.-tól elérhető Space Grey és Soft Gold színváltozatokban, 119.000 forintos áron.

Technikai jellemzők:

Bluetooth 4.1, aptX HD-vel
Digitális hibrid zajszűrés
Intelligens érzékelés Auto Play / Pause / On / Off funkciókhoz
Puha bőrborítású, levehető memóriahabos fülpárnák
Alkalmazás a környezeti irányításhoz
Intelligens energiafelhasználás
Összehajtható kialakítás
 

Bemenetek: USB-C (audió, akkutöltés és firmware frissítés) 3.5mm sztereó jack
2x mikrofon CVC2 algoritmus támogatással
Meghajtó egységek: 40mm ø szélessávú hangszóró
Frekvencia tartomány: 10Hz - 20kHz
Impedancia: 22Ω (passzív)
Torzítás (THD): <0.3% (1KHz/10mW)
Érzékenység: 111dB/V, 1kHz-nél

Max. bemeneti teljesítmény: 1V
Nettó súly: 335g
Akku élettartam: 22 óra
Akár 22 óra Bluetooth és aktív zajszűrés (ANC) engedélyezve
Akár 29 óra csak Bluetooth
Akár 33 óra  vezetékkel és ANC engedélyezve
Akár 50 óra csak vezetékkel
Tartozékok: 1.2m sztenderd audió vezeték (TRS 3-pólusú sztereó), Hordtáska, USB-A – USB-C vezeték.