Lap tetejére

Örömmel mutatjuk be az új 700-as sorozatot!

 

Stúdió hangzás otthonra

 

 

A klasszikus dizájn és az új technológia találkozása az új 700-as sorozatban.

 

 

Az új 700-as sorozat  az eddigi CM szériát váltja le. Annak alapjaira építkezik, kiegészítve a 800 Diamond sorozat megoldásaival, továbbá új és egyedi akusztikai újításokkal, hogy az osztályának legjobb teljesítményét biztosítsaA számos  hangsugárzóból álló új Bowers & Wilkins 700-as sorozat kivételes teljesítményt nyújt. A sorozatban olyan technológiákat is láthatunk, melyeket először a high-end 800 Diamond sorozatban ismerhettünk meg és mely szériát a világ legjobb hangsugárzói között tartanak számon. Ezen felül számos akusztikai technológiát itt találhatunk meg először.  

 

A 800 Diamond sorozattól kölcsönzött egyik újítás a forradalmi Continuum középsugárzó egység, mely a  Bowers & Wilkins által valaha is használt legtisztább és legtranszparensebb hangzást biztosító membrán. Olyan részleteket fed fel a zenéből, melyekre a hagyományos középsugárzók képtelenek és most a sorozat minden tagjában megtalálható.

 

 

Ezen felül az új 700-as sorozat jellemzője az Aerofoil profilú mélysugárzó és a két kiültetett magassugárzóval ellátott modellnél, a tömör magassugárzó ház. Mindkét megoldást a 800 Diamond sorozatnál láthattuk először.

 

 

 

Az egyik új és legfontosabb technológia a karbon merevítésű magassugárzó. Ez az új kialakítás, kellemesebb, tisztább magasfrekvenciákat biztosít, ugyanakkor a hallható sávszélesség is jóval az előző alumínium dupla dóm magassugárzók felett helyezkedik el. Ez a legjobb "nem gyémánt" magassugárzó melyet a Bowers & Wilkins valaha is készített.

 

 

Ezen technológiák kombinációja, számtalan hangolással eltöltött órával kiegészítve - az iparág legjobb mérnökeivel - olyan hihetetlen hangú hangsugárzó családot alkot, melyet hallani kell.

 

Az új 700-as sorozat nyolc tagból áll, melyből kettő a kiültetett magassugárzó technológiát alkalmazza. Három álló ,három monitor ,két center sugárzó és egy mélysugárzó alkotja a sorozatot

Egy új mélysugárzót is megjelentettünk. A DB sorozat negyedik modellje, a DB4S egy hangszórós kialakítású, de a hangszóróban, erősítőben és előerősítő szekcióban megegyezik a dupla hangszóróval ellátott DB2D modellel, csupán a hangszórók száméban van eltérés. Jellemzői: 10 inch átmérőjű, előre sugárzó szénszálas Aerofoil mélyhangszóró, 1000 wattos erősítő és egy digitális előerősítő rész, dinamikus és szoba ekvalizáció, továbbá applikáció vezérlés. A DB4S ugyanolyan színekben kapható, mint az új 700-as sorozat.

 

A technológia

 

Carbon Dome magassugárzó

Az új 700-as sorozat egy teljes egészében megújult Bowers & Wilkins magassugárzó technológiát mutat be: A Carbon Dome-ot. A Carbon Dome a 600-as sorozatnál alkalmazott alumínium, dupla dóm és a 800-as sorozat gyémánt dómja közötti rést tölti ki. A Carbon Dome két részből áll. A külső része egy 30 mikron vastag alumínium dóm, mely PVD (Physical Vapour Deposition) eljárással felhordott karbon réteggel van megerősítve. A második rész egy 300 mikron vastag karbon gyűrű, melynek profilja illeszkedik a fő dómhoz. Ezt a dóm belsejéhez ragasztják. Az eredmény különlegesen merev és a torzításoknak ellenálló szerkezet felesleges tömeg nélkül, melynek az első rezonanciafrekvenciája 47kHz.

 

 

Tömör magassugárzó ház

A 705 és a 702 modelleknél adoptáltuk a tömör magassugárzó ház technológiát a kiültetett magassugárzóhoz. Ezt a technológiát teljes egészében a 800 Diamond sorozattól vettük és természetesen és itt is ugyanolyan előnyökkel jár a használata. Az üreges, cinkből készült házzal szemben a 705 S2 és a 702 S2 magassugárzóinak házát tömör alumíniumból alakítják ki, hogy merevebb és rezonanciáktól mentes szerkezetet alkosson. A súlya több, mint 1kg és kivételesen masszív. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy a ház tömegét hűtésként is felhasználjuk. Ezen felül az elcsatoló szerkezetek és az akusztikailag láthatatlan előlapi rács is a 800 Diamond sorozattól származik.

Continuum membrán
A 700-as sorozat minden modellje, az először a 800 Diamond sorozatnál látott Continuum hangszórót alkalmazza. A Continuum membrán kialakítása az optimalizált és szabályozott rugalmasság koncepcióján alapul. Ez segít elkerülni azt a hirtelen átmenetet, mikor a dugattyú szerű mozgás rezonanciákra bomlik fel.  Ez a hirtelen átmenet a hagyományos meghajtó egységeknél drasztikusan hátráltatja a nyitottságot és semlegességet.  A Continuum jobb hangzást tesz lehetővé, és hasonlóképp viselkedik, mint a kevlár membránok. A kevlárhoz hasonlatosan ez a membrán is szőtt kompozit anyagból készül és erőteljesen szabályozott „felbomlást” biztosít, melynek az eredménye lágyabb és részletgazdagabb középfrekvenciás hangzás.

Középsugárzó kosár

Az új 700-as sorozatban három álló hangsugárzó található, melyben dedikált középsugárzó található. Ezek a középsugárzók új, Finite Element Analisysis (végeselemes analízis) optimalizált alumínium öntvénykosarat alkalmaznak, melyek merevebbek mint a cink ötvözetű kosarak és az előd CM sorozatban voltak megtalálhatóak. Ezt az optimalizált formát kiegészíti a kosár elején lévő hangolt csillapítás. Ez csillapít minden a struktúrában megmaradt rezonanciát és az eredmény tisztább és csendesebb középfrekvenciás hangzás.

Középsugárzó elcsatolás
Egy új középsugárzó elcsatolási kialakítást fejlesztettünk ki, mely azt a dizájnt egyszerűsíti le, melyet a 800-as sorozatnál alkalmaztunk. Ez a CM10 S2-nél alkalmazott menetes rudat váltja le. Az egyszerűbb kialakítás jobban teljesít, mint a régi rendszer és ennek köszönhetően immár minden állódobozhoz elcsatolt középsugárzó elcsatolást tudtunk beépíteni. Az eredmény pedig jelentős hangminőségbeli javulás a középfrekvenciák terességében.

 

Új Aerofoil membrán

Kifejlesztettünk a 800 Diamond sorozathoz Aerofoil membránhoz hasonló, de jóval költséghatékonyabb mélysugárzó kialakítást. Itt papír került felhasználásra, a karbon rétegek helyett. A szendvicset kitöltő réteg EPS (Expanded Polystyrene)- ből készült és nem szintaktikus hab, mint a 800-as és a DB sorozatnál. Az eredmény pedig drámai javulás a mélyhangzás tekintetében, az előd CM S2 sorozathoz képest.

 

A sorozat

 

702 S2
619 000Ft/db

Álló hangsugárzó

3 utas reflex doboz

A kabinet tetejére kiültetett magassugárzó

3 x 165mm Aerofoil profilú mélysugárzó

1 x 150mm elcsatolt, Continuum FST középsugárzó

1 x 25mm Carbon Dome magassugárzó tömör, a doboz tetejére kiültetett magassugárzó házzal.

 

705 S2
339 000Ft/db

Állványra helyezhető

2 utas reflex doboz

A kabinet tetejére kiültetett magassugárzó

1 x 165mm Continuum mély/középsugárzó

1 x 25mm Carbon Dome magassugárzó, tömör, a doboz tetejére kiültetett magassugárzó házzal.

 

 

 

703 S2
459 000Ft/db

Álló hangsugárzó

3 utas reflex doboz

2 x 165mm Aerofoil profilú mélysugárzó

1 x 150mm elcsatolt, Continuum FST középsugárzó

1 x 25mm Carbon Dome magassugárzó

 

704 S2
339 000Ft/db

Álló hangsugárzó

3 utas reflex doboz

2 x 130mm Aerofoil profilú mélysugárzó

1 x 130mm elcsatolt, Continuum FST középsugárzó

1 x 25mm Carbon Dome magassugárzó

 

706 S2
214 000Ft/db

Állványra helyezhető

2 utas reflex doboz

1 x 165mm Continuum mély/középsugárzó

1 x 25mm Carbon Dome magassugárzó


 

707 S2
149 000Ft/db

Állványra helyezhető

2 utas reflex doboz

1 x 130mm Continuum mély/középsugárzó

1 x 25mm Carbon Dome magassugárzó

 

HTM72 S2
229 000Ft/db

2 utas reflex doboz

2 x 130mm Continuum mély/középsugárzó

1 x 25mm Carbon Dome magassugárzó

 

HTM71 S2
349 000Ft/db

3 utas reflex doboz

2 x 165mm Aerofoil profilú mélysugárzó

1 x 100mm elcsatolt, Continuum FST középsugárzó

1 x 25mm Carbon Dome magassugárzó

FS-700 S2
69 000Ft/db

A hangsugárzó állvány a 707 S2, 706 S2 és 705 S2 modellekhez , fekete és ezüst színekben elérhető.

 

DB4S

0/db

10 inch átmérőjű előre sugárzó meghajtó egység

Szénszálas Aerofoil membrán

1000w Hypex erősítő

DB-D digitális előerősítő technológia, továbbá App vezérlés