Lap tetejére

A Rotel bemutatja a 14-es sorozatot. Kiváló minőségű zenei rendszerek a modern felhasználóknak.

 

A 14-es sorozat megvalósítja mindazt amiért a Rotel híres: lenyűgöző audió teljesítmény, elegáns formatervezés, valamint kedvező érték.

A Rotel több mint fél évszázad alatt számos tesztgyőztes hi-fi komponenst készített, melyek új szintre emelték a hangminőséget, gyakran az osztályuk szintjét is meghaladva. A 14-es sorozat a Rotel világhírű Balanced Design Concept tervezési elvének legjavát nyújtja. A lenyűgöző hangminőséghez, karcsú ipari formaterv és kivételes ár párosul.

A hat új modell 2016 Októberétől lesz kapható. A sorozat három integrált erősítőből - A14, A12, A10, a CD14 CD lejátszóból és két tunerből - T14, T11 áll.

Rob Sinclair a Rotel sales és marketing igazgatója szerint, “A sztereózás manapság a reneszánszát éli, különösen a fiatalok körében. Ezek az új Rotel komponensek mindent tartalmaznak amire manapság szükség lehet – USB lejátszást PC-ről, iOS, Bluetooth és lemezjátszó csatalakozási lehetőségekkel. Azonban a legfontosabb, hogy az új termékek nemcsak gyönyörűek, hanem fantasztikusan is szólnak!"

 

A14
A sorozat legnagyobb teljesítményével és a legtöbb szolgáltatással a zászlóshajó A14 rendelkezik. Az A14 8 Ohmon 80W teljesítményre képes, mindkét csatornát meghajtva. A műszaki adatok azonban önmagukban nem tükrözik a valós használatot. Az A14 masszív, a Rotel által készített toroid transzformátora, a kiváló minőségű slit-foil kondenzátorokkal kiegészítve képes elegendő teljesítménnyel ellátni, még a nehezen hajtható hangsugárzókat is. Ez egy hihetetlenül sokoldalú komponens, a hagyományos analóg források mellett, digitális eszközök is csatlakoztathatóak, a beépített AKM 32 bit/768kHz konverternek köszönhetően. De a legnagyobb erőssége az a képessége, hogy úgy képes megszólaltatni a zenét, ahogy azt az előadó valójában elképzelte. Rob Sinclair szerint: “Az A14 egy igazi high-end audió komponens, a minőséget és a megépítettséget is tekintve. Könnyedén meghajt nagyméretű hangsugárzókat is, mindezt olyan finomsággal, amely ritka ebben az árkategóriában"

Jellemzők:
- 80 watt csatornánként
- Bluetooth aptX
- iOS / Android applikáció
- AKM 32 bit / 768 kHz DAC
- PC-USB, DSD támogatással
- Bejövő jel általi bekapcsolás
- Bemenetek:
  ANALÓG Aux (2), CD, Tuner, Phono (MM)
  DIGITÁLIS Koaxiális (2), Optikai (2), PC-USB, DSD támogatással (32 bit/384kHz),
                    Apple iOS USB, Bluetooth aptX

 

A12
Az A12 integrált erősítő ugyanolyan letisztult vonalakkal és intuitív kezelhetőséggel rendelkezik, mint az A14, azonban csatornánként 60W teljesítményű, 8 Ohmos terhelésnél. A kiváló hangminőség eléréséhez az első lépés a jó tápegység megalkotása. Ez az erősítő szíve és az a terület, ahol jelentős időt töltöttek a Rotel mérnökei. A Rotel saját készítésű, precíz transzformátorainak alapanyagai csak megbízható beszállítóktól származnak. Az eredmény, pedig egy robosztus tápegység, mely nem fullad le a dinamikus zenei csúcsoknál és a nehezen hajtható hangsugárzóknál sem.

60 watt csatornánként
Bluetooth
iOS / Android applikáció *
Wolfson DAC
PC-USB 24 bit / 192 kHz
4 soros grafikus kijelző
Bemenetek:     
ANALÓG Aux (2), CD, Tuner, Phono (MM)        
DIGITÁLIS Koaxiális (2), Optikai (2), PC-USB (24 bit/192kHz), Apple iOS USB, Bluetooth
* Használatához a T14 modell szükséges

 

 

A10
Ha az első lépéseit teszi egy igazi hi-fi rendszer felé vagy kisméretű, de kiváló minőségű rendszert keres, akkor tökéletes választás az A10 integrált erősítő. Az A10 a lehető legjobb teljesítményt tudja nyújtani az árához mérten.  A formaterv mentes azoktól a jellemzőktől, amelyek növelik az árat és elvonhatják a figyelmet a zenétől. Az erősítőt egyszerű kezelni és élmény hallgatni. Az A10 számos bemenettel rendelkezik, beleértve az analóg média bemenetet (3,5mm- es jack) iOS eszközökhöz vagy más médialejátszókhoz, CD bemenetet, MM lemezjátszó bemenetet a kedvenc LP felvételeihez, tuner bemenetet a kedvenc rádióállomásaihoz, ezen felül két Aux bemenetet a további analóg forrásaihoz.

40 watt csatornánként
Nagy áramerősségű tápegység
Precíziós analóg hangerőszabályzó
3.5mm-es analóg média bemenet
Csillagpontos, alacsony zajú kialakítás
Bemenetek:     
ANALÓG Aux (2), CD, Tuner, Phono (MM), Tape                      

 

 

T14 FM / DAB+ / PLAY-FI STREAMING TUNER

A T14 képes fogadni a klasszikus analóg FM adásokat, a Digital Audio
Broadcasting (DAB+) állomásokat ugyanúgy, ahogy a közkedvelt internetes streaming tartalmakat is.
Az internetes streamelést a DTS Play-Fi® saját streaming technológiája végzi, mely veszteségmentes audió jelátvitelt tesz lehetővé több szobás, több zónás és több felhasználós opciókkal is. A beépített Wolfson DAC támogatja 24bit/192kHz-es felbontást is, és ennek köszönhetően jobb hangzás érhető el több rádiós szolgáltatás esetén. A Rotel mérnökei különös figyelmet fordítottak a rádióvevő részre , melyeket alacsony zajú erősítőkből és gondosan válogatott áramköri elemekből építettek fel a lehető legjobb vétel és jel/zaj arány érdekében.

Ez sok lehetőség, de a Rotel T14-es rádiójával nagyon egyszerűen tud választani közöttük. Az elmenthető 30 FM és DAB+ állomás gyors hozzáférést biztosít a kedvenc zenei adóihoz. A T14 Közel végtelen számú zenei forrást támogat a DTS Play-Fi,  iOS és Android applikáció használatával, beleértve a Spotify, Pandora, Tidal, Rhapsody, Amazon Music, Deezer stb. szolgáltatásokat is.
A rádiózás még sosem volt ennyire változatos és jó minőségű*

Play-Fi technológia és vezeték nélküli audió streaming
Beépített kétsávos Wi-Fi
TI 32 bit / 384 kHz DAC
Független digitális és analóg tápegységek
iOS / Android applikáció
Koaxiális digitális és analóg kimenetek

 

 

T11 FM/DAB+ TUNER
A Rotel már az 1960-as évek óta gyárt minőségi tunereket. Ennek a hosszú időszaknak a legújabb tagja a T11 FM / DAB+ rádió. Könnyű hozzáférést biztosít mind a klasszikus analóg FM állomásokhoz és az újabb DAB+ (Digital Audio Broadcasting) adókhoz is. Ahogy a T14- nél, a T11 esetében is könnyedén tárolható és előhívható 30 FM és 30 DAB+ állomás. Egy további hasznos tulajdonsága a rádiónak és az összes 14-es sorozatú készüléknek, a kijelző és a főkapcsoló fényerejének szabályozása, így biztosítva megfelelő illeszkedést a környezetéhez. 

30 x FM / 30 x DAB+ eltárolható állomás
DAB+ dinamikatartomány szabályozás
RS232 vezérlés
4 soros grafikus kijelző
RDS kijelzés
Távvezérlő
* A sugárzás minőségének függvénye

 

CD14

1989- ben a Rotel kibővítette a digitális audió tudását az RCD-855 CD lejátszó piacra dobásával. A sajtó hatalmas sikerré nyilvánította a készüléket, az egyik kritikus szerint a Rotel ezzel a termékkel „ellopta az évszázadot”. A Rotel azóta is folyamatosan fejleszti a termékeit és nem néz vissza. A CD14 megalkotásánál az egyik alapkő a precízen megtervezett tápegység, hogy "hullámzás" mentes feszültséget biztosítson a különálló digitális és analóg áramkörök számára. Ugyanolyan letisztult külső megjelenéssel és egyszerű kezelhetőséggel rendelkezik, mint a 14-es sorozat többi tagja, ugyanakkor képes a legkisebb zenei részleteket is pontosan reprodukálni.

Precíziós CD mechanika
Wolfson 24 bit / 192 kHz digitális / analóg konverter
Független digitális / analóg tápegységek
iOS / Android applikáció*
Lemez metadata kijelzés
Koaxiális digitális és analóg kimenetek
* Használatához a T14 vagy A14 modell szükséges.

 

Ez hat komponens együtt  tökéletes megtestesítője a Rotel megfizethető audiofil kategóriájának. A 14-es sorozat ideális kombinációja a komoly teljesítménynek, a hihetetlenül jól megépítésnek és a lenyűgöző rugalmasságnak.

Ahogy Rob Sinclair mondta " A Rotel fáradhatatlan figyelme a részletek iránt egy kivételes hi-fi sorozatot eredményezett letisztult külső megjelenéssel és intuitív irányíthatósággal, minden forrás tekintetében. Akár klasszikus vinyl lemezt hallgat, akár nagyfelbontású digitális fájlokat streamel a telefonjáról a 14-es sorozat mindezt lenyűgöző részletességgel fogja megszólaltatni.