Lap tetejére

Mono

A kapcsolóüzemű technológia az alapja a tápegységnek és az audió áramköröknek is. A Classé által tervezett kapcsolóüzemű tápegység (SMPS) és  teljesítménytényező javító (PFC) áramkörök, több mint 90%-os hatékonysággal képesek dolgozni és akár több, mint 1kW tiszta teljesítménnyel tudják kiszolgálni az erősítő fokozatokat. Ezen erősítők alacsonyfrekvenciás dinamikája, kiterjesztése és vezérlése könnyedén elboldogul a nehezen meghajtható hangsugárzókat is. Ez nagy részben az erőteljes és kifinomult tápegység használatának köszönhető. A Sigma sorozat SMPS és PFC egységei kisimítják a falból jövő áramot, megóvván az éles feszültség 'tüskéktől' melyek a hagyományos tápegységeknél megjelenhetnek. Az ilyen éles és rövid terhelések a magas frekvenciás harmónikusokat hoznak létre a váltóáramú hálózatban. Azáltal, hogy nincs ilyen jellegű zavar, a Sigma sorozat erősítői lenyűgöző teljesítményt biztosítanak, miközben megmaradnak csendesnek még akkor is, ha a hálózatra előerősítő és más forráskomponens is csatlakozik.  

A Sigma MONO erősítő audió áramkörei valódi digitális felépítésűek, hogy a DSP-t kihasználva, megoldják az ún. 'holtsáv idő' problémáját. Ez a legnagyobb forrása a torzításnak, ami az egyébként jól megépített D osztályú erősítőknél jelentkezhet. A holtsáv idő, némileg hasonlít az A/B osztályú erősítők kapcsolására, mikor mind a plusz, mind a mínusz fél hullám kikapcsol. Ennek az értéknek lehetőleg a nullához kell közelednie. A Sigma erősítő kapcsolásánál kevesebb, mint három nanoszekundum ez az érték. Így az eleve alacsony torzítással rendelkező Sigma sorozat erősítői csupán minimális negatív visszacsatolást alkalmaznak, elősegítve az alacsony intermodulációs torzítást.   

A szabadalmaztatott meghajtó FET-ek biztosítják a gyors és precíz kapcsolású kapcsolását a kimeneti fokozatoknak, hozzájárulva az erősítők elenyészően alacsony holtsáv idejéhez, ezzel maximalizálva a hatékonyságot. A kritikus végfok szűrőket csak a 384kHz-es kapcsolási frekvencia kiszűrésére használják, ezáltal az erősítő semleges, kiterjesztett és nyitott felső közép és magas frekvenciás teljesítménye megmarad.

A Sigma MONO erősítőbe egy különleges átengedési mód is bekerült, mely lehetővé teszi, hogy  akár szimmetrikus, akár aszimmetrikus módon a beérkezett jelet továbbítsa egy további végerősítő (kettős erősítéshez) vagy aktív mélysugárzóhoz. Ennek az előnye az, hogy csupán egyetlen összekötő vezetéket kell az előerősítőből bekötni, a második elektronikához már csak a Sigma MONO végerősítőből megy a jel, így rövidebb távolságok szükségesek a "láncba fűzés" miatt.

A Sigma AMP2 és  AMP5, modellekkel összehasonlítva a Sigma MONO még nagyobb teljesítménnyel rendelkezik. Természetesen az analóg áramköri elemek, a passzív komponensek, a tápegység és a kimeneti szűrők is optimalizálva lettek a nagyobb teljesítményhez. Ezeknek a változtatásoknak a kombinációja teszi a Sigma MONO végerősítőt a már bemutatott AMP2 és AMP5 erősítőkhöz hasonlatosan igazi, referencia szintű erősítővé.   Frekvencia válasz 10Hz – 20kHz, -1dB, 4Ω- on
Kimeneti teljesítmény 350W 8Ω-on, 700W 4Ω- on
Harmonikus torzítás <0.012% @ 1kHz minden csatornán, 1/8 teljesítménynél 8Ω-on
Csúcs kimeneti feszültség 151V csúcstól csúcsig, 53.4V üresjáratban
  151V csúcstól csúcsig, 53.4V 8Ω-on
Bemeneti impedancia 100kΩ szimmetrikus/ 50kΩ aszimmetrikus
Feszültség erősítés 29 dB 
Bemeneti szint klippelésnél  1.8Vrms szimmetrikus/aszimmetrikus
Intermodulációs torzítás >80 dB az alapszint alatt 8Ω- on szimmetrikus
Jel/zaj arány /-109 dB / csúcs kimeneti szintnél, 8Ω- on (AES17)
Készenléti teljesítményfelvétel 0.5W @ 230 V
Névleges teljesítményfelvétel 130W @ 1/8 teljesítménynél, 4Ω- on
Hálózati feszültség 90V - 264V, 50/60Hz
Külső méretek Szélesség: 433mm
  Mélység (csatlakozók nélkül): 370mm
  Magasság: 95mm
Nettó súly 10.00 kg
Szállítási súly 13.18 kg

 

Fogyasztói ár: 
1 315 000 Ft /db