Lap tetejére

Amp2

A Sigma sorozatú erősítők lenyűgöző teljesítménnyel és kiváló hangminőséggel rendelkeznek, egy viszonylag kisméretű házba építve. A Sigma AMP2 erősítő közvetlenül a már ismert CA-D200 végerősítő megoldásait alkalmazza, mind az erősítő, mind a tápegység terén. Ugyanez figyelhető meg a CT sorozatnál is, ahol ugyanolyan áramkörök dolgoznak, mint a Delta sorozatban, csupán más kivitelű házban. A 200W teljesítményű AMP2 tulajdonképpen egy CA-D200 erősítő, csak Sigma házban elhelyezve. Az AMP5 modell ugyanazokat a tápegység és erősítő topológiát használja, csupán ötcsatornás kivitelben.  

A kapcsolóüzemű technológia az alapja a tápegységnek és az audió áramköröknek is. A Classé által tervezett kapcsolóüzemű tápegység (SMPS) és  teljesítménytényező javító (PFC) áramkörök, több mint 90%-os hatékonysággal képesek dolgozni és akár több, mint 1kW tiszta teljesítménnyel tudják kiszolgálni az erősítő fokozatokat. Ezen erősítők alacsonyfrekvenciás dinamikája, kiterjesztése és vezérlése könnyedén elboldogul a nehezen meghajtható hangsugárzókat is. Ez nagy részben az erőteljes és kifinomult tápegység használatának köszönhető. A Sigma sorozat SMPS és PFC egységei kisimítják a falból jövő áramot, megóvván az éles feszültség 'tüskéktől' melyek a hagyományos tápegységeknél megjelenhetnek. Az ilyen éles és rövid terhelések a magas frekvenciás harmónikusokat hoznak létre a váltóáramú hálózatban. Azáltal, hogy nincs ilyen jellegű zavar, a Sigma sorozat erősítői lenyűgöző teljesítményt biztosítanak, miközben megmaradnak csendesnek még akkor is, ha a hálózatra előerősítő és más forráskomponens is csatlakozik.  

Az AMP2 és AMP5 erősítők audió áramkörei valódi digitális felépítésűek, hogy a DSP-t kihasználva, megoldják az ún. 'holtsáv idő' problémáját. Ez a legnagyobb forrása a torzításnak, ami az egyébként jól megépített D osztályú erősítőknél jelentkezhet. A holtsáv idő, némileg hasonlít az A/B osztályú erősítők kapcsolására, mikor mind a plusz, mind a mínusz fél hullám kikapcsol. Ennek az értéknek lehetőleg a nullához kell közelednie. A Sigma erősítő kapcsolásánál kevesebb, mint három nanoszekundum ez az érték. Így az eleve alacsony torzítással rendelkező Sigma sorozat erősítői csupán minimális negatív visszacsatolást alkalmaznak, elősegítve az alacsony intermodulációs torzítást.    

A szabadalmaztatott meghajtó FET-ek biztosítják a gyors és precíz kapcsolású kapcsolását a kimeneti fokozatoknak, hozzájárulva az erősítők elenyészően alacsony holtsáv idejéhez, ezzel maximalizálva a hatékonyságot. A kritikus végfok szűrőket csak a 384kHz-es kapcsolási frekvencia kiszűrésére használják, ezáltal az erősítő semleges, kiterjesztett és nyitott felső közép és magas frekvenciás teljesítménye megmarad.

A Sigma AMP2 és AMP5 kiemelkedő hangminőséggel és árral rendelkezik, mely a különleges tervezésnek, a Classé Montréal és a B&W Group gyártási lehetőségeinek köszönhető. Nincs még egy olyan high-end audió gyártó, akinek ilyen forrásokhoz fér hozzá, hogy ilyen versenyképes árú készüléket hozzon létre. Az AMP2 és az AMP5 úgy lett kialakítva és megtervezve, hogy az példamutató minőséget és utolérhetetlen értéket képviseljen. Az elkövetkezendő néhány évben, a D osztályú erősítőknél bizonyosan referenciaként fog rá mindenki hivatkozni.Frekvencia válasz 10Hz – 20kHz, -1dB, 4Ω- on
Kimeneti teljesítmény 200W rms, 8Ω- on
  400W rms, 4Ω- on
Harmonikus torzítás <0.018% @ 1kHz szimmetrikus bemeneten
Csúcs kimeneti feszültség 116V csúcstól csúcsig, 58V rms üresjáratban
  116V csúcstól csúcsig, 58V rms 8Ω -on
Bemeneti impedancia 100kΩ szimmetrikus/ 50kΩ aszimmetrikus
Feszültség erősítés 29 dB
Bemeneti szint klippelésnél  1.4Vrms szimmetrikus/aszimmetrikus
Intermodulációs torzítás >80 dB az alapszint alatt 8Ω- on szimmetrikus
Jel/zaj arány /-100 dB / csúcs kimeneti szintnél, 8Ω- on (AES17)
Névleges teljesítményfelvétel 177W @ 1/8 teljesítménynél 4Ω-on
Hálózati feszültség 100V - 240V, 50/60Hz
Külső méretek Szélesség: 433mm
  Mélység (csatlakozók nélkül): 370mm
  Magasság: 95mm
Nettó súly 9.97 kg
Szállítási súly 12.70 kg

 

Fogyasztói ár: 
1 100 000 Ft /db