Lap tetejére

A Bowers & Wilkins bemutatja az új CM sorozatot

CM6 S2 Black lifestyle

A Bowers & Wilkins 2013- ban mutatta be az elcsatolt kettős dóm magassugárzót alkalmazó CM10 modellt, mely nem csak számos elismerést gyűjtött be, hanem ami sokkal fontosabb, határozottan előrelépést tett a hangminőség terén. Így logikus volt az ezt követő lépés, a CM sorozat többi tagjánál is fel kell használni ezt a technológiát. Most először a teljes CM sorozat megkapta ugyanazt az új magassugárzót, míg a CM10 S2 és a CM6 S2 esetében ezt a magassugárzót a kabinet tetejére helyeztük el a még jobb hangzás érdekében.

A Bowers & Wilkins elcsatolt, kettős alumínium dómját egy vastagabb alumínium gyűrű merevíti, ennek köszönhetően könnyű és merev szerkezetet kapunk, mely segít megelőzni a hallható torzítást. Az eredmény pedig lenyűgözően részletgazdag és tiszta hangzás. AZ új CM sorozatban ez a fejlett magassugárzó ugyancsak el van csatolva a kabinettől, ennek köszönhetően jobb a szórás és a hangkép még természetesebb és térbelibb lesz. 

A CM10 S2 és az új CM6 S2 esetében is a magassugárzó a kabinet tetején helyezkedik el. Ez a technikai megoldás ugyanaz, mint a legfejlettebb referencia 800 Diamond sorozatunk esetében. A magassugárzó izolációja javítja a szórást és a hangképet, továbbá sokkal természetesebb és térben jobban érzékelhető hangzást nyújt.

Ez a magassugárzó fejlesztés csupán csak az egyike a számos, más technológiának: az új CM sorozat újra lett tervezve, melynek köszönhetően jelentősen javult a hangzás minősége. Az új keresztváltókban kiváló minőségű Mundorf kondenzátorok kerültek beépítésre, míg a rezonanciacsökkentő porsapka használata a mély/ közép hangszóróknál, egyenletesebb hangzást és alacsonyabb színezettséget eredményez. Ezeket a frissítéseket egészítik ki a már az eddig is felhasznált technológiák, mint például az FST középhangszóró a  CM8 S2, CM9, CM Centre 2 S2 és a CM10 S2 modelleknél.

Az új CM sorozat szebb lett mint valaha. A jó minőségű fából készült kabinetek megmaradtak, de a látható rögzítési pontok eltávolításával még tisztább és finomabb megjelenést kaptunk. Még ezek a vizuális fejlesztések akusztikai előnyöket biztosítanak, a hihetetlenül merev kabinet és a rögzítési pontok eltüntetése tovább javítja a hangminőséget. Az új akusztikailag optimalizált magassugárzó rács javítja az új CM sorozat külső megjelenését, ugyanakkor védi azt a sérülésektől.

A stúdió minőségű 800 Diamond és a meglepően megfizethető  új 600-as sorozat között elhelyezkedő új CM sorozat valóban fantasztikus audiofil hangminőséget nyújt és finom, stílusos megjelenésével tökéletesen illeszkedik az otthoni környezetbe . Az új CM sorozat valóban gyönyörű hangzást nyújt.

Gyönyörű részletek:

Továbbra is a sorozat legnagyobb állódoboza az új CM10 S2, mely vizuálisan összhangba lett hozva a többi új modellel. Felhasználásra került a kabinet tetejére kiültetett elcsatolt kettős dóm magassugárzó, mely jelentősen javítja a hangzást, torzítások csökkentésével- ezt a megoldást a  Bowers & Wilkins 800 Series Diamond sorozatból vettük-, továbbá három erőteljes 165mm átmérőjű mélysugárzó és egy elcsatolt FST középsugárzó.

A CM10 S2 modellhez hasonlóan ugyancsak a kabinet tetejére kiültetett magassugárzót alkalmaz a sorozat új tagja a CM6 S2. A magassugárzót egy 165mm-es mély/ közép hangszóró egészíti ki. A végeredmény pedig részletgazdag és tágas hangzású állványos hangsugárzó. Ez az első olyan állványos CM sorozatú hangsugárzó, mely a kabinet tetejére kiültetett magassugárzó technológiát alkalmazza.

A CM9 S2  és a CM8 S2  álló hangsugárzók továbbra is megtalálhatóak a sorozatban. Mindkét modell elcsatolt, kettős dóm magassugárzót, FST középsugárzót és két mélysugárzót alkalmaz. Az  új CM8 S2 keskenyebb profillal rendelkezik, így a kisebb méretű szobákba is ideálisan elhelyezhető, ugyanakkor lenyűgöző tisztaságot, részletgazdagságot és dinamikát biztosít.

A CM5 S2 és CM1 S2 modellek a sorozat állványos hangsugárzói.  Mindkét hangsugárzóba elcsatolt, kettős dóm magassugárzó került, továbbá a fejlett akusztikai tervezésnek köszönhetően ezek a diszkrét méretű hangsugárzók erőteljes és kristálytiszta hangzással rendelkeznek.

A CM Centre S2 és CM Centre 2 S2 ugyancsak megkapta az elcsatolt, kettős dóm magassugárzót, a CM Centre 2 esetében egy FST középhangszóró és szimmetrikusan elhelyezett két mélyhangszóró garantálja a lenyűgöző hangzást. Ezeknek a modelleknek köszönhetően a CM sorozat nem csak sztereó zenehallgatásra, hanem házimozira is ideálissá válik.

Az ASW10CM S2 mélysugárzó egy 250mm-es  papír/Kevlar®  hangszórót használ, egy 500W teljesítményű, audiofil D osztályú erősítővel és kapcsolóüzemű tápegységgel kiegészítve.

A szériát az FS-CM S2 állvány egészíti ki, mely stabil alapot biztosít CM1 S2, CM5 S2 vagy CM6 S2 modellekhez, továbbá a formatervével tökéletesen illeszkedik az új modellek gyönyörű kiviteléhez is.

Minden új CM sorozató hangsugárzó Fényes fekete, Rózsafa és Szatén fehér színekben kapható, kivéve az ASW10CM mélysugárzót, mely csak Fényes fekete és Szatén fehér színben lesz elérhető. AZ FS-CM állvány Fekete vagy Ezüst színben elérhető.