Lap tetejére

A Bowers & Wilkins bemutatja az új 600-as sorozatot

A Bowers & Wilkins meglévő 600-as sorozat nagyszerű ár/ érték arányú hifi és házimozi komponensei számos előkelő díjnak a tulajdonosai. Most hat, új hangsugárzó radikális módon alakítja át az egész sorozatot és jelentősen újítja meg a hangsugárzók minden részletét. Az eredmény pedig egy sokoldalú, diszkréten elegáns széria, mely felveszi a versenyt a jóval drágább riválisaival is. Az új 600-as sorozat új szabványt állít fel a megfizethető árú hangsugárzók piacán.

Ezt a figyelemre méltó áttörést a már meglévő és új technológiák gondos alkalmazásával sikerült elérni. Az új 600-as sorozat, a Bowers & Wilkins más sorozatainál tesztelt műszaki megoldásokat is alkalmaz- kettős dóm magassugárzó a CM10 modellből, rezonanciamentes porsapka a mély/ közép hangszóróknál és természetesen a legendás Kevlar® kónuszú hangszórók. Ezekhez a jól bevált technológiákhoz új fejlesztések is kerültek, melyeket kifejezetten az új 600-as sorozathoz terveztek- ilyen például a kétrétegű alumínium mélysugárzó és az új magassugárzó elcsatolás technológia.

A fő technológiai előrelépés az elcsatolt, kettős dóm magassugárzó, mely két alumínium rétegből áll. Az egyik, középen kilyukasztott réteg a dóm hátoldalára van ragasztva, így biztosítva a lenyűgöző szilárdságot és a könnyű súlyt. Az új 600-as sorozat magassugárzó szerkezete teljes egészében el lett választva a hangsugárzó doboztól, egy zselés gyűrű segítségével. Ennek, és a kettős dómnak köszönhetően lenyűgöző könnyedséget, tiszta hangszínt, egyedülálló hangképet és szórást kapunk. Ezek a technológiák egy újabb előrelépést jelentenek a megfizethető árú hangsugárzóknál és az új 600-as sorozatot határozottan a felső kategóriába emelik.

Az új 600-as sorozat nem csak a klasszikus hifi alkalmazásokhoz ideális, hanem házimozihoz is. A sorozatban két, teljesen megújult centersugárzó és három mélysugárzó is megtalálható, melyek a széria színeiben is elérhetőek.

Komoly hangsugárzók
A 683, az új 600-as sorozat legnagyobb tagja. Ez az állódoboz lenyűgöző teljesítményt, zeneiséget és precizitást kínál. A 683-ba az elcsatolt, kettős dóm magassugárzó, FST™ középsugárzó és az új kétrétegű alumínium mélysugárzók kerültek beépítésre. Ennél az új technológiánál egy második réteg alumínium erősíti a membránt a hatékonyabb kónusz csillapítás és a magasabb rezonanciafrekvencia érdekében. Az eredmény gazdagabb, torzításoktól mentes mélyhangzás.  Ezzel az egész frekvencia tartományban kimagasló előadásmóddal, az új 683-as komoly sztereó és házimozi hangzást nyújt, mindezt ehhez a kategóriához képest lenyűgöző árért. 

Az új 684 állódoboz, most keskenyebb, mint valaha, de még mindig csodálatos kombinációja a teljesítménynek, a látványos hangzásnak és a verhetetlen ár / érték aránynak. A 684 továbbfejlesztett Kevlar® mély/ közép hangszórókat és elcsatolt, kettős dóm magassugárzót használ. Az 5 inch átmérőjű mély/ közép hangszóróknak köszönhetően karcsúbb lett a hangsugárzó, mégis a Bowers & Wilkins javított a hang minőségén, kisebb átmérőjű hangtekerccsel és rezonanciamentes porsapkával, mely egyenletesebbé teszi a hangzást és megnöveli az érzékenységet. Az eredmény pedig a teljes teret betöltő hangzás, szobát betöltő dobozok nélkül, és az ár pedig ugyancsak karcsú. 

A sokoldalú, új 685 állványra vagy polcra is helyezhető hangsugárzó. Tökéletesen illeszthető a legtöbb szobába. Természetesen itt is az új elcsatolt, kettős dóm magassugárzó, és a Kevlar® kónuszú, rezonanciamentes porsapkával ellátott mély/ közép hangszóró adja azt az értéket, melyről a 600-as sorozat mindig is ismert volt. Az új 600-as sorozatban megtalálható elcsatolt, kettős dóm magassugárzót, melyet eredetileg a teszt győztes CM10 hangsugárzónál láthattuk először. Az új 685-nek célja, hogy a nagysikerű elődök, a 601 és a kifutó 685 sikereit folytassa és elismert legyen a megfizethető árú állványos hangsugárzók piacán.

Az új 686-os hangsugárzó kicsi és gyönyörű. Csupán 160mm széles 686 a legkompaktabb méretű doboz a 600-as családban, de nem lebecsülendő a teljesítménye és a hangminősége. Ez az új elcsatolt, kettős dóm magassugárzónak és a továbbfejlesztett Kevlar® hangszórónak köszönhető, mely itt is rezonanciamentes porsapkával lett ellátva. Továbbá az 5 inch átmérőjű hangszóró 25mm- es hangtekercsének köszönhetően magasabb érzékenység érhető el, és az előre helyezett Flowport bass-reflex nyílásnak köszönhetően, a falhoz közel is elhelyezhető. A 686 beépített falikonzollal is rendelkezik, a falra való felszereléshez, de akár egy könyvespolcra - vagy bárhová máshová is helyezheti.

Sokoldalú házimozi megoldások
Az új 600-as sorozat nem csak a hifiről szól, a két centersugárzóval és három mélysugárzóval kiegészítve házimozikhoz is ideális. A könnyebb választás érdekében a Bowers & Wilkins két házimozi szettet állított össze, melyek az új 600-as sorozat modelljeiből lettek összeválogatva. A kisebbik 684 Theatre szett, 684 front hangsugárzókból, HTM62 center hangsugárzóból, 686 háttér hangsugárzókból és egy ASW610 aktív mélysugárzóból áll. A másik 683 Theatre szettet nagyobb helységekbe ajánljuk, mely 683 front hangsugárzókból, HTM61 center hangsugárzóból, 686 háttér hangsugárzókból és egy ASW610XP aktív mélysugárzóból áll. Ezzel a sokoldalúsággal az új 600-as sorozat a legkisebb szobáktól a legnagyobb helységekig képes csodálatos házimozi hangzást varázsolni.   

A HTM61 az új 600-as sorozat nagyobbik center hangsugárzója, mely tökéletesen illeszkedik a lenyűgöző 683-as állódobozokhoz. Jobban néz ki, mint valaha, az új szimmetrikus formaterv révén. Természetesen a hangja is jóval jobb, az elcsatolt, kettős dóm magassugárzónak, az erőteljes kétrétegű alumínium mély hangszóróknak és az FST középsugárzónak köszönhetően. Az eredmény pedig egy erőteljes center hangsugárzó, mely ideális a legnagyobb, nagyképernyős mozi kiépítésekhez is.

A HTM62 karcsúbb és kisebb méretű a nagytestvérnél, de nem lebecsülendő a teljesítménye és a kivételesen precíz hangja. Ahogy a HTM61-nél, itt is megtalálható az elcsatolt kettős dóm magassugárzó, a tökéletes magas hangokért. Továbbá két 5 inch átmérőjű Kevlar® hangszóró teszi ütőssé a hangzást. A HTM62 helytakarékos, de a hangja lenyűgöző, mely ideálissá teszi a legtöbb házimozihoz.

Az új 600-as sorozatot három aktív mélysugárzó egészíti ki, az ASW610XP, ASW610 és az ASW608. Ezeket a mélysugárzókat az előd 600-as sorozatból vettük át, azonban mostantól az új sorozat színeiben is kaphatóak lesznek. 

A teljes sorozat fekete kőris és fehér színekben lesz elérhető, hogy stílusosan és diszkréten lehessen bármilyen környezetbe illeszteni. A hangsugárzók előlapja azonos a teljes ház színével, továbbá a fekete (fekete kőris) és szürke (fehér) szövet előlap is tartozéka a hangsugárzóknak. Az apró részletekben is megújult a sorozat. A magassugárzók védelme érdekében új, rögzített rács került a magasak elé. A gyémánt szerszámmal kivágott logó is illeszkedik a dobozok fehér és fekete kőris színeihez.

Az új Bowers & Wilkins 600-as sorozat a verhetetlen árnak és az eddigi legjobb minőségnek a kombinációja. Minden aspektusában jelentős előrelépés történt az elődökhöz képest, ezáltal az új 600-as sorozat kényelmesen felülmúlja a kifutó széria amúgy is jó hírnevét, kiemelkedő értékét és a példaértékű audió teljesítményét.

Az új 600-as sorozat 2014 márciusától elérhető

Az új 683 fogyasztói ára: 229.000Ft /db

Az új 684 fogyasztói ára: 165.000Ft /db

Az új 685 fogyasztói ára: 99.000Ft /db

Az új 686 fogyasztói ára: 78.000Ft /db

Az új HTM61 fogyasztói ára: 219.000Ft /db

Az új HTM62 fogyasztói ára: 139.000Ft /db

Az ASW 610XP fogyasztói ára: 329.000Ft /db

Az ASW610 fogyasztói ára: 179.000Ft /db

Az ASW608 fogyasztói ára: 134.000Ft /db