Lap tetejére

Új modellek a Rotel 15- ös sorozatában.

RC-1570 Sztereó előerősítő, RB-1552 MkII és RB-1582 MkII végerősítők

A különálló komponensek a lehető legjobb minőséget nyújtják, mert mindegyik eszköznek megvan a maga szerepe a hangreprodukciós láncban. A Rotel több mint 50 éve tervez és gyárt minőségi komponenseket a hifi szerelmeseinek számára. A több évtizedes tapasztalat, a pontos és hatékony házon belüli gyártás, mind megjelenik a Rotel komponenseiben.

Ahogy az számtalan tesztből kiderült az évek során, a jóval drágább riválisok minőségi szintjét is meghaladják a Rotel termékei. Az új RC-1570 sztereó előerősítő, az élvonalbeli technológiákkal, digitális / analóg konverzióval és a klasszikus analóg fokozatokkal felvértezve erre a legújabb példa.

Az RC-1570 letisztult vonalvezetése és a felhasználóbarát kivitele alatt igen kifinomult mérnöki munka bújik meg. Az analóg és digitális szekciókat ugyanolyan alapossággal terveztük meg, ugyanis napjainkban egyre több a digitális forrásokat használó felhasználó, de akad olyan is aki még a klasszikus LP lemezeket hallgatja.

Egy nagyméretű toroid transzformátor és szabályozott tápegység biztosítja a stabil áramerősséget és feszültséget az áramköri elemek számára. A készülékbe prémium minőségű, hosszas tesztelés után kiválasztott alkatrészek kerültek beépítésre. Az alacsony jelszintű jelutak gondosan megtervezettek, ennek köszönhető a kiemelkedő jel/zaj arány. Az eredmény pedig könnyed zenei dinamika és lenyűgöző részletgazdagság.

Az RC-1570 előerősítő különösen rugalmas kialakítású. Négy digitális bemenettel ( 2 koaxiális, 2 optikai) és PC-USB bemenettel is rendelkezik. Ez utóbbira akár 24bit/192kHz- es zenei anyagokat is küldhetünk. A 4 bemenetet olyan készülékekhez terveztük, mint például beltéri egységek, laposképernyős tévék, Blu-ray lejátszók. A PC-USB bemenet lehetővé teszi az audio visszajátszást olyan szoftverek segítségével, mint például az iTunes vagy a Windows Media Player, melyek kezelik a számítógépén található zenei könyvtárakat. Az előlapi bemenethez Bluetooth adaptert is mellékeltünk.

Prémium minőségű Wolfson D/A konverter biztosítja a digitális jelek analóggá átalakítását. AZ analóg bemenetek között megtalálható szimmetrikus XLR csatlakozás ( tökéletes választás az RCD-1570 CD játszóhoz) és további négy hagyományos RCA bemenet is. Továbbá mozgó mágneses hangszedőkhöz (MM) illeszkedő bemenet is bővíti a készülék szolgáltatásait.  Az RC-1570-ről XLR és RCA kimeneteken is tudunk jelet kiküldeni, ezen felül két 12V trigger csatlakozás más komponensek be/kikapcsolásához, valamint RS-232 aljzaton is vezérelhetjük az előerősítőt. Röviden, az RC-1570 megfizethető árú készülék, mely tökéletes választás azoknak, akik szeretnék lecserélni a régi csak analóg előerősítőiket.

A Rotel átdolgozta két klasszikus A/B osztályú erősítőjét, az RB-1552 és RB-1582 végerősítőt. Mindkét erősítő ezentúl az MkII kiegészítést kapta meg. Teljesíményük 120W, illetve 200W csatornánként. További érdekesség, hogy immár szimmetrikus ( XLR) bemenettel is rendelkeznek, mely ideális a most megjelent RC-1570 előerősítőhöz.

 

Az új modellek várható megjelenési ideje: 2013. november
Árak:

RC-1570 : 285.000Ft
RB- 1552MkII: 269.000Ft
RB-1582MkII: 449.000Ft