Lap tetejére

Maserati Ghibli Bowers & Wilkins audiorendszerrel

Maserati Ghibli elölnézet
Maserati Ghibli hangszóró
Maserati Ghibli műszerfal
Maserati Ghibli hangszóró 2
Maserati Ghibli hátulról

A teljesen megújult Ghibli immár négyajtós kivitelben érhető el. A Maserati legkedvezőbb árú modellje már az idei évben elérhető lesz.

" Egy olyan innovatív és izgalmas autónál, mint a Maserati Ghibli, nagyon fontos a megfelelő szórakoztatás az autó belsejében is. Ezért választottuk partnerként a Bowers & Wilkins céget - mondta Manfred Braeunl a Maserati marketing igazgatója."

A Maserati és a Bowers & Wilkins első együttműködésénél a Quattroporte modellnél és az új Ghibli esetében is a prémium surround hangrendszer kifejlesztésében a világ egyik vezető audió cége, a HARMAN segédkezett. A lenyűgöző hangzás élményért mindkét modellbe a Harman QuantumLogic™ Surround technológiája lett beépítve.

 " A HARMAN-nal együttműködve minden technológiai és mérnöki szakértelmünket felhasználtuk a Maserati Ghibli hangrendszerében. Az eredmény nemcsak a zene valódi hangzását adja vissza, hanem lenyűgöző és különleges élményt biztosít. Úgy érzi magát mintha egy koncert első sorában vagy a színpadon lenne - mondta Danny Haikin, a Bowers & Wilkins brand igazgatója.

A rendszer a legjobb technológiákat és komponenseket használja: a Bowers & Wilkins kiváló minőségű, alacsony torzítású hangszóróit, beleértve a kiterjesztett tartományú alumínium magassugárzókat, a Kevlar® középsugárzókat és a Rohacell® mélyhangszórókat, melyek a HARMAN innovatív QuantumLogic™ technológiájával lettek kombinálva. Az eredmény pedig páratlan zenei élmény, lenyűgöző dinamika és térbeli hangzás.

Az osztályában legjobb prémium surround hangrendszer minden részlete kifejezetten a Maserati Ghibli modellhez lett tervezve és akusztikailag optimalizálva, mely a Maserati, Bowers & Wilkins és HARMAN tervezőinek közös együttműködésének eredménye.

Természetesen a Maserati Ghibli is eltér a szokványos autóktól. Ez a cég első olyan modellje, ahol dízel motort is választhatunk (a motor 3 literes V6 iker turbó vagy turbódízel változatban kapható) Sportosabb, mint a nagyobb testvére a Quattroporte, 8 sebességes automata váltóval és hátsó vagy az új "Q4" négy kerék meghajtással is rendelhető. Az eredmény 283 km/h végsebesség és 4.8 másodperces gyorsulás 0-96 km/h-ra.

A Bowers & Wilkins prémium surround rendszerrel ellátott új Maserati Ghibli  a 2013-as év minden fontosabb eseményén be lesz mutatva. A balkormányos változatok már nyártól, míg a jobbkormányos verziók ősztől lesznek elérhetőek.

Bowers & Wilkins - Maserati Ghibli specifikációk

A 15  hangszóróból álló rendszer az alábbi módon épül fel:

- 25 mm- es megnövelt lesugárzási tartományú alumínium magassugárzók (műszerfal Bal/Közép/Jobb, hátsó ajtók)

- 100 mm-es  Kevlar középhangszórók (első ajtók, középső műszerfal, kalaptartó Bal/Jobb)

- 165 mm- es szénszálas/Rohacell mélyhangszórók (első ajtók)

- 165 mm-es Kevlar mély/közép hangszórók (hátsó ajtók)

- 320 mm x 200mm-es mélysugárzó (kalaptartó)

- 1,280 watt, nagy hatékonyságú D osztályú erősítő HARMAN QuantumLogic™ Surround szolgáltatással

- A HARMAN QuantumLogic™ surround technológia bármilyen sztereó vagy multicsatornás audió forrást képes lenyűgöző 7.1 csatornás zenei élménnyé alakítani.