Lap tetejére

Újdonságok a ROTEL- től!

 

Két új modell jelenik meg idén május közepén a ROTEL-től, egy "minden az egyben" nagyteljesítményű integrált erősítő az RA-1570 és egy CD lejátszó RCD-1570 típusszámmal.

RA-1570
A kiváló minőségű, de mégis költséghatékony rendszerek irányítását a legtöbb esetben az integrált erősítő végzi, mely éppúgy megváltozott, ahogy a zene szerelmesei fordultak a digitális világ felé.Az RA-1570 erősítő talán a legjobb példa arra, hogy az analóg dizájn és a digitális áramkörök összeolvasztásával az összes típusú forrást a lehető legjobb minőségben és nagy hanghűséggel adja vissza. Ahogy számos más Rotel erősítő, az RA-1570 is nagy kapacitású tápegységgel rendelkezik, melynek az alapja a Rotel által egyedileg készített túlméretezett toroid transzformátor. Ez az egyedi transzformátor elegendő feszültséget és áramot képes biztosítani minden áramköri szakasznak és a toroid forma pedig segít megelőzni az áramkörben áthaladó, audió jeleket megzavaró "kóbor" sugárzást. A tápegység többi része alacsony tűrésű alkatrészből épül fel, beleértve a T-Network kondenzátorokat is, melyek a pontos feszültséget és áramot biztosítanak a stressz mentes jel reprodukció érdekében.

Az RA-1570 bemeneti szekciója jóval rugalmasabb a legtöbb megszokott integrált erősítőhöz képest.

A digitális források előretörésének köszönhetően, az előlapon megtalálható egy USB bemenet, melyre számos forrás köthető, beleértve az Apple iPod, iPhone és iPad modelleket is. A támogatott formátumok többek között MP3,WAV és WMA a maximális rugalmasságért. Továbbá a hátlapon koaxiális, optikai és aszinkron USB digitális bemenet is található, mely 24 bit /192kHz-es felbontásig fogad zenei fájlokat. Az analóg bemenetek között természetesen megtalálható az aszimmetrikus RCA és a szimmetrikus XLR aljzat is.

Egy Wolfson WM8740 sztereó D/A konverter választható digitális szűrőkkel végzi a digitális adatok folyamatos analóg jellé történő átalakítását. Az AB osztályú erősítés diszkrét áramköri elemekből épül fel, garantálva a precíz reprodukciót, függetlenül attól, hogy milyen típusú a használni kívánt hangsugárzó. Az erősítő kimeneti teljesítménye csatornánként 120W 8Ohm- on. Ez az érték természetesen mindkét csatornát meghajtva  lett mérve a "valódi" világ igényeihez szabva és a Rotel tradícióinak megfelelően. A felhasználói komforthoz hozzájáruló főbb tulajdonságok: egymástól elkülönített előerősített kimenet és bemenetek, jól látható VFD kijelző, precíziós kalibrált elektronikus hangerő szabályozó, és ROTEL LINK lehetőség, a könnyű rendszerintegrálhatóság érdekében.

RCD-1570

 

Azok, akik még nem hallották a Rotel RCD-1570 CD lejátszóját, azt gondolhatják, hogy már nem lehet semmi újat mutatni a CD játszók terén.
Azok, akik már hallották egészen másról beszélnek. Az 1982-ben bemutatott első CD játszó óta, A Rotel folyamatosan finomítja a technológiákat és fejleszti az áramköreit, hogy a lehető legjobb hangminőséget hozza el Önnek. Az RCD-1570, mely egyedüli a 15- ös sorozatban arra fókuszál elsősorban, hogy még a legfinomabb nüanszokat is felfedje, melyek a CD "rovátkáiban" rejtőznek.

Az RCD-1570 egyik legfontosabb jellemzője a  Wolfson WM8740 digitális szűrő és sztereó digitális/analóg konverter használata. Ezt a konvertert eredetileg nagyfelbontású anyagokhoz tervezték, mely a kiterjedt kutatás és a való világban való tesztelés eredménye. A digitális jeleket akár 24bit hosszúságban és 8 kHz - 196 kHz -es mintavételi frekvencián képes kezelni.