Lap tetejére

Z2 technikai dokumentáció

 

Akusztika

A Z2 kényelmet, könnyű kezelhetőséget és sokoldalúságot kínál, mindezt a hang minőségégének romlása nélkül. Ezt a részletekre való odafigyelés, az akusztikai tudomány valamint az audiofil elektronikák intelligens tervezése garantálja. Az alapvető Bowers & Wilkins technológiáknak átgondolt kivitelezése, melyet számos más high-end hangfalunkhoz fejlesztettünk ki, ugyancsak megjelenik a Z2 esetében.

Meghajtó egységek
Az új technológiai fejlesztések közül az egyik legfontosabb a Z2 hangszórója. A kiterjedt kutatás és fejlesztés tette lehetővé számunkra, hogy további magassugárzó alkalmazása nélkül, egy teljes hangsáv lesugárzására képes hangszórót alkossunk. Az ilyen széles frekvenciatartomány lesugárzására képes hangszóró létrehozása igazi kihívás. A legtöbb problémát a rezonanciák okozzák, melyek a membránon és a hangtekercsen is megjelennek a magas frekvenciás tartományban. A Z2 ugyanazt az üvegszálból készült membránt használja, mint az M1- hangsugárzónk. Ez a merev és könnyű membrán jól szabályozza a felületi rezonanciákat, így javul a magasfrekvenciás lesugárzás szöge, ami teresebb és természetesebb hangot hoz létre a szoba minden pontján. 

Rezonanciacsökkentő porsapka 
Ezen felül alkalmazásra került a membránon és a hangtekercsen jelentkező rezonanciákat jelentős mértékben csillapító a habszivacsból készült rezonanciacsökkentő fáziskúp technológia (ez található meg a PM1 modellnél is). Ennek köszönhetően a magas frekvenciák tisztábbak és pontosabbak lettek.

Hangsugárzó kosár
A hang nem csupán előre, hanem hátra is terjed a hangszóróból. A legtöbb esetben a hátrafelé irányuló hangok nem kívánatosak, mert hangszóró kosaráról visszaverődő hangok elszínezik a hangot. A hangszóró kosarának nyitottabbá tétele a hátulról visszaverődő hangokat minimalizálja. Továbbá a membrán mögött jelentkező légnyomás sokkal egyenletesebbé válik, megelőzvén a membrán és a hangtekercs komponenseinek a ringatózását. Az eredmény kevesebb visszaverődés, kiegyensúlyozottabb hangszóró mozgás, melyek jelentősen csökkentik a színezettséget.

Flowport™
A Z2 a Bowers & Wilkins Flowport™ technológiáját is alkalmazza. Ez az apró gödröcskékkel ellátott tölcsér csökkenti a levegő turbulenciáját, a golflabdához hasonlatosan. Ennek köszönhetően a kimeneti reflex portok szinte hangtalanná válnak, és a mélyhangok tisztábbak lesznek minden hangerőszinten.

Audiofil elektronika

Erősítők
A Z2 kompakt mérete nincs hatással a teljesítményére a gondosan megépített erősítőjének köszönhetően. Az újratervezett D osztályú erősítőkben minimális mértékben használunk kimeneti szűrőket, ezzel érjük el , hogy az intermodulációs torzítás a hallható frekvencia tartomány fölött keletkezzen. Ez a hallgatónak egyenletesebb és tisztább magas frekvenciákat biztosít.

Digitális jelfeldolgozás
Számos dokkolós hangrendszernél, nagy hangerejű lejátszás esetén, hallgathatatlanná és zavarossá válik a hangzás. A Z2 ezt a problémát a digitális jelfeldolgozás használatával oldja meg. A Z2 figyeli és analizálja az audió jelet és intelligens módon optimalizálja a rendszert, biztosítva a kontrollált mélyhangokat és a teljes szobát betöltő hangzást, minden hangerőszinten. A forrásból érkező közvetlen digitális jel áthalad az audiofil digitális / analóg konvertereken, mely biztosítja, hogy a hang érintetlen maradjon és a lehető legpontosabb legyen.

Tápegység
A nagyszerű hangú elektronikák, főképp az erősítők, kivétel nélkül jó minőségű tápegységet alkalmaznak; ezt nem hagytuk figyelmen kívül a Z2 esetében sem. A tápegység úgy lett megtervezve, hogy maximum stabilitást biztosítson. Az alacsony zajú táp garantálja, hogy az elektronikus komponensek- beleértve az erősítőket is - a teljes potenciáljukon működjenek.

Dizájn

Minőségi megépítés
A Z2 audió elektronikái és az akusztikus komponensei nagy teljesítményre képesek. Ezért a kabinet kialakításakor figyelmet fordítottunk arra, hogy zörgés vagy zizegés ne alakulhasson ki. Nem csupán egy üvegszál erősítésű ABS-ből készült kabinetet készítettünk, hanem extra merevítéseket is alkalmaztunk a nemkívánatos rezonanciák csökkentése érdekében. A végeredmény egy sokoldalú AirPlay hangrendszer, mely képes a teljes szobát betöltő kiváló minőségű hangzásra, vezeték nélkül és az iPhone dokkolt állapotában is. Modell Z2
Leírás Hangrendszer iPod® / iPhone®- hoz
Technikai jellemzők Apple® AirPlay® technológia
  Lightning™ csatlakozó
  Digitális jelfeldolgozás (DSP)
  Kiváló minőségű D osztályú erősítő
  Kapcsolóüzemű tápegység
  Flowport™
  Távvezérlő
Meghajtó egységek 2x 87,5mm (3.0 in) szélessávú sugárzó
Frekvencia válasz 50Hz – 20kHz ±3dB a referencia tengelyen
Frekvencia tartomány -6dB- nél 42Hz és 22kHz
Erősítő kimeneti teljesítmény  2x 20W
Hálózati feszültség 100V – 240V ~ 50/60Hz
Névleges teljesítményfelvétel 36W
Készenléti teljesítményfelvétel <0.5W
Működési hőmérséklet Ez a termék normál hőmérsékleten lévő használathoz lett tervezve, maximum 45°C -ig.
Bemenetek Lightning csatlakozó
  Hálózati (RJ45 Ethernet vagy Wi-Fi)
  Aux, analóg digitális (3,5mm mini jack)
Magasság 180mm
Szélesség 320mm
Mélység 100mm
Nettó súly 2.6kg
Kabinet Üvegszállal erősített ABS
Előlap Fém
Szín Fekete és fehér
Apple kompatibilitás  A lightning csatlakozás az iPhone 5, iPod touch (5. generációs), iPod nano (7. generációs) készülékekkel kompatibilis.
  Az AirPlay funkció, az iPhone,iPod touch és iPad iOS 4.3.3 vagy újabb verziójú készülékekkel, Mac OS X Mountain Lion vagy Mac és PC iTunes 10.2.2 vagy újabb programokkal működik.