Lap tetejére

Megjelent a Rotel új 12-es sorozata!

RT-12 ezüst

Mérnöki teljesítmény, a Rotel öröksége Kevés olyan cég van, aki olyan hosszú múltra tekinthet vissza, mint az innovatív, kiemelkedő minőségű és megfizethető audió termékek gyártója, a Rotel. Természetesen büszkék vagyunk erre. A Rotel immár fél évszázados filozófiája ma is érvényben van, hogy kiváló hangú, minőségi és költségoptimalizált termékeket készítsen.  Ezt a filozófiát mi „Balanced Design Concept”-nek ( Kiegyensúlyozott Dizájn Koncepció) hívjuk, és ezen elv alapján készítjük el minden termékünket, mind a mai napig. A mi filozófiánk az eltelt évek alatt nem változott, azonban a 06SE sorozat megjelenése óta az audió világa teljesen átalakult. A fájl letöltés, az internet rádió, a vezeték nélküli streaming, az iPod / iPhone kompatibilitás és a nagyfelbontású hanganyagok mindennapossá váltak a zene világában. Ezért a Balanced Design Concept filozófia alapján megalkottuk a 12-es sorozatot, mely ebbe a megújult audió világba illeszkedik. 

Audió mesterség – Globális fejlesztés Olyan kivételes hangzással rendelkező audió terméket megalkotni, mely a Rotel logót viselheti magán, megértés nélkül lehetetlen: a legmélyebb szintig ismerni kell az audió elektronikákat, az elektroakusztikát, a pszichoakusztikát és ezeknek a hatásait a zenei reprodukcióra.  Az olyan mérnöki döntések, mint a gazdaságosság és a költségvetés kialakítása nincs összefüggésben ezzel a megértéssel. Megértés nélkül a mérnöki döntések akár véletlenszerűen is megszülethetnek.

A mi megértésünk részben a Rotel alapjaitól ered. A Rotel semmilyen más audió gyártóval nem hasonlítható össze. A mi cégünk családi tulajdonban van, a család összetartó erejével és stabilitásával felvértezve. Kisebbek vagyunk, mint ahogy Ön gondolná, bár nem annyira kicsik, hogy ne lennénk képesek elérni a céljainkat. Már öt évtizede az audió iparágban vagyunk, és olyan termékeket készítünk, melyeknek a zeneisége és a hangja több mint az alkatrészeiknek összessége.

A Rotel globális dizájn és a termékfejlesztése is jelentősen eltér a megszokottól. Gyökereink Japánban vannak, a tervezőink is itt dolgoznak, azonban tudjuk, hogy világszerte olyan szakértők élnek, akik egyedi és különleges látásmódjukkal képesek finomítani a termékeinket. Ezért sosem habozunk, ha ezt a tudást és tapasztalatot be kell vonni a fejlesztéseinkbe. Ez különösen igaz az Angliában található mérnöki csapatra, mely minden termékünk finomhangolásában részt vesz. Valaki egyszer azt mondta: „nem számít, hogy honnan jön a jó ötlet”. Ezt akár valamelyik Rotel „családtag” is mondhatta volna.

A Rotel fő ismertetőjegye a rendkívüli hangzás és mindez kedvező áron. Ezt annak köszönhetjük, hogy a mérnökeink és a tervezőink a Balanced Design Concept elv alapján dolgoznak. Ez a koncepció egyensúlyt teremt a high end iparágra jellemző „költség nem számít” és a tömegtermelésre jellemző „költséghatékony” megközelítések között. Nálunk a minőség és a költség között precíz egyensúly van. A Balanced Design Concept alapelv mérnökeink számára is fontos, mert ők maguk is zenerajongók, akik, mint az aggódó szülők dédelgetik a terveiket. Csupán két egyszerű szabály van:

1. A legjobb hangú alkatrészek nem feltétlen a legdrágábbak.
2. Nem szükséges egy dizájnelem, ha a minőségre nincs hatással, vagy ha többletköltség miatt a hangzás rovására megy. 

Ezeket a szabályokat alkalmazzuk a fejlesztési folyamat négy fő részénél: a tápegység és az áramköri elrendezés megtervezésekor, a termék értékelésekor és a komponensek válogatásakor.

Válogatott alkatrészek 
A Rotel mérnökei sok meghallgatással eltöltött óra után választják ki az elektromos áramköri elemeket, a lehetséges alkatrész beszállítók között válogatva, hogy megbízható és akusztikailag is megfelelő terméket készítsenek. Igaz ez egy kicsit többe kerül, de ez különbözteti meg a Rotelt más gyártóktól.

Áramköri topológia Nem elég csupán jó minőségű alkatrészeket használni. Hogy hova tesszük őket, ugyancsak fontos. Ezért különösen odafigyelünk az olyan dolgokra is, melyet úgy hívunk Szimmetrikusan megépített Jelút Dizájn. A Szimmetrikus Jelút Dizájn fő alapelve, hogy a különálló audió csatornák jelútja azonos legyen, megőrizve ezzel a hangkép és hangszínpad precizitását. A Szimmetrikus Jelút Dizájn „csillag” földelést alkalmaz, ami azt jelenti, hogy minden jel és a tápegység föld pontja egyetlen helyre van csatlakoztatva, mely maximalizálja a jel/ zaj arányát, ezzel is elősegítve a megfelelő hangminőséget.

Kritikus kiértékelés 
Az emberi hallás kifinomultabb, mint a legtöbb, tapasztalt mérnök kezében lévő teszt eszköz. Ezért a Rotelnél az egész tervezési folyamat során meghallgatjuk a termékeket, nem csak az elkészült prototípust. Ugyanúgy, ahogy a szakács, aki a főzés bizonyos pontjain megkóstolja az ételt, mi is minden állomáson meghallgatjuk a készülékeket, hogy az új modell a lehető legjobb minőséggel rendelkezzen.

Tápegység A tápegység minden minőségi audió eszköz középpontja, ezért a mérnökeink jelentős figyelmet fordítanak ennek a létfontosságú elemnek a megtervezésére és vizsgálatára. Minden alkatrész, a fizikai kiviteltől kezdve a kábelezésen át a gondosan válogatott simító és puffer kondenzátorokig nagy hangsúlyt kap. A fejlesztés minden állomásán a tervező átgondolja, hogy a tápegység hogyan és miképp fogja befolyásolni a hangminőséget.

Audió az összekapcsolt világhoz Ha egy szóval szeretnénk jellemezni ezt az új audió világot, akkor ez a szó a kapcsolat lenne. Ez a kapcsolat köti össze az internetet az otthoni letöltésekkel és a zenehallgatással. Ez a kapcsolat köti össze az otthonunkban lévő audió termékeket a zenemegosztással és a több helységes irányítással is. Az új 12-es sorozat képes ezt a kapcsolatot kialakítani és mindezt oly módon, ahogy azt azelőtt kevés termék tudta ezelőtt. Például az RA-11 és RA-12 erősítők támogatják az audió streaminget, egy USB Bluetooth adapter segítségével. Mindkét erősítő és a sorozatban található RCD-12 CD lejátszó is összekapcsolható az RT-12 internet rádió/UPnP lejátszóval, hogy egy teljes rendszert alkossanak, melyet a Rotel iPhone® és iPad® programmal is irányíthat. A sorozat néhány készülékén megtalálható trigger ki és bemeneteknek köszönhetően lehetővé válik egy multi room rendszerbe való integráció.

DAB+, FM and Internet rádió A rádió régóta egy varázslatos eszköz, de az internet és DAB+ ezt a varázslatot egy újabb szintre emelte. A rádió berobbant az audió világba, majdnem az egész világon. Bármi is érdekli, a DAB+ és az internet mindent elhoz Önnek, majdnem végtelen választékkal.