Lap tetejére

A Bowers & Wilkins bemutatja a Panorama 2- őt.

A Panorama 2 drámai előrelépést jelent az eredeti Panorama - hoz képest. Egyszerűen csatlakoztatható és irányítható HDMI aljzatok, az új érintésvezérelt kijelző és a továbbfejlesztett felhasználói felületnek köszönhetően.

A televíziók karcsúsodása a hangra is hatással van. A nagyszerű kép a jó hangzás rovására ment. A Bowers & Wilkins Panorama 2 visszaállítja a kép és a hang közötti egyensúlyt. Ez a diszkrét, nagy teljesítményű Soundbar drámaian megnöveli a hang teljesítményét, mindezt anélkül, hogy a szobáját hangsugárzókkal pakolná tele. A Panorama 2 jelentősen jobb minőséget biztosít az eredeti Bowers & Wilkins Panorama - hoz képest, valamint korszerűbb csatlakozófelülettel és új szolgáltatásokkal is rendelkezik.

A Bowers & Wilkins elismert mérnökei és Steyning-ben található fejlesztőlaboratórium közös, intenzív munkájának az eredménye a Panorama 2. Olyan technológiákat is alkalmaz, amelyeket eredetileg a high-end hangsugárzókhoz fejlesztettek ki - mint például a 800 Diamond sorozat – és ezek felhasználásával egy új minőségi szintet állít fel a soundbar kategóriában.

A Panorama 2 a Bowers & Wilkins által készített teljes egészében megújult hangszórókat alkalmaz. Ezek a hangszórók jelentős mértékben megnövelik a hangzás élményét. Az új mélyfrekvenciás hangszórók továbbfejlesztett linearitásának eredménye a dinamikusabb hangzás és a mélyebb frekvenciák torzítás nélküli megszólaltatása. A középsugárzók immár szélesebb lesugárzási szögre képesek, mely elősegíti a jobb virtuális surround élményt. természetesen a magassugárzók is átalakultak, hogy egyenletesebben illeszkedjenek a középsugárzókhoz. A végeredmény pedig jelentősen megnövelt akusztikai hangzás, mely ismét egy új kategóriát állít fel a soundbar termékek piacán.

A filmek hangjainak jelentős részét- beleértve még a dinamikusabb hang effektusokat is- főképp a center hangsugárzó szólaltatja meg. A Bowers & Wilkins keményen dolgozott azért, hogy a Panorama 2 ilyen téren is jobb legyen. A keskeny és merev házba beépített kilenc meghajtó egységből öt, kifejezetten a center szerepét tölti be: két mélysugárzó, két középsugárzó és egy Nautilus™ tölcsérrel ellátott alumínium dóm magassugárzó.

A fennmaradó négy hangszóró szólaltatja meg a surround rendszer többi effektusát, tehát csatornánként egy darab hangszóró van a megfelelő módon elhelyezve és beépítve a saját „kamrájába”.

A kilenc hangszóró meghajtásáról egy hat csatornás D osztályú erősítő gondoskodik, összesen 175W összteljesítménnyel. A korszerű meghajtó egységeknek, a legújabb digitális erősítésnek és a digitális jelfeldolgozásnak (DSP) köszönhetően a Panorama 2 nem csupán a TV hangjait fokozza eddig soha nem látott szintekre, hanem képes magával ragadó surround élményt is kelteni, mindezt egyetlen „dobozból”. A Panorama 2 szélesebb lesugárzási zónájának köszönhetően több ember is képest ugyanazt a hangzási élményt megtapasztalni, így egy ideális családi szórakoztatórendszerré válik. Sokaknak a Panorama 2 megszólalása önmagában is csodálatos, azonban egy aktív mélysugárzó hozzáadásával - mint például a Bowers & Wilkins PV1D - sokkal erőteljesebb és még lenyűgözőbb hangzást kaphatunk.

A Panorama 2 csatlakozófelületei is továbbfejlesztésre kerültek, a legújabb HDMI csatlakozások alkalmazásával. Három HDMI bemenet és egy HDMI kimenet teszi lehetővé, hogy a Panorama 2 egy szórakoztató rendszer középpontja legyen. Így nem csak a televízió adások hangját, hanem Blu-ray filmek, zenék vagy játékok hangjait is nagyszerűbbé teheti.

A Panorama 2 külső méretei formája, szinte pontosan megegyezik az elődjével. Ugyanakkor most még könnyebben használható, az új érintésvezérelt és a kéz közeledtére bekapcsoló vezérlőpanelnek és az intuitív képernyőmenünek (OSD) köszönhetően. A Panorama 2 működése közben a kijelző teljesen fekete marad, de ha a felhasználó keze közelít a kijelző elé, akkor az lassan kivilágosodik lehetővé téve a beállítások közvetlen elvégzését. A Panorama 2 konfigurációja a képernyőmenü segítségével végezhető el. A menü olyan egyszerűre lett tervezve, hogy a készüléket a dobozából kivéve szinte azonnal használható, a használati kézikönyv elolvasása nélkül.   

A Panorama 2 ismét új mércét állított fel a soundbar-ok piacán. Drámaian „feljavítja”a tévéadások, a mozifilmek, a zenék és a játékok hangjait, ugyanakkor könnyed csatlakoztatást és vezérlést biztosít.