Lap tetejére

CWM 8.3

A CI800 sorozat három tagból áll: a mennyezetbe építhető CCM8.5- ből, a CWM8.3 és CWM8.5 falba építhető modellekből. A hangsugárzók előlapja ásványi anyaggal töltött DMC –ből(Dough Molding Compound) készült. Ez az extrém merev, nagy sűrűségű anyag akusztikailag jelentősen lecsökkenti a hang színezettségét.
Mindhárom modellhez opcionálisan elérhető beépítő doboz is. Mindegyik beépítő doboz Matrix™ merevítéssel rendelkezik. Ez a már más hangsugárzóknál( pld. a referencia 800-as sorozat) is alkalmazott technikai megoldás minimalizálja a kabinet káros rezonanciáit, melyek a hangot elszínezhetik. Továbbá a merev beépítő doboznak köszönhetően kevesebb zavaró hang jut be a falban lévő nyílásba. 

Magassugárzók
A CI800-as sorozat alumínium , szénszál merevítésű magassugárzókat alkalmaz.  Egy normál alumínium dómnak a elsődleges rezonanciafrekvenciája nem sokkal 20kHz felett van, míg a szénszál merevítésű magassugárzóknál ez az érték 40kHz felett van. A magasabb rezonanciafrekvencia miatt a magasfrekvenciás  reprodukció tisztábbá és teljesebbé válik.
Mindegyik modell magassugárzója teljesen elcsatolt az előlaptól ( hasonlóképp a 800-as és a PM1 hangsugárzókhoz). Ennek köszönhetően a mélysugárzók vibrációi, melyek elszíneződést és torzítást okoznak, nincsenek hatással a magassugárzó hangjára.
 
Közép- és mélysugárzók
A közép és a mélysugárzók a PM1 hangsugárzónál bemutatott rezgéscsillapító porsapkát alkalmazzák, mely csillapítja a tekercstest rezonanciáit. Továbbá a mélysugárzók membránjai szénszál erősítésű Rohacell- ből készülnek. Ez az anyag nagyon erős, ugyanakkor nagyon könnyű, mely feszes, gyors és erőteljes hangreprodukcióra képes.

Keresztváltók
A CI800 sorozat keresztváltói ugyanolyan elemekből épülnek fel, mint a 800 Diamond sorozatnál, beleértve a kritikusok által elismert Mundorf kondenzátorokat is.
A keresztváltók és a hangszórók úgy lettek megtervezve, hogy a lehető legalacsonyabb rendű váltási topológiát lehessen alkalmazni. Ennek köszönhetően kevesebb  passzív alkatrész kerül a jel útjába. Végezetül precíz mérésekkel és alapos meghallgatással finomítjuk a keresztváltókat, hogy a hangminőség valóban egyedülálló legyen.
 Beépítő doboz  használata szükséges : BB CWM8.3  219.000 Ft/db

Fogyasztói ár: 
599 000 Ft /db